Savaitės naujienų apžvalga: 40-a 2016 metų savaitė

40-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų savaitės rinkinys (daugiau nei 60 aplikacijų).

  • JAV patentų sistema gerokai papuvusi. Eilinėje teisminėje kovoje dėl panaudotų patentų „Apple“ turės sumokėti patentų troliui - kompanijai „VirnetX“ 302,4 mln. USD. Šį kartą patentų byloje buvo kalbama apie patentą, kuris naudojamas „FAceTime“ paslaugoje. Tiesa, kova dar nebaigta. Dabar JAV Apeliacinio teismo ėjimas. Jei „VirnetX“ nori gauti savo pinigus – jai teks laimėti dar vieną bylą.
  • Anot „Macotakara“ šaltinių, „iPad mini“ klasėje atsiras „Pro“ – naujas 7,9 colio ekrano įstrižainę turintis „iPad Pro“. Sakoma, kad šis modelis turės „Apple Smart Connector“, keturis garsiakalbius ir keturis mikrofonus, palaikys DCI-P3 „“Wide Color“ spalvų gamą bei jame bus įdiegta 12 megapikselių kamera. Dabartinis 9,7 colių „iPad Pro“ modelis ūgtelės iki 10,1 colio. Didysis 12,9 colio „iPad Pro“ bus papildytas 12 megapikselių kamera ir jame bus įdiegtas DCI-P3 „”Wide Color“ spalvų gamos palaikymas.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ praneša, kad „Apple“ kuria panašų į „Amazon Echo“ išmanių namų įrenginį, valdomą Siri.
  • „Samsung“ „Galaxy Note 7“ akumuliatorių problemos neliko nepastebėtos ir žaidimų kūrėjų. Vienas PC kompiuteriams skirto žaidimo „GTA 5“ „mod’as“ leidžia „Galaxy Note 7“ naudoti kaip magnetinę bombą.
  • „Apple“ išleido registruotiems programuotojams ir viešiems testuotojams skirtas „macOS Sierra“ 10.12.1 beta 3 versijas. Pirmoji naujos operacinės sistemos atnaujinimo beta versija buvo išleista prieš dvi savaites. Kompanija taip pat išleido programuotojams bei viešiems testuotojams skirtą „iOS“ 10.1 beta 2 bei „watchOS“ 3.1 ir „tvOS“ 10.0.1 antras beta versijas skirtas registruotiems programuotojams.
  • „Apple“ savo ketvirto metų ketvirčio finansinių rezultatų paskelbimą perkėlė į spalio 25 dieną. Anksčiau kompanija ataskaitai buvo numačiusi spalio 27-tą dieną.
  • „Apple“ oficialiai paleido „Spoken Editions“. Tiems kas nežino kas tai per žvėris: tai naujas „iTunes“ skirsnis, kuriame galima rasti įvairių informacijos internete skelbėjų, tokių kaip: „Huffington Post“, „Reuters“, „Wired“, „Identities .Mic“, IGN, „Bustle“, „Fusion“, „Gizmodo“, „Jezebel“, „Lifehacker“, TIME, „Skift“, „Playboy“ ir t.t. viso 40 šaltinių, balsinę informaciją. „Spoken Editions“ yra prieinama „Mac“ ir PC naudotojams „iTunes“ aplikacijoje kaip „Apple“ podkastų aplikacijos skirtos „iOS“ dalis. „Spoken Editions“ turinys yra nemokamas, kai kurie šaltiniai transliuoja reklamas.
  • Antradienį Rusijoje pradėjo veikti „Apple Pay“ paslauga. Rusija dešimtoji šalis, kurioje galima sumokėti iš „iPhone“ ir „Apple Watch“. Kitos šalys, kuriose veikia mobilios piniginės „Apple“ paslauga: Australija, Kanada, Kinija, Prancūzija, Honkongas, Singapūras, Šveicarija, Jungtinė Karalystė ir JAV.
  • JAV patentų ir prekės ženklų biuras antradienį patvirtino naują „Apple“ patentą, kuriame aprašoma technologija leidžianti pirštų atspaudus skenuoti įrenginio ekrane. Manau, šis patentas pasitarnaus ateities „iPhone“ atsisakant „Home“ mygtuko.
  • „ZDNet“ rašo, kad „Microsoft“ nutraukia savo išmanių apyrankių „Band“ gamybą ir 2016 metais neplanuoja naujų išleidimo.
  • Taip atrodė vieno Kuznetsko (Rusija) užsakyti ir gauti du, 8000 rublių (apie 115€) „iPhone“. Rusas telefonus pirko radęs skelbimą internete. Atsiėmęs siuntinį jis suprato, kad tapo apgaulės auka, nes dėžėje buvo du neveikiantys LG telefonai ir aštuoni akmenys. Dėl įvykio pradėtas tyrimas.
  • Po vieno studentų kelnių kišenėje sprogusio „iPhone 7 Plus“ internete pasirodė informacija ir apie dar vieną sprogusį „Pliusą“. Šio savininko teigimu, telefonas sprogo dar prieš jį pirmą sykį įjungiant. „The Independent“ rašo, kad sprogimo priežastimi galėjo būti transportavimo metu pažeistas telefono akumuliatorius.
  • Nekeldama didesnio šurmulio, „Apple“ nustojo prekiauti 3-os kartos „Apple TV“ ir dabar skirs daugiau dėmesio 4-os kartos, „tvOS“ pagrindu veikiančiam modeliui.
  • Po to kai 1997 metais Steve grįžo į „Apple“ jis nedavė daug interviu. Tačiau, jis kelis kartus pasirodė 2003–2010 metų „All Things Digital“ konferencijose. Minint penktąsias Steve Jobs mirties metines (2011 spalio 5) ir prisimenant Steve keli geriausi momentai iš Steve pasirodymų „All Things Digital“ konferencijoje su Walt Mossberg ir Kara Swisher komentarais. Visus interviu rasite „iTunes“ aplikacijoje kaip podkastus.
  • „Interberand“ ketvirtus metus iš eilės išrenka „Apple“ kaip vertingiausią vardą (brand’ą) pasaulyje.
  • „Twitter“ šią savaitę turėtų priimti įsigijimo pasiūlymus, todėl nuolat pasklinda kalbos apie tai, kas juos pateiks. Kompanijų, kurios nenori įsigyti „Twitter“, sąrašas ilgėja. Gandus apie svarstymą pirkti šią bendrovę jau paneigė technologijų milžinės „Google“ ir „Apple“. Dabar prie jų prisidėjo kompanija „Disney“.
  • Jei nematėte ar negirdėjote „Žinių radijo“ laida „Greiti pietūs“ transliuota spalio 6 dieną ir joje Algis Ramanauskas kalbina „iDeal“ vadovą Marių Tikuišį.
  • „Apple“ planuoja visas „iCloud“ paslaugų komandas pasodinti po vienu stogu. Kompanijos manymu tai pagerins produktų vystymą. Reikia manyti, kad arčiau vienas kito sėdėdami jie sukurs artimiau bendraujančias „iCloud“ aplikacijas.
  • „Samsung“ įsigijo „Viv Labs“ - stiprią dirbtinio intelekto komandą, kurią subūrė „Apple Siri“ kūrėjai Adam Cheyer ir Dag Kittlaus. „Viv Labs“ kūrė virtualų asmeninį asistentą leidžiantį jį panaudoti trečių šalių programuotojams ir papildyti jo galimybes. „Samsung“ planuoja šį asistentą integruoti jau sekančiais metais taip dar labiau įtempdama virtualių asistentų konkurencijos stygas. Programinė įranga niekada nebuvo stiprioji „Samsung“ pusė, tad jai reikalingos tokios kompanijos kaip „Viv“, kad konkuruoti su „Apple“.
  • Kai kurie mažos talpos „iPhone“ naudotojai, po kurio laiko supranta jog pasirinko per mažos talpos įrenginį savo poreikiams ir pradeda raukyti nosis. Kompanija „iLuun“ rado sprendimą – ji pristatė pirmą pasaulyje belaidį flash’iuką „iLuun Air“ tinkantį įrenginiams su „iOS 8“ ir naujesnėmis „iOS“ versijomis. Šiais, 32,64,128 ir 256GB talpos laikmenomis vienu metu gali naudotis keli naudotojai (iki 3-jų), viso gali būti susieta iki 8 įrenginių. Apsikeitimais duomenimis tarp įrenginių vyksta specialios aplikacijos pagalba. Filmų ir muzikos „stream’inimas“ taip pat palaikomas. Papildomas pliusas yra tas, kad tai ir tiesiog flash laikmena, tad ji turi USB 3.0 jungtį ir gali būti pajungta prie kompiuterio. Įrenginių bendravimas su „iLuun Air“ vyksta per Wi-Fi.
  • Kalbama, kad FTB vėl nori įsibrauti į „iPhone“, šį kartą tai Dahir Adan, kuris anksčiau šias metais viename Minesotos prekybos centrų subadė 10 žmonių, priklausantis telefonas. „Apple“ jau ne kartą yra pareiškusi, kad negaiš begales laiko stengdamasi įsilaužti į savo pačios sukurtas jos įrenginių naudotojų privatumui skirtas apsaugoti sistemas, tačiau pateiks duomenis, kurie yra pasiekiami tų saugumo mechanizmų nelaužant.
  • Minske jaunimas prie grindinio prisuko „iPhone“ ir filmavo pasislėpę tai, kaip su radiniu elgiasi praeiviai.
  • Apeliacinis JAV teismas nusprendė, kad „Samsung“ yra kalta pažeidusi „Apple“ „slide to unlock“ patentą ir priteisė Pietų Korėjos kompanijai už tai sumokėti „Apple“ 119,6 mln. JAV dolerių.
  • Ne tik „iPhone“ pirkėjai, bet ir pardavėjai turi saugotis sukčių. Spalio 2-ą dieną, 42-metis Sankt Peterburgo gyventojas atėjo į mobilaus ryšio operatoriaus saloną ir pareiškė, kad nori nusipirkti „iPhone 6s“. taip atsitiko, kad demonstracijai skirtų telefonų nebuvo ir pardavėja išėmė naują telefoną su dėžute. Kai pirkėjas pasakė, kad norėtų dar įsigyti ir priedą – pardavėja nusisuko ir tuo metu „sumanusis“ pirkėjas apkeitė dėžutes ir pasakęs, kad paliko pasą automobilyje - pasišalino. Jam išėjus, pardavėja atidarė „iPhone“ dėžutę ir ten rado... muilo gabalą. Vagišių pagavo artimiausiame turguje pardavinėjant tą pavogtą „iPhone“.

iOS, OS X ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

OS X/macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų