Kaip įjungti orų valdiklį iOS 12

„iOS“ veikia puikiai, o tas puikumas susideda iš mažų dalykų, gaila, bet ekrano valdikliai nėra tas, gerai veikiantis „iOS“ variklis. Kas nori matyti daugiau informacijos pagrindiniame ekrane, apart datos, laiko ir pranešimų, neslenkant į šoninius valdiklius, turėtų rinktis „Android“ išmaniuosius telefonus, nes „Apple“ tokio pagrindinio ekrano nesiūlo. Tiesa, jau rudenį pasirodisianti „iOS 12“ žada šiek tiek tai pakeisti su slaptu oro programėlės užrakinto ekrano valdikliu.

Šis naujo valdiklio „Apple“ nepristatė „WWDC 2018“ pristatymo metu, bet jį buvo galima matyti „iPhone X“ ekrane, kai Craig Federighi kalbėjo apie supaprastintus pranešimus su „Do Not Disturb“ funkcija.

Jeigu šiuo metu turite telefoną, su veikiančia „iOS 12“ viešąja beta versija ir norite, kad šis valdiklis būtų rodomas jūsų „iPhone“, tai padaryti nebus sunku. Vienintelis trūkumas, šioje naujovėje yra tas, kad nebus galima matyti oro valdiklių ilgesnį laiką.

Greičiausiai numanėte, kad ši funkcija yra dalis „Do Not Disturb“ naujienos, kuri veiks tik įjungus „Bedtime Mode“.

Taigi, šį naują pradžios ekraną bus galima pamatyti iškart tik pasibaigus jūsų miegui, kuris yra nustatytas „Do Not Disturb“, pagal tai telefonas supras, kada jūs pabudote ir užrakintame ekrane iškart pasirodys naujiena apie orus. Atrakinus telefoną, iškart valdiklis dings ir pasirodys tik po kito „Do Not Disturb“ pabaigos laiko.

Nustatykite programėlės Weather prieigą į Always

Oro valdiklis taip veikia, jis kreipsis į „Weather“ programėlę prašydamas informacijos, todėl tam turi būti nustatyta „Always“, kad prieigą turėtų bet kuriuo metu.

Norėdami įsitikinti, eikite į „Settings“ programėlę. Spauskite „Privacy“, tuomet pasirinkite „Location Services“. Sąrašo pabaigoje, bus „Weather“, įsitikinkite, kad pažymėta „Always“.

Orų valdiklis iOS 12

Pasirinkite savo Do Not Disturb laiką

Valdiklis veikia tik nustačius „Do Not Disturb“ laiką, o sklandžiai veiks tik nustačius miegojimo laiką sąžiningai. „From“ nustatytas laikas reiškia jūsų miego pradžią, nuo to laiko užrakintame telefone negausite jokių pranešimų apie žinutes ir kitų programėlių pranešimus. „To“ reiškia kada yra numatytas pabudimo laikas. Iškart po jo, apie visus pranešimus bus pranešta iškart ir ekrane pasirodys pasisveikinimo tekstas su orų informacija. Tačiau, jeigu telefonas bus atrakintas, daugiau toks pranešimas ekrane neatsiras. Būtinai įjunkite „Bedtime Mode“, kitu atveju ryte pranešimo apie orą nesulauksite.

Orų valdiklis iOS 12

Jeigu oro programėlės valdiklis vos pramerkus akis yra paskutinis dalykas, kurį norite matyti atsikėlus, galite koreguoti kada norite jį pamatyti „Bedtime Mode“ skiltyje. Tokiu būdu, orų valdiklis pasirodys nustatytu laiku.

Pavyzdžiui, norėtumėte pamatyti, koks oras yra 30 minučių prieš išeinant į kiemą, tokiu atveju tereikia nustatyti „Do Not Disturb“ režimą pvz.: 12:30 – 12:31 su pasirinktu „Bedtime Mode“ režimu. Tuomet, kai paėmus telefoną 12:31 einant vaikščioti, matysite koks kieme yra oras. Užteks marškinėlių ar reikia megztinio, o galbūt prireiks ir skėčio.

Patikrinkite kaip veikia valdiklis

Viskas, nustačius teisingai laiką, ryte telefonas su jumis pasisveikins ir praneš apie tai, kas dedasi už lango.

Orų valdiklis iOS 12

Paspaudus ant valdiklio jis iškart pradings, jeigu leisite telefonui užmigti, taip pat išnyks, todėl labai realu, kad šį patogų valdiklį pamatysite ne kiekvieną dieną.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Edvinas Krupinskas

 Apple technikos fanas nuo ankstyvo ryto iki gilios nakties.

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Atrodo "useless" funkcija bent jau man.:)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų