Apple Lightning laidas - mažas kompiuteris

Temos: Apple, iOS

Kurdami iPhone5 ir naujuosius iPad, Apple stengėsi juos padaryti kiek įmanoma plonesnius ir dalį elektroninės dalies perkėlė į laidą.

„Panic“ programuotojai kurdami savo aplikaciją nutarė išardyti, naujuose Apple prietaisuose naudojamą, Lightning laidą ir aptiko, kad jungtyje yra įdiegtas visas „mažas kompiuteris“ varomas ARM lusto, kurio serijinis numeris H9TKNNN2GD nurodo apie 2GB RAM jame (keturis kartus daugiau nei buvo Appple G5 iMac kompiuteriuose), ir tikėtina, kad laido elektroninėje dalyje yra įdiegta kažkokia tai operacinė sistema, kuri užkraunama kaskart kai laidas pajungiamas (tai galėtų paaiškinti tą faktą, kodėl kaskart pajungus iPrietaisą Lightning laidu prie televizoriaus praeina pora sekundžių kol vaizdas atsiranda televizoriaus ekrane).

Lightning laide mažas kompiuteris
Nuotrauka: panic.com

Nėra visiškai aišku, kokią būtent funkciją atlieka ši elektronika laide, tačiau yra pagrindo manyti, kad ji apdoroja video signalą.

„Panic“ programuotojai teigia, jog jų testų rezultatai parodė, kad maksimali vaizdo išėjimo skiriamoji geba yra 1600x900, kas yra mažiau nei Apple deklaruojamas 1080p (1080p skiriamoji geba 1920x1080) ir todėl vaizdo kokybė nėra nepriekaištinga. Su seno tipo laidu 1080p veikia puikiai ir televizoriuje atspindimas vaizdas neturi jokių iškraipymų.

Apie Apple priedų kontrolę ir tai, kad reikėtų vengti pirkti ne originalius laidus, rašiau anksčiau straipsnyje „Apple priedų kontrolė“.

Šaltinis: Panic

PAPILDYTA:

Kai kurių šaltinių duomenimis ARM procesorius integruotas Lightning jungtyje yra skirtas ne AirPlay, bet suderinanumui su esamais ir būsimais standartais užtikrinti.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų