Kodėl reikėtų atnaujinti OS X Lion?

Kompiuterių vartotojų pasyvumas atnaujinant savo kompiuterių operacines sistemas yra gana dažnas reiškinys ir nors Mac vartotojai savo kompiuterių operacines atnaujina aktyviau nei Windows, vis dar yra vartotojų, kurių „obuoliukuose“ galima aptikti senas OS X versijas.

Yra grupė Mac vartotojų, kurie savo kompiuteriuose naudoja senesnes OS X versijas dėl tam tikrų priežasčių. Pavyzdžiui kai kurie vartotojai savo Mac’uose naudoja OS X Snow Leopard vien dėl to, kad tai paskutinė Apple Mac kompiuteriams skirta operacinė sistema palaikanti Rosetta (Power PC skirtas aplikacijas). Tačiau yra ir kita vartotojų grupė, kuri peržengė per Snow Leopard barjerą ir sėdi su OS X Lion ar OS X Mountain Lion be kokios nors tam svaresnės priežasties (beveik 17% Mac vartotojų naudoja OS X Lion ir apie 20% Mountain Lion). Didesnę šių vartotojų grupę būtų galima apibūdinti kaip korporatyviniai vartotojai ir jie nelabai ką šioje situacijoje gali pakeisti kol IT strategija ir politika jų kompanijose užsiimantys vadovai nenutars, kad laikas baigti Mavericks testavimus ir įgyvendinti perėjimo prie naujos OS X versijos projektą. Korporacijose tokie sprendimai užima daug laiko. Tačiau yra ir paprastų žmogelių, kurie grįžę iš darbo namo, atsisėda prie savo puikiai veikiančių Mac kompiuterių ir nemato priežasties juose ką nors keisti.

OS X atnaujinimas į OS X Mavericks yra nemokamas ir jos įdiegimas labai paprastas bei trunkantis apie valandą. Taip pat jei pageidaujate, OS X Mavericks galite įdiegti ir kaip naują OS X versiją.

Naudojate OS X Lion? Turėtumėte atnaujinti OS X versiją

Trumpai tariant OS X Lion buvo tam tikra prasme nesusipratimas, o ne operacinė sistema. Žinoma, daugelis Windows vartotojų svajoja, kad toks nesusipratimas būtų jų sistemose, bet mes kalbame apie „tobulumo išlepintus“ Mac vartotojus ir OS X, kuriuos keisti ir nenuspėjami automatinio failų išsaugojimai, agresyvus failų rakinimas ir priverstinis dubliavimas, paprastos ir vienos dažniausiai naudojamos „Save As“ funkcijos panaikinimas daugelį OS X Lion vartotojų paprasčiausiai užkniso. Gera to pusė yra, kad dalis šių klaidų buvo ištaisyta OS X Mountain Lion ir gerosios savybės persikėlė į OS X Mavericks.

Taigi, jei naudojate OS X Lion be kokių nors svarių tam priežasčių, nors ir nežinau kokios tos priežastys galėtų būti, nes sistemų suderinamumas yra pagrinde toks pats - turėtumėte išvaduoti save nuo periodinių sumišimų ir atnaujinti savo OS X.

Naudojate OS X Mountain Lion? OS X atnaujinimas taip rekomenduotinas

OS X Mountain Lion - stabili sistema išsprendusi didesnę dalį OS X Lion buvusių problemų. Jei jūs patenkini OS X Mountain Lion - OS X Mavericks jums turėtų dar labiau patikti, nes joje daugiau vartotojui naudingų funkcijų. Ypač rekomenduočiau atnaujinti OS X nešiojamų Mac kompiuterių savininkams, nes OS X Mavericks įdiegta pažangi energijos naudojimo sistema.

Jei nutarėte atnaujinti OS X versiją

Nepamirškite padaryti atsarginės duomenų kopijas, nes nors atnaujinimo procesas ir atrodo nesudėtingas, jo metu atliekama nepaprastai daug sistemos pakeitimų ir tikimybė, kad kas nors gali nutikti egzistuoja. Rekomenduočiau turėti ir pakraunamą (bootable) OS X atnaujinamos versijos kopiją, ją galėtumėte panaudoti ne tik tuo atveju jei kas nutiktų atnaujinant sistemą, bet ir tuo atveju, jei naujoji sistema dėl kokių nors priežasčių nepatiktų ar netiktų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų