Besikartojančių aplikacijų šalinimas iš OS X „Open with“ meniu sąrašo

Besikartojančios aplikacijos „Open with“ meniu

Kiekvieną kartą, paspaudus dešinį klavišą (arba CTRL ir spustelėjus pelės mygtuką) ant kokio nors failo, Mac OS X atsidaro meniu, kurioje vienas iš punktų yra „Open with“ su eile aplikacijų galinčių atidaryti tą failą. Jis skirtas tam, kad vartotojas galėtų pasirinkti kitą - ne numatytą aplikaciją to failo peržiūrai ar tvarkymui („Open with“ galima išvysti ir Safari meniu juostoje, jei esate įgalinę „Developer“ funkciją[1]). Tai puiki galimybė, tačiau kartais „Open with“ galima išvysti besikartojančius aplikacijų pavadinimus, kurių kai kurie gali kartotis tris ir daugiau kartų. Ypač dažnai tai galima sutikti kompiuteriuose, kuriuose yra pajungtas kitas kietasis diskas arba kietojo disko skirsnis, kuriame yra įdiegtos tos aplikacijos (kaip taisyklė — atsarginė pagrindinio kietojo disko kopija(os)).

Kaip pašalinti besikartojančias aplikacijas OS X „Open with“ meniu.

Žemiau pateikta komanda turėtų veikti su dauguma OS X versijų. Nukopijuokite žemiau esančią komandą (tai turi būti viena komandinė eilutė)

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain user
  1. Paleiskite Terminal’ą
  2. Įklijuokite (Paste) nukopijuotą komandą į Terminal’o langą
  3. Paspauskite „Enter“ klavišą

Komandos vykdymas gali kurį laiką užtrukti, nes visa paleidimo tarnybų „Launch Services“ duomenų bazė bus sukurta iš naujo. Kai komanda baigs savo darbą - reikia iš naujo paleisti „Finder’į“. Tai padaryti galima komanda terminale:

killall Finder

Jei tai nėra Finder, o kokia nors kita aplikacija, kurios Open With meniu skirsnyje matėte besikartohančias aplikacijas - uždfarykite ir vėl atidarytkite tą aplikaciją.

Dabar galite patikrinti reultatą, paspausdami dešinį pelės klavišą ant kokio nors failo ir atidarydami „Open with“ meniu punktą.

Sudubliotuos/besikartojančios aplikacijos OS X Open With meniu skirsnyje

Jei su šia problema susiduriate dažnai

Jei besikartojančios aplikacijos dažnas reiškinys Jūsų Mac kompiuteryje - galite sukurti savo komandą .bash_profile[2] faile, kurią paleidus iš terminalo nereikės kas kartą rašyti ilgos komandinės eilutės.

  1. Paleiskite Terminal’ą
  2. Terminal’o lange parašykite cd ir paspauskite Enter. Tai turėtų darbinę direktoriją pakeisti į Jūsų vartotojo „Home“ direktoriją
  3. Terminalo lange rašykite nano .bash_profile ir spauskite Enter
  4. Nukopijuokite visą žemiau esančią komandą ir įklijuokite ją Terminal’o programos „nano“ lange. Įsitikinkite, kad įklijuotas tekstas yra viena eilutė ir jei ne - ištrinkite nereikalingus perkėlimus į naują eilutę.
    alias taisomeowmeniu='/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain user;killall Finder;echo "Open With meniu sutvarkytas."'
    
  5. Paspauskite „CTRL ir O“ klavišus - išsaugom failą
  6. Paspauskite „CTRL ir X“ klavišus - išeiname iš nano

Dabar patikrinti/paleisti komandą galite paprasčiausiai Terminal’o lange parašę: taisomeowmeniu Tiesa jei tik ką esate sutvarkę „Open with“ meniu, tai kokio nors pasikeitimo ir nepastebėsite. Komandos pavadinimą galite susikurti kokį norite, svarbu, kad jis nebūtų toks kaip jau egzistuojančios OS X komandos.


  1. Kaip įjungti „Developer“ funkciją Safari naršyklėje

    • Safari meniu pasirenkame „Preferences“
    • Atsidariusiame nustatymų lange spaudžiame ant „Advanced“
    • Uždedame varnelę prie lango apačioje esančio užrašo „Show Develop menu in menu bar“  ↩

  2. .bash_profile tai tarnybinis Unix sistemų failas (kaip žinia Mac OS X yra sukurta Unix sistemos pagrindu). Kadangi prieš jo pavadinimą stovi . (taškas) jis, paprastai, nėra matomas. Šiame faile esančios komandos ar nurodymai yra pakraunami kas kartą atidarant Terminal’ą. Vėliausiose OS X versijos, pagal nutylėjimą, .bash_profile failas nėra sukuriamas. Patiems jį sukurti galima „touch“, „vi“, „nano“ ar kitų panašių programėlių pagalba.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų