Apple siūlo kiekvienam tapti OS X beta testuotoju

Temos: Apple, macOS

Apple nusprendė, tiems ką domina OS X beta versijos, tapti testuotoju ir taip prisidėti prie OS X tobulinimo.

Eilę metų, savo operacinių sistemų beta versijas Apple leisdavo testuoti tik registruotiems Apple programuotojams, tačiau dabar kompanija nutarė, kad šią galimybę galima suteikti ir paprastiems OS X vartotojams turintiems Apple ID bei norintiems prisidėti prie OS X tobulinimo.

Tai įdomus Apple žingsnis, kompanijos, kuri paprastai neparuoštą publikavimui programinę įrangą stengiasi laikyti „arčiau savęs“. Toks Apple sprendimas kiek primena Microsoft, kuri jau jau kuris laikas savo operacinių sistemų vartotojams leidžia atsisiųsti pagrindines beta versijas dar iki joms išeinant iš bandymų stadijos.

Tai dar vienas Apple atvirumo vartotojams žingsnis po to, kai pernai metais ji paskelbė apie tai, kad naujos jos operacinių sistemų versijos vartotojams bus platinamos nemokamai, kas yra visiška priešingybė Microsoft, kuri nuo vartotojų lupa devynis kailius už Windows atnaujinimus.

OS X vartotojams, kurie prisijungs prie OS X Mevaricks beta programos, bus suteikta speciali pagalbinė aplikacija „Beta Access Utility“, kurios pagalba jie galės įdiegti OS X beta versijas per Mac App Store.

Taip pat kaip ir Apple programuotojams skirtoje beta programoje, dalyvaujantys visiems prieinamoje „OS X Beta Seed“ programoje turi „pasirašyti“ paslapties neatskleidimo susitarimą ir tai reiškia, kad negalės aptarinėti šių dar nepublikuotų versijų galimybių, funkcionalumo, platinti ekrano vaizdų, bei teikti kitos su ja susijusios informacijos, kurią jiems pateiks Apple. Vartotojai apie konfidencialią informaciją galės kalbėti tik tada kai ji bus oficialiai paskelbta viešai.

Žinoma, kai šios programos dalyviu gali tapti vos ne kiekvienas sunku prognozuoti kiek ilgai konfidenciali informacija tokia ir išliks. Labai abejotina, kad pradėjusi testuoti naujas galimybes Apple jas pašalins iš „OS X Beta Seed“ programos dalyviams skirtų paketų. Techniškai yra įmanoma nutraukti kokio nors vieno dalyvio programoje narystę įtarus, kad jis nesilaiko konfidencialumo susitarimo, tačiau kyla klausimas kokiu būdu Apple nustatys kuris programos dalyvis vieną ar kitą informaciją išpliurpė.

Kiekvienoje beta versijoje yra klaidų ir dalyvaujantys šioje programoje gaus OS X versijas su tomis klaidomis (tam ši programa ir egzistuoja, kad išbandyti OS X įvairesnėse aplinkose ir tas klaidas aptikti bei panaikinti), todėl vartotojai, kuriems informacija jų Mac kompiuteriuose yra gyvybiškai svarbi - turėtų susilaikyti nuo šio pasiūlymo.

Tie, kas mėgsta nuotykius ir nebijo prarasti jų Mac kompiuteriuose esančių duomenų nes jie arba nėra vertingi, arba jie turi 25 atsargines tų duomenų kopijas daromas kasdien - gali leistis ieškoti nuotykių pradėdami dalyvavimą programoje (tik paskui neverkšlenkite jei kas nutiks - aš jus įspėjau).

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų