Kaip nufotografuoti visą interneto svetainės puslapį iPhone ir iPad

„iPhone“ ir „iPad“ yra paprasta padaryti visos ilgos interneto svetainės vaizdo kopiją. Kaip tai daroma?

iPad

„iPhone“ ir „iPad“ ekrano kopijoje užfiksuoti ilgą tinklalapį ir jį paredaguoti taip, kad būtų įrašyta tik norima informacija yra stebėtinai paprasta. Ši galimybė atsirado dar „iOS 13“, tačiau mažiau dėmesio kreipiantiems į tai kas rašoma ekrane ir didelę dalį veiksmų tiesiog darantiems automatiškai vis dar iškyla tokių klausimų.

Kai kuriate ekrano kopiją „iPhone“ ir „iPad“, iš pradžių sukurtas vaizdas atrodo tik ekrane rodomo tinklalapio dalis – tiesioginis „ekrano“ vaizdas. Tačiau svetainių straipsniai ir pagrindiniai puslapiai įprastai būna daug „ilgesni“ ir visa juose esanti informacija ekrane vienu metu netelpa. Nežiūrint to, kad nedidelis ekrano kamputyje atsirandantis paveikslėlis verčia manyti, kad užfiksuota tik ta informacija kuri buvo matoma ekrane — ekrano „nufotografavimo“ veiksmas taip pat užfiksuoja ir visą svetainės puslapį, nesvarbu, kokio ilgio jis bebūtų.

Viso svetainės puslapio ekrano kopijos darymas iPhone

Norėdami padaryti ekrano kopiją naudodami „iPhone“, vienu metu trumpai paspauskite viršutinį garsumo mygtuką ir įrenginio šoninį mygtuką Ekranas „mirktelės“ signalizuodamas, kad padaryta ekrano vaizdo kopija, o apatiniame kairiajame kampe pasirodys maža matomo ekrano turinio miniatiūra, kuri po kelių sekundžių pradings iš ekrano, jei jos nepaliesite.

Jei paliesite miniatiūrą, ji bus atidaryta redagavimo režime su užfiksuotu ekrane matyto vaizdo kopija. Virš vaizdo matysite keletą standartinių redagavimo įrankių, o po įrankiais – du pasirinkimus: „screen“ („ekranas“) ir „full page“ („visas puslapis“).

Jei fotografuodami ketinote tik ką nors užfiksuoti matomoje ekrano srityje, galite bakstelėti „apkarpymo“ įrankį, kad vaizdą apkirptumėte ir pašalintumėte viską, ko nenorite, tada bakstelėkite mygtuką „Done“ („atlikta“) ir pasirinkite, kur rezultatą išsaugoti. Galite išsaugoti jį „Photos“ arba „Files“ aplikacijose arba sukurti greitą užrašą („Quick Note“) su tuo vaizdu.

Taip pat galite pasirinkti „copy and delete“ („kopijuoti ir ištrinti“), t.y. išsaugoti ekrano kopijos vaizdą iškarpinėje (clipboard), bet ištrinti tikrąją ekrano kopijos failą arba ištrinti ekrano kopiją iš karto. „Viso puslapio“ vaizdo parinktys šiek tiek skiriasi: galite išsaugoti nuotraukose, išsaugoti PDF formatu failuose arba kopijuoti ir ištrinti arba tiesiog ištrinti.

Tačiau jei norite užfiksuoto visą puslapio vaizdo - bakstelėkite parinktį „Full page“ („visas puslapis“) ir pamatysite ilgą, ploną ir labai mažą viso vaizdo miniatiūrą dešinėje, o ekrano kopija liks kairėje. Visi šie įrankiai yra prieinami ir „iPad“.

Redaguoti viso puslapio ekrano kopiją

Galite slinkti vaizdą žemyn perkeldami paryškintą miniatiūros sritį, kad suprastumėte, ką norėsite (jei norėsite) apkarpyti. Ekrano viršuje esantys įrankiai leis anuliuoti arba pakartotinai atlikti redagavimo veiksmus, išmesti vaizdą arba išsiųsti jį kur nors.

Jei norite išsaugoti viso puslapio ekrano kopiją, tiesiog bakstelėkite mygtuką „Done“ („Atlikta“) kairėje įrankių juostos pusėje. Gausite parinktį išsaugoti jį „Photos“ arba išsaugoti PDF versiją programoje „Files“, kur jūsų paklaus, kurioje „iCloud“ failų dalyje norite jį išsaugoti. Jei pasirinksite vaizdą kur nors išsiųsti — jis bus išsiųstas ir patalpintas atsisiųstų failų aplanke „Files“ aplikacijoje.

Kaip ir pasirinkus „ekrano kopiją“, viso puslapio kopijos siuntimui galite naudoti piktogramą „Send“ („siųsti“) el. paštu, žinute, „AirDrop“, siųsti konkretiems žmonėms, pageidaujamoms socialinės žiniasklaidos svetainėms arba pridėti prie pastabų. Pagal numatytuosius nustatymus ekrano kopijos ir viso puslapio ekrano kopijos išsaugomos kaip .png (portable network graphics) failai, o tai yra be nuostolių rastrinis RGB formatas. Jei nieko neredagavote, viso svetainės puslapio kopija bus išsaugota kaip PDF failas.

Kaip ir daugelyje „Apple“ funkcijų ir aplikacijų, be „paprastų“ operacijų, kurių daugumai vartotojų reikia, yra pažangių funkcijų, kuriomis galite pasinaudoti. Tais atvejais, kai norite sukurti ką nors įspūdingesnio dažnai yra įrankių leidžiančių tai padaryti, tereikia šiek tiek daugiau pastangų juos surasti ir panaudoti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų