Vakar Serbijoje buvo parodyta Steve Jobs skulptūra

Tema: Apple

Serbo Dragan Radenović sukurta Steve Jobs skulptūra buvo pasirinkta iš 10 200 konkurse dalyvavusių kandidačių ir anot Serbijos laikraščio Netokracija ji bus pastatyta prie Apple pagrindinio biuro Kupertino mieste Kalifornijoje kur pasitiks visus čia atvykstančius.

Serbo Dragan Radenović sukurta Steve Jobs skulptūra. Nuotrauka: Netokracija
Nuotrauka: Netokracija
Nuotraukoje Dragan Radenović sukurtos Steve Jobs skulptūros maketas

Radenović savo skulptūrą apibūdina taip: „Aš norėjau skulptūroje panaudoti atpažįstamus Serbijos ženklus, tokius kaip pirmą serbų abėcėlės raidę A ir paskutinę raidę Ш, bei dvejetainės sistemos skaičius 0 ir 1 ir tai panaudoti, kaip kokį magnetą“.

Skulptūros originalas bus apie 3 - 4,8 metrų dydžio ir jį užbaigus bus išsiųstas Apple. Nežiūrint to, kad skulptūra susilaukė eilės neigiamų Apple fanų atsiliepimų, ji savo netobulumu ir grožiu patraukė Apple vadovų dėmesį.

Radenović yra pasaulyje žinomas skulptorius sukūręs ne vieną garsaus žmogaus biustą. Vienas tokių yra JAV prezidento George H. W. Bush biustas, kuriam prezidentas asmeniškai pozavo.

Nėra aišku ar tai sutapimas ar taip buvo sugalvota, tačiau apie Radenović statulos išrinkimą buvo pranešta vasario 24 dieną - dieną, kurią visi Apple fanai prisimena kaip Steve Jobs gimtadienį. Vakar Steve Jobs būtų sukakę 59 metai.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų