Italijoje pradėjo veikti pirmoji Europoje „Apple“ akademija

Temos: Apple, Naujienos
„Apple“ programuotojų akademija Italijoje

Spalio 6 d. savo veiklą pradėjo pirmoji Europoje „Apple” programuotojų akademija įsikūrusi Neapolyje (Italija). Jos tikslas išugdyti naują „iOS” ir „macOS” programuotojų kartą.

Tai jungtinis „Apple” ir Neapolio Federiko II universiteto projektas leisiantis net 600 studentų gilinti programavimo žinias. Pirmieji 100 studentų, atrinktų iš 4174 kandidatų, vakar pradėjo 9 mėnesius truksiančias studijas. Dauguma jų iš Italijos, tačiau maloniai nustebino žinia, jog tarp laimingųjų pateko ir studentai iš Lietuvos, o taip pat iš Latvijos, Vokietijos, Olandijos ir Madagaskaro. Kiek tautiečių gavo kvietimą į „Apple” akademiją neskelbiama. Antroji studentų grupė pradės studijas kitų metų sausį. Pirmąjį semestrą studentai gilins programavimo žinias, vėliau papildomai mokinsis kurti startuolius bei bus supažindinami su programėlių dizainu bei pastarųjų paruošimu publikavimui „App Store”.

Italijos regiono Kampanija valdžia, kuriame įsikūrė „Apple” akademija, jau investavo 100 mln. € į šį projektą ir žada investuoti papildomus 30 mln. € ateityje. Be to yra numatyti 7 mln. € studentų stipendijoms. Per atidarymo ceremoniją Italijos premjeras pasidžiaugė, jog akademija atvėrė duris būtent Italijoje. Padėkojo „Apple” vadovui Tim‘ui Cook‘ui ir pažymėjo, jog tai tik bendradarbiavimo pradžia. Akademijos atidarymo metu „Apple” atstovavo aplinkosaugos, strategijos ir socialinių iniciatyvų viceprezidentė Lisa Jackson.

Lisa Jackson (dešinėje p.) ir studentai

Italija, kaip ir Lietuva, šiuo metu išgyvena emigrantų krizę. Atidarymas sutapo su žinia, jog šalį per paskutinius metus paliko 40 000 jaunų italų. Šis projektas yra gyvybiškai svarbus ne tik regionui, bet ir šaliai, kuri tikisi ne tik pritraukti studentus, bet ir išlaikyti juos čia suteikdama galimybes po studijų įsidarbinti vietos įmonėse. Tai taip pat gera proga verslui ne tik plėstis, bet ir steigti savo būstines šiame regione. Pasak „Apple”, programėlių parduotuvė „App Store” sukūrė virš 1 milijono „darbo vietų” visoje Europoje, o 75 000 iš jų yra Italijoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Daniel „iMHO“

Apple entuziastas, iMHO tinklaraščio Facebook'e autorius, rašantis iš idėjos objektyvias ir subjektyvias naujienas bei mintis apie obuolinę kompaniją ir ne tik.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų