51-os 2019 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

51-os 2019 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Visiems gražių ateinančių švenčių. Šypsokitės ir būkite laimingi!
  • „Apple“ papildė naujojo „Mac Pro“ kompiuterio komplektaciją galimybe pasirinkti 8TB SSD diską. Tokios talpos SSD pasirinkimas kainą padidins 3120 €.
    Kalbant apie naująjį „Mac Pro“ ir jo spartą, tai vieno branduolio režime jo „Intel Xeon W“ procesoriai (galimos jų konfigūracijos: 3.5GHz 8-core, 3.3GHz 12-core, 3.2GHz 16-core, 2.7GHz 24-core ir 2.5GHz 28-core) nelabai kaip pasirodo. Visas įmanomas jo konfigūrcijas lenkia 2019 metų „Mac mini“, „iMac“ ir net nešiojami „MacBook Pro“. Sublizga naujasis „Mac Pro“ naudojant kelis branduolius. Single-core ir multi-core „Mac“ kompiuterių spartos palyginimus rasite geekbench.com svetainėje.
  • „Apple“ paskelbė „2019 platformų saugumo gidą“, kuriame paaiškina kaip saugumo technologijos ir privalumai įdiegti jos platformose.
  • „Counterpoint Research“ išsiaiškino, kad „Apple“ pajamos iš „iPhone“ pardavimų sudaro 66p proc. visų kompanijos pajamų. Tiesą sakant, „Apple“ iš „iPhone“ pardavimų uždirba daugiau nei: „Samsung“, „Huawei“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ pardavusios visus savo telefonų modelius kartu paėmus.
  • KCCI praneša (turinio gali nerodyti dėl regionų blokavimo, bet pasinaudokite proxy ar kitomis priemonėmis jei norite paskaityti), kad devyniolikmetį Victoria O’Connor papasakojo apie tai, kaip „Find my iPhone“ funkcija jai padėjo rasti jos pavogtą automobilį. O’Connor galima sakyti gyveno automobilyje po to kai šių metų rugsėjį jos namą sunaikino gaisras. Pirmadienį mergina paliko automobilį prie „QuickTrip“ biuro ir iš ten vagys jos automobilį pavogė bei atjungė automobilyje paliktą „iPhone“. Antradienį Victoria’os „iPhone“ vėl pasirodė tinkle ir automobilį pasisekė atsekti. Dabar Des Moines (Ajovos valstija) policija bando surasti kuriame iš pastato butų yra merginos telefonas, piniginė ir automobilio rakteliai.
  • Nauja byla prieš „Apple“. Joje teigiama, kad „Apple“ pažeidžia JAV autorinių teisių įstatymą ir transliuoja autorinėmis teisėmis apsaugotą muziką per „Apple Music“ paslaugą neturėdama tam licencijos.
  • „Apple“ planuoja pasirodyti didžiausioje technologijų konferencijoje CES (Consumer Electronics Show). Tai bus pirmasis kompanijos (tiesioginis) dalyvavimas
  • konferencijoje nuo 1992 metų.
  • „Apple“ nustojo pasirašinėti „iOS 13.2.3“ versiją, tad grįžimas prie jos nebeįmanomas.
  • „Apple“ paskelbė, kad tyrėjai dabar gali pelnyti 1,5 mln. USD prizą rasdami kritinę saugumo spragą jos programinėje: „iOS“, „iPadOS“, „macOS“, „tvOS“, „watchOS“ ir „iCloud“ ar aparatinėje įrangoje. Daugiau informacijos apie sąlygas ir kainyną rasite „Apple“ svetainėje.
  • „Apple“ pašalino 2013 ir 2014 metų „MacBook Pro“ kompiuterius iš programos leidžiančios nemokamai pakeisti nusitrynusią kompiuterio ekrano oleofobinę dangą. 2015–2017 „MacBook Pro“ ir „MacBook“ kompiuteriai programoje liko.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų