Viena naudinga „OS X“ „Mail“ aplikacijos funkcija

„Apple“ sukurta „Mail“ aplikacija yra ko gero pati geriausia darbui su elektroniniu paštu skirta aplikacija „OS X“ aplinkoje ir daugelis ją naudoja, bet net ir ilgai naudojantys nežino visų jos galimybių ar net elementarių funkcijų.

Net ir ilgą laiką, kasdien naudojantiems „Mail“ aplikaciją iškyla klausimų ar net pretenzijų, kurios neretai, dėl man nesuprantamų priežasčių, yra išsakomos mano adresu (lyg aš ją būčiau kūręs), tačiau daugeliu atvejų pasirodo, kad problema „tarpinėje“ tarp klaviatūros ir kėdės. Pasirodo net eilę metų naudojantys „Mail“ aplikaciją apsiriboja keliomis funkcijomis ir net tam tikrose situacijose jausdami diskomfortą nepasidomi ar aplikacijoje yra galimybę „tą problemą“ išspręsti.

Žemiau supažindinsiu su „Mail“ aplikacijos funkcija Redirect.

„Redirect“ ar „Forward“

Redirect (nukreipti) yra būdas persiųsti elektroninį laišką ir jis skiriasi nuo daugelio naudojamo „Forward“.

Naudojant „Forward“ metodą laiškui persiųsti, „Mail“ pakeičia originalaus laiško teksto spalvą ir laiško temos pradžioje prideda „Fwd:“. Jei žmogus, kuriam persiuntėte laišką „Forward“ funkcijos pagalba nutars į jį atsakyti – automatiškai jūsų elektroninio pašto adresas iš kurio „Forward’inote“ tą laišką bus nurodytas gavėjo „To:“ lauke.

„Forward“ metodas tinka tada kai norima supažindinti kitą asmenį su jūsų gauto laiško turiniu ar pageidaujama gauti atsakymą į jį. Dažnai, ypač įmonių elektroniniame susirašinėjime, būna atvejų kai gaunamas laiškas per klaidą ar dėl kitų priežasčių patenka į Jūsų „Mail“ aplikacijos „Inbox’ą“, tačiau Jūs nesate tas žmogus, kuris gali ar turėtų į tą laišką atsakyti. Tokiu atveju geriausia yra pasinaudoti Redirect funkcija.

Naudojant Redirect funkciją – „Mail“ aplikacija nepakeičia laiško teksto spalvos, o žmogui, kuriam „redirect’inote“ tą laišką paspaudus „Reply“, gavėjo elektroninio pašto adreso lauke automatiškai bus pasirinktas pirminio laiško siuntėjo adresas ir atsakymą gausite ne Jūs, o to laiško siuntėjas. Tokiu būdu išvengsite bereikalingo laiško persiuntinėjimo ir sutaupysite laiko nedalyvaudami tarpininko vaidmenyje tarp pirminio laiško siuntėjo ir to, kam tas laiškas iš tikrųjų turėtų būti adresuotas.

Redirect funkciją iškviesti galima keliais būdais:

  • „Mail“ aplikacijos meniu pasirinkus MessageRedirect
  • klavišų kombinacijos Shift ⇧-Cmd ⌘-E pagalba
  • paspaudus ant „Redirect“ piktogramos „OS X“ aplikacijos „Redirect“ funkcijos simbolis - piktograma „Mail“ aplikacijos įrankių juostoje. Tiesa, Redirect piktogramos naudojant numatytuosius aplikacijos ten nėra ir ją reikėtų patalpinti. Piktogramos naudojimas, ko gero, yra patogiausias būdas tiems kas šią funkciją naudoja retai, nes nereikia prisiminti retai naudojamos funkcijos klavišų kombinacijos bei piktograma periodiškai primena apie egzistuojančią tokią galimybę.

Kairiau „redirect’into“ laiško pamatysite šį veiksmą simbolizuojančios piktogramos rodyklę „OS X“ aplikacijos „Redirect“ funkcijos simbolis - piktograma.

Norint patalpinti piktogramą „Mail“ aplikacijos įrankių juostoje:

  • paspauskite dešinį pelės klavišą ant „Mail“ aplikacijos įrankių juostos ir pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirkite Customize Toolbar…
  • atsidariusiame piktogramų lange raskite Redirect piktogramą ir pertempkite ją į pageidaujamą vietą aplikacijos įrankių juostoje. atsidariusiame piktogramų lange raskite „Redirect“  piktogramą ir pertempkite ją į pageidaujamą vietą „Mail“ aplikacijos įrankių juostoje.
  • Uždarykite piktogramų parinkčių langą paspausdami ant Done mygtuko.

Dabar kaskart norėdami persiųsti laišką „Redirect“ būdu - pažymėkite elektroninį laišką ir paspauskite ant „Redirect“ „OS X“ aplikacijos „Redirect“ funkcijos simbolis - piktograma piktogramos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų