Google nusitaikė į Apple „iOS automobiliuose“

Apple nėra vienintelė didžioji išmaniųjų telefonų gamintoja, kuri taikosi savo prietaisų galimybes integruoti ir automobilinėse sistemose. Google ruošiasi paskelbti apie savo bendradarbiavimą su Audi, kurios gaminamuose automobiliuose parodymų ekranai veiks Android OS pagrindu.

Mountain View (Kalifornija, JAV) įsikūrusi Google ir vokiečių Audi ruošiasi apie savo bendradarbiavimą paskelbti sekančią savaitę Las vegase prasidėsiančiame Vartotojų elektronikos parodoje, rašo The Wall Street Journal. Tikimasi, kad kitos kompanijos, tokios kaip aplikacijų ir grafinių kortų kūrėja nVidia taip pat prisijungs prie šios iniciatyvos kurti Android pagrindu veikiančias informacines-pramogines sistemas.

Honda informaciniame ekrane atvaizduotas navigacijos žemėlapis, HondaLink pagalba, valdomas iš iPhone
Honda informaciniame ekrane atvaizduotas navigacijos žemėlapis, HondaLink pagalba, valdomas iš iPhone

Gera paskelbta idėja nelieka nenukopijuota. Taip ir Apple paskelbus apie savo iOS automobiliuose strategija WWDC šių metų birželį, Google tikslas labai panašus - leisti automobilio keleiviams ir/ar vairuotojui, automobilinėse sistemose, naudoti tas pačias aplikacijas ir sistemos funkcijas kokias jie naudoja savo išmaniuosiuose telefonuose. Google pateisinimui sakoma, kad Apple ir Google idėja skirsis jos įgyvendinime.

Apple idėja yra sukurta tokiu pagrindu, kad iPhone yra sistemos smegenys ir daugelis šios sistemos funkcijų nebus prieinamos iki telefonas nebus pajungtas laidu ar belaidžiu Bluetooth ar WiFi. Japonų automobilių gamintojas ir Apple iOS automobilyje partnerė Honda, šį mėnesį, pristatė tokią sistemą savo 2014 metų Civic ir 2015 metų Fit automobiliuose.

Google priešingai, nori kad programinė įranga būtų įdiegta automobilyje. (Vargšai Audi vairuotojai, turės naudoti Android versiją savo automobiliuose, kuri greičiausiai neveiks atnaujinus Android versiją telefone, jau nekalbant apie tai, kad dauguma prabangesnių Audi vairuotojų turi iPhone. Dar viena priežastis nepirkti Audi. Belieka tikėtis, jog Audi nesugalvos sujungti savo automobilių valdymo elektronikos su Android, nes tokiu atveju Audi nepirkimas nepadės, nes bus pavojinga išeiti iš namų).

Audi bendradarbiavimas su Google gana keistas, nes Audi motininė kompanija Volswagen, turi ilgametę bendradarbiavimo su Apple istoriją. Volkswagen ir Apple bendradarbiavo kuriant iBeetle - naują Volkswagen kompaktinį automobilį, kuriame iPhone jaučiasi „kaip namie“, tačiau šių metų pradžioje vokiečių automobilių gamintoja nebebuvo minima Apple „iOS automobilyje“ partnerių sąraše.

Audi bus pirmoji Google partnerystė susijusi su Android sistemomis automobiliuose.

Apple žemėlapiai automobilio informaciniame skydelyje. Nuotrauka: Apple
Nuotrauka: Apple
Apple žemėlapiai automobilio informaciniame skydelyje.

Apple jau turi stiprius saitus su automobilininkų pasauliu: Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Ferrari, Chevrolet, Infiniti, Kia, Hyundai, Volvo, Acura, Opel ir Jaguar visos yra pranešusios apie iOS palaikymą 2014 metų automobiliuose leidžiančiuose vairuotojams aktyvuoti Apple Siri ant vairo įmontuoto mygtuko pagalba ir vairuotojo komandos bei Siri atsakymai bus priimami bei girdimi automobilio audio sistemos priemonėmis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų