Kaip iš naujo atsisiųsti ir įdiegti OS X Mountain Lion

Nors Mac vartotojams rekomenduočiau naudoti naujausią OS X versiją, kai kurie vartotojai gali norėti naudoti OS X Mavericks visuose savo Mac kompiuteriuose.

Kai kurias atvejais, vartotojai norintys atnaujinti savo OS X Snow Leopard ar OS X Lion operacines sistemas nenori naudoti OS X Mavericks arba atnaujinę OS X į Mavericks aptiko priežasčių dėl kurių mano, kad jiems tikslingiau yra turėti įdiegus OS X Mountain Lion.

Žemiau aprašytas būdas leidžiantis atsisiųsti OS X Mountain Lion ir įdiegti yra skirtas patyrusiems Mac vartotojams gerai žinantiems kodėl jie nori/jiems reikia senesnės OS X versijos. Jei norite tiesiog pažeminti OS X versiją, jums reikės Time Machine atsarginės tos OS X versijos, perkrauti kompiuterį laikant nuspaudus Cmd ⌘-R ir pasirinkti „Restore from Time Machine Backup“. Jei OS X Mavericks jus tenkina, tačiau pastebite keistas klaidas, gali būti, kad švarus OS X Mavericks įdiegimas išspręs tas problemas.

Nebandykite įdiegti OS X Mountain Lion naujesniuose Mac kompiuteriuose, kurie jau buvo parduodami su OS X Mavericks, tokiuose kompiuteriuose nepavyks įdiegti OS X 10.8, nes ji nepalaiko šių kompiuterių.

Norėdami atsisiųsti senesnę OS X versiją iš App Store, jus turite savo Apple ID vardu būti ją įsigiję anksčiau.

  1. Atidarykite App Store aplikaciją
  2. Aktyvuokite „Purchases“ skiltį
  3. Raskite įsigytų aplikacijų sąraše „OS X Mountain Lion“ (nesinaudokite paieška, nes ji nepadės)
    Atsisiųsti OS X Mountain Lion iš App Store. Būkite atidūs, jei esate įsigiję ir OS X Lion, ji taip pat bus sąraše (žemiau), todėl nesumaišykite, kurią OS X versiją siunčiatės
    Atsisiųsti OS X Mountain Lion iš App Store. Būkite atidūs, jei esate įsigiję ir OS X Lion, ji taip pat bus sąraše (žemiau), todėl nesumaišykite, kurią OS X versiją siunčiatės
  4. Paspauskite „Download“ mygtuką esantį šalia „OS X Mountain Lion“.
  5. Paspaudus ant „Download“ pasirodys pranešimas „Would you like to continue? OS X 10.9 is already installed on this computer. Are you sure you want to download OS X 10.8?“ - spauskite „Continue“
  6. Palaukite kol įdiegimo paketas bus atsiųstas. Jo dydis apie 5GB.
  7. Kai OS X Mountain Lion bus atsiųsta, jos įdiegimo paketą rasite /Applications aplanke
  8. Dabar galite sukurti OS X Mountain Lion įdiegimo diską naudodamiesi instrukcijomis aprašytomis straipsnyje Instaliacinis OS X diskas

Kaip jau minėjau anksčiau, rekomenduoju naudoti naujausią OS X versiją, kuri šiuo metu daugeliui Mac kompiuterių yra OS X Mavericks. Jei norite iš naujo švariai įdiegti OS X Mavericks, galite tai padaryti pasinaudodami instrukcijomis aprašytomis straipsnyje „Kaip sukurti OS X Mavericks įdiegimo diską“.

Techniškai, jūs galite atsisiųsti ir aukščiau aprašytu būdu įdiegti ir OS X Lion, tačiau aš sunkiai įsivaizduoju situaciją, kurioje to kam nors gali reikėti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Vienas komentaras

  1. Gali prireikti tada, kai tam tikri pluginai skirti FCPX veikia tik senesnėse OS X versijose. Kalba eina apie .mxf failų palaikymą su FCPX.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų