Kaip paslėpti nuotraukas ar vaizdo įrašus iPhone

„iPhone“ skirta operacinė sistema „iOS“ turi daug naudingų funkcijų. Tiesą sakant jų tiek daug, kad labai paprasta kai kurių nepastebėti ir net neįtarti apie jų egzistavimą

Gausybėje „iOS“ funkcijų paprasta nepastebėti kelių naudingų. Viena tokių, kai kam galinčia būti naudinga, funkcijų yra galimybė paslėpti „iPhone“ esančias nuotraukas ar sukurti nematomus nuotraukų ar vaizdo įrašų albumus. Šią funkciją reikėtų naudoti ne vien todėl, kad ji tiesiog yra.

Galima sugalvoti eilę situacijų (nuo labiau iki mažiau akivaizdžių) kuriose gali būti naudinga, ar net reikalinga, sukurti nematomus nuotraukų albumus ar paslėpti tam tikras nuotraukas.

Viena tokių priežasčių gali būti apsunkinti tam tikrų nuotraukų ar vaizdo įrašų aptikimą tiems, kas nutars pasmalsauti jūsų „Photos“ aplikacijos turiniu, jums kur nors neatsargiai padėjus savo telefoną ar jį pametus. Kita priežastis išvengti tam tikrų nuotraukų turinio atskleidimo kai „Photos“ aplikacijos turiniu dalinatės su draugais ar bendradarbiais. Dar viena priežastis gali būti nenoras, kad tam tikros nuotraukos iš jūsų albumo staiga pasirodytų telefono ekrane, kai naudojate besikeičiančių nuotraukų ekrano užsklandą ir t.t. Žodžiu, priežasčių paslėpti tam tikras nuotraukas ar vaizdo įrašus gali būti ne viena ir nebūtinai tai turi būti intymaus turinio nuotraukos.

Kaip paslėpti nuotraukas iPhone

Pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų telefone įdiegta naujausia operacinės sistemos versija.

Kaip peržiūrėti paslėptas nuotraukas ar vaizdo įrašus

Paslėptų nuotraukų ir vaizdo įrašų apsauga

Nuo „iOS 16“ paslėptų vaizdų albumas yra užrakintas ir norint peržiūrėti jo turinį reikia autentikuotis arba „Apple ID“ arba „Face ID“ pagalba.

Norėdami įgalinti paslėptų vaizdų albumo apsaugą:

Kai ‌Show Hidden Album parinktis aktyvuota, paslėptų vaizdų albumas bus rodomas „Photos“ aplikacijos albumų „Utilities“ skirsnyje. Tačiau, jei šios parinkties neįjungsite (arba ją išjungsite ), Hidden albumas „Photos“ aplikacijoje nebus rodomas ir kas nors gavęs prieigą prie jūsų „Photos“ aplikacijos galės net neįtarti, kad turite sukūrę paslėptų nuotraukų ir vaizdo įrašų albumą. „Photos“ aplikacijos nustatymuose išjungus „‌Show Hidden Album“ nuostatą, albume esantys failai jame išliks, tiesiog albumas nebus matomas „Photos“ aplikacijoje ir norėdami peržiūrėti jo turinį turėsite papildomai įgalinti jo rodymą nustatymuose ir peržiūrėję nepamiršti vėl tos nuostatos išjungti (jei manote, kad tam yra priežastis).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų