Kaip įgalinti vaizdo vaizde (Picture-in-Picture) režimą Google Chrome naršyklėje

Galimybę video vaizdus paskelbtus kai kuriose interneto svetainėse žiūrėti vaizdo vaizde režimu (angl. picture in picture, PIP) „Mac“ naudotojai „Safari“ naršyklėje galėjo jau „macOS Sierra“, o kaip šią galimybę įdiegti „Google Chrome“ naršyklės naudotojams.

„Mac“ kompiuteriams skirtoje „macOS Sierra“ operacinėje sistemoje „Apple“ be kitų galimybių, įdiegė ir galimybę „Safari“ naršyklėje, naršant kai kuriuos, vaizdo-vaizde režimą palaikančius interneto puslapius, pavyzdžiui „Vimeo“ — tuos video galima žiūrėti iškeliant video langą už naršyklės ribų.

Ši galimybė yra gana patogi tam tikrose situacijose. Tačiau, nežiūrint to, kad „Safari“ naudoja mažiau sistemos resursų ir yra spartesnė, ne visi „Mac“ naudotojai pamėgo „Safari“ naršyklę. Yra gana nemažai „macOS“ naudotojų, kaip pagrindinę naršyklę pasirinkę „Google Chrome“.

Gaila, tačiau „Google“ kol kas neįdiegė vaizdo vaizde funkcijos „Chrome“ naršyklėje. Tiesa, kompanija šią funkciją planuoja įdiegti visoms operacinėms sistemoms skirtoje naršyklės versijoje ateityje. O kol „Google“ programuotojai dar tik tobulina šią galimybę — „Chrome“ naudotojai norintys turėti galimybę naudoti vaizdo vaizde funkciją, jau dabar gali ją išbandyti.

Norint naudotis vaizdo vaizde funkcija „Chrome“ naršyklėje — reikės įdiegti „Chrome Canary“ naršyklės versiją, kuri žinoma turi savo klaidų ir problemų, tačiau veikia gana patikimai ir daugelis jos bėdų net neturėtų pastebėti.

Kaip įgalinti vaizdo vaizde (PIP) funkciją Chrome naršyklėje

  1. Atsisiųskite ir įdiekite „Chrome Canary“ naršyklės versiją savo kompiuteriuose. Atsisiųsti „Crome Canary“ galite iš čia.
  2. Atsisiuntę ir įdiegę „Chrome Canary“ - atidarykite šią aplikaciją — reikės įgalinti kelias eksperimentines funkcijas.
  3. Naršyklės interneto adresų (URL) lauke įrašykite šią eilute:
    chrome://flags/#enable-experimental-web-platform-features
    ir spauskite Enter ↲. Atsidariusiame lange, dešiniau Experimental Web Platform features esančiame išsiskleidžiančiame parinkčių meniu pasirinkite Enabled. Šis nustatymas įgalins eksperimentines funkcijas, kurios dar yra kūrimo stadijoje.
  4. Naršyklės interneto adresų (URL) lauke įrašykite šią eilute:
    chrome://flags/#enable-surfaces-for-videos
    ir spauskite Enter ↲. Atsidariusiame lange, dešiniau Enable the use of SurfaceLayer objects for videos esančiame išsiskleidžiančiame parinkčių meniu pasirinkite Enabled.
  5. Naršyklės interneto adresų (URL) lauke įrašykite šią eilute:
    chrome://flags/#enable-picture-in-picture
    ir spauskite Enter ↲. Atsidariusiame lange, dešiniau Enable Picture-in-Picture esančiame išsiskleidžiančiame parinkčių meniu pasirinkite Enabled.
  6. Uždarykite ir vėl atidarykite „Chrome Canary“ naršyklės aplikaciją.
  7. Iš „GitHub“ atsisiųskite vaizdo-vaizde „Chrome“ įskiepį“ ir jį išarchyvuokite.
  8. Naršyklės interneto adresų (URL) lauke įrašykite šią eilute:
    chrome://extensions
    ir paspaudę Enter ↲ įgalinkite Kūrėjo režimą (Developer mode). Kūrėjo režimo (Developer mode) įgalinimas Chrome Canary naršyklėje.
  9. Dabar galėsite įdiegti įskiepį atsisiųstą ir išarchyvuotą, kaip nurodyta 7-tame žingsnyje. Paspauskite ant lango viršuje esančio Įkelti neišpakuotą (Load Unpacked) mygtuko ir nurodykite išarchyvuoto įskiepio direktorijoje esantį aplanką, kuriame yra manifest.json failas. Pačio failo pažymėti nereikia - užtenka atidaryti tą aplanką ir lange paspausti mygtuką Pasirinkti.
  10. Kai įskiepis įdiegtas — pamatysite naują „Picture-in-Picture“ įskiepio langelį.

Kaip naudotis vaizdo vaizde funkcija Chrome

  1. Atidarykite kokią nors populiarią svetainę, kurioje skelbiamas video turinys, pavyzdžiui „YouTube“, „Facebook“, „Vimeo“ ir panašiai.
  2. Naršyklės lango viršuje, dešiniau adresų (URL) juostos esančios Picture-in-Picture piktogramos Chrome Canary vaizdo vaizde (Picture-in-Picture, PIP) režimo įskiepio piktograma..

Norint žiūrėti video, nors ir PIP režime - tos svetainės kurioje esantį video žiūrite lango uždaryti nereikėtų, bet galite tuo pačiu skaityti kitose svetainėse esančią informaciją atidarydami naujus „tabus“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų