Jei Finder OS X Mavericks veikia lėtai ir užima daug procesoriaus resursų

Finder yra vienas seniausių OS X komponentų. Nežiūrint jo senbuviškumo, kai kurie vartotojai atnaujinę savo Mac kompiuterių operacinių sistemų versijas į OS X Mavericks kartais skundžiasi, kad Finder užima daugiau nei derėtų procesoriaus resursų ir veikia lėtai.

Absoliuti dauguma besiskundžiančių lėtu Finder veikimu ir užėmimu daugiau kompiuterio procesoriaus pajėgumų (80–200%) nei derėtų yra tie, kas OS X 10.9 Mavericks įdiegė senosios OS X versijos (OS X 10.7 Lion ar OS X 10.8 Mountain Lion) viršaus.

Šiai problemai išspręsti yra gana paprastas būdas.

Panaudojus bet kurį iš žemiau paminėtų Finder problemos sprendimo būdų - atstatys Finder numatytuosius nustatymus, o tai reiškia, kad jei buvote pakeitę: numatyto aplanko rodymą, lentelių (Tab) rodymo, šoninės Finder juostos, paieškos, failų plėtinių nustatymus - turėsite vėl apsilankyti Finder > Preferences ir tuos nustatymus pakeisti iš naujo.

Greitesnis būdas naudojant Terminal aplikaciją

Jei pakankamai komfortabiliai jaučiatės naudodami OS X Terminal aplikaciją, tai būtų mažiausiai žingsnių reikalaujantis problemos sprendimas.

  • atidarykite OS X Terminal aplikaciją ir jos lange įveskite žemiau esančią eilutę
    rm ~/Library/Preferences/com.apple.finder.plist;killall Finder
  • paspauskite Enter klavišą.

Ši komanda ištrina Finder nustatymų failą com.apple.finder.plist ir perkrauna Finder aplikaciją ir atstato jos numatytuosius nustatymus.

Jei nesijaučiate labai patogiai naudodami Terminal, geriau šio būdo nenaudokite nes neteisingai įvesta rm komanda gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

Daugiau žingsnių reikalaujantis būdas tiems kas nedraugauja su Terminal

  • OS X Finder aplikacijoje paspauskite Cmd ⌘-Shift ⇧-G klavišų kombinaciją arba iš Finder aplikacijos meniu pasirinkite Go > Go To Folder…
  • Atsidariusiame lange įveskite:
    ~/Library/Preferences/
    ir paspauskite Go
  • Atsidariusiame aplanke raskite failą com.apple.finder.plist
  • Nuspaudę klaviatūroje Alt ⌥ klavišą ir com.apple.finder.plist pertempkite jį į darbalaukį ar kitą aplanką. Taip sukursime atsarginę, laikiną failo kopiją. (Pertempiant failus kai nuspaustas Alt ⌥ klavišas - failas perkeliamas į naują vietą jį senoje vietoje ištrinant.)
  • Atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  • Terminal aplikacijos lange įrašykite (arba nukopijuokite iš įklijuokite) žemiau esančią komandą:
    killall Finder
  • paspauskite Enter klavišą

Jei anksčiau buvote atlikę Finder aplikacijos nustatymų pakeitimus - teks vėl juos Finder nustatymuose iš naujo atlikti: Finder > Preferences arba Cmd ⌘-, (kablelis).

Jei atlikus pakeitimus Finder aplikacija veikia tvarkingai - galite ištrinti atsarginę com.apple.finder.plist failo kopiją, kurią padarėte 4-tame aukščiau aprašyto būdo žingsnyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų