Tapo žinoma dar daugiau iOS 13 naujovių

Temos: iOS, watchOS

Anot „Bloomberg“, „Apple“ ir vėl naujojoje, mobiliems įrenginiams skirtoje operacinėje sistemoje daugiausiai dėmesio skirs našumui. Tačiau naujų funkcijų nuo to nebus mažiau.

Jau kuris laikas kalbama, kad „iOS 13“ atsiras naujas „tamsusis režimas“. Tai patvirtina ir „Bloomberg“, tiesa jį vadindama „juodai-pilku“. Jį įjungti ir išjungti bus galima iš „Control Center“.

Naujojoje sistemoje taip pat atsiras nauji animacijos efektai bei pasikeis vidžetsų langas.

„Blomberg“ taip pat patvirtina prieš kurį laiką pasirodžiusią informaciją, kad „iOS 13“ ir „macOS 10.15“ atsiras „Sidecar“ funkcija leidžianti „iPad“ naudoti kaip papildomą „Mac“ monitorių.

iMessage — šioje aplikacijoje atsiras galimybė su savo profiliu susieti nuotrauką, kurią matys ir kiti pokalbio dalyviai. Aplikaciją „Apple“ taip pat papildys atskiru „Animoji“ ir „Memoji“ skirtu skirsniu.

Health — sveikatai skirtoje aplikacija eilinį kartą gaus naują naudotojo sąsają. Šį kartą „Apple“ nutarė daugiau dėmesio skirti kasdieninėms sveikatos ataskaitoms. Aplikacija išmoks sekti atkuriamos muzikos garsumą ir geriau kontroliuos menstruacijų ciklus.

Reminders — šioje aplikacijoje „Apple“ dramatiškai pakeis naudotojo sąsają.

Screen Time — naujoje šios funkcijos versijoje tėvams atsiras galimybė tiksliau nustatyti apribojimus vaikams. Pavyzdžiui bus galima nustatyti laiko atkarpą, kurios metu vaikai galės susirašinėti su draugais.

Apie Safari ir Mail aplikacijų naujoves rašiau jau anksčiau.

Kalbant apie „watchOS 6“ pati didžiausia naujiena bus „Apple Store“ palaikymas laikrodyje. Norint atsisiųsti aplikaciją į laikrodį nebereikės „iPhone“. Laikrodyje taip pat atsiras naujos „Apple“ aplikacijos: „Voice Memos“ skirta pastabų išsaugojimui balsu, „Apple Books“ leidžianti klausytis audio knygų, „Calculator“ ir sveikatingumo aplikacijos „Dose“ — skirta vaistų naudojimo kontrolei ir „Cycles“ — menstruacijų ciklų sekimui.

Naujoji „watchOS“ operacinė sistema taip pat pradžiugins ir naujais ciferblatais, tokiais kaip gradientinis, saulės laikrodžio analogas ir „California“ su romėniškai ir arabiškais skaičiais. Taip pat atsiras dar vienas infografas su akumuliatoriaus būklės, audio knygų ir klausos aparatų palaikymu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų