52-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

52-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

Tarpušvenčio laikotarpiu, kaip įprasta, naujienų nebūna daug. Šie metai ne išimtis, tad kelios naujienos ir jau tradicija tapusios aplikacijos.

  • Kai kurie 16 colių „MacBook Pro“ kompiuterių savininkai pradėjo skųstis vaizdo ekrane dvejinimusi. Problema matyt slypi dėl kažkokių tai priežasčių sulėtėjusiame ekrano vaizdo atnaujinimo dažnyje dėl kurio ekrane nespėjamas užgesinti buvęs vaizdas tuo metu kai jau rodomas naujas. Su šia problema susiduria beveik visi naujojo „MacBook Pro“ naudotojai. Lauksime „Apple“ sprendimo, kurią reikia manyti po švenčių prie savo kompiuterių biure grįžę kompanijos darbuotojai tuojau pat imsis spręsti.
  • Kalbama, kad sekančiais metais „Apple“ gali išleisti galingą „Mac“ kompiuterį skirtą kompiuterinių žaidimų maniakams.
  • „Apple“ informavo programuotojus, kad nuo 2020 metų sausio 3 dienos ji pradės aplikacijų platinamų ne per „Apple App Store“ patvirtinimą „macOS Catalina“. Naudotojai ir toliau galės naudoti ne iš „App Store“ atsisiųstas aplikacijas, tačiau jų paleidimui reikės papildomų kelių žingsnių iš aplikacijos naudotojo pusės. Tai apsaugos nuo automatinio tokių aplikacijų pasileidimo be kompiuterio naudotojo žinios. Notarizacijos aplikacijoms „Apple“ reikalauja nuo „macOS Mojave 10.14.5“, tačiau įspėjamieji pranešimai apie aplikaciją atsisiųstą ne iš „App Store“ ar sukurtas kompanijai nežinomo programuotojo (neturinčio aplikacijų kūrėjo „Apple ID“) „macOS Catalina“ greitai taps klaidos pranešimais.
  • Kerem Albayrak — programišius šantažavęs „Apple“ grasindamas paviešinti 300 milijonų „iCloud“ paskyrų duomenų jei kompanija jam neperves 75 000 JAV dolerių vertės kriptovaliuta arba 100 000 JAV dolerių „iTunes“ dovanų kortelėmis, buvo teismo pripažintas kaltu. Tačiau, 22-ų metų Londone gyvenančiam turkų kilmės programišiui kalėjimo išvengti pavyko. „Turkijos nusikalstamos šeimos“ grupuotei priklausančiam programišiui bausmė atidėta dviems metams, jam teks iškentėti pusės metų namų areštą dėvint elektroninę apykoję ir 300 valandų neatlygintinai atidirbti viešųjų darbų.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų