Samsung mano, kad Apple nori per daug

Mažėjantys Apple ir Samsung bendradarbiavimo mastai rodo vis didėjančią prarają tarp šių technologinių gigantų.

Vienoje, jau iš įprastomis tapusios Apple ir Samsung teismo bylų, Pietų Korėjos kompanija bando užginčyti Apple norą už pažeistus patentus prisiteisti daugiau nei du milijardus JAV dolerių. Apple manymu būtent tokią žalą padarė amerikiečių kompanijai Samsung ir korėjiečiai turėtų sumokėti nuo 33 iki 35 dolerių už kiekvieną parduotą, byloje figūruojantį, įrenginį.

Samsung su šiais paskaičiavimais nesutinka ir teigia, kad suma, kurią Samsung turėtų sumokėti, jei būtų pripažinta pažeidusi Apple intelektualią nuosavybę, neturėtų viršyti 1,75 JAV$ už kiekvieną parduotą įrenginį. Tokios išvados Samsung priėjo pasamdžiusi Yale’o ekonomikos ir finansų profesorę Judith Chevalier.

„Mano tyrimas rodo, kad Apple pradavimai nesumažėjo dėl to, kad Samsung savo įrenginiuose panaudojo Apple technologijas“, - sakė Chevalier.

Chevalier, kalbėdama teisme sakė, kad jos tyrimas buvo atliktas manant, kad Samsung pažeidė visus 5 teisme minimus patentus ir Apple patentai yra galiojantys. Ji taip pat minėjo, kad tokios technologijos kaip „Slide to Unlock“ ir „Universal Search“ vargu ar galėjo būti pagrindiniu rodikliu įsigyjant įrenginį ir paveikti aptariamų įrenginių pardavimus. Korėjiečiai yra pasamdę ir daugiau ekspertų. Kiti ekspertai turi nustatyti ar Apple patentai yra galiojantys ir ar juos Samsung yra iš tiesų pažeidusi. Samsung į pagalbą kovai prieš Apple pasitelkė ir Google bei sudarė su Android kūrėja sutartį, kad Samsung bylos pralošimo atveju pastaroji prisiims dalį išlaidų sau.

Samsung pardavimai yra per daug chaotiški, kad būtų galima būtų jų pagrindu apibendrinti kokią žalą jie padarė Apple. Kiekvienas įrenginys darė skirtingą žalą Apple, nes pati Samsung skirtingiems įrenginiams skyrė ne vienodą dėmesį ir pinigų sumas juos reklamuojant. Manau, neteisinga būtų teigti, kad Apple technologijos panaudotos Samsung įrenginiuose buvo pagrindinė jų pardavimus skatinančiu elementu.

Norint įvertinti realią patirtą žalą, Apple turės detaliai išstudijuoti Samsung padavimų rezultatus bei marketingo politiką panaudotą kiekvieno, byloje aptariamo, įrenginio reklamai.

Samsung savo ruožtu kaltina Apple, kad ši pažeidė du korėjiečių kompanijos patentus. Anksčiau iš Apple norėjusi 6,78 milijono JAV dolerių, antradienį Samsung pareiškė, kad savo reikalaujamą sumokėti sumą sumažino iki 6,07 milijonų nes per savaitgalį iš „kaltinamųjų“ sąrašo pašalino iPad 2, iPad 3, iPad 4 ir iPad Mini palikdama tik iPhone 4, iPhone 4S ir iPhone 5. Vienas iš dviejų patentų, kuriuos pažeidus korėjiečiai kaltina Apple yra susijęs su FaceTime (Samsung turimas, bet ne jos sukurtas patentas 239 aprašo būdą kuriuo naudodamiesi vartotojai gali filmuoti medžiagą ir siųsti ją elektroniniu paštu ar teksto žinute).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų