„Apple“ gali pabandyti atstatyti paauglio dingusio jūroje „iPhone“ duomenis

Temos: Apple, iPhone

Sakoma jog „Apple“ nori padėti atstatyti duomenis esančius sūraus jūros vandens sugadintame „iPhone“ priklausiusiame Floridos paaugliui, kuris dingo su kitu savo draugu žvejodamas 2015 metais.

„ABC News“ praneša, kad „iPhone 6“ priklausęs be žinios dingusiam 14-mečiui Austin Stephanos kovo mėnesį buvo rastas nedidelėje žvejybiniame laivelyje už 100 mylių nuo Bermudų pakrantės. Prieš kelias dienas JAV pakrančių apsauga ir Floridos žuvų ir laukinės gamtos išsaugojimo komisija oficialiai patvirtino, kad tai tas pats laivas, kuriuo plaukė paaugliai Stephanos ir taip pat keturiolikmetis Perry Cohen prieš tai kai dingo praeitą vasarą.

Porelė draugų išplaukė pažvejoti 2015 metų liepos 24 dieną. Jie iš savo kelionės niekada taip ir negrįžo. Nors po dviejų dienų, milžiniškame 50 000 kvadratinių jūrmylių plote, kuriame paauglių buvo ieškoma ir vandenyje ir iš oro, ir buvo pastebėtas 19 pėdų ilgio laivas, patys paaugliai taip ir nebuvo rasti.

Kai pakrančių apsauga galėjo grįžti su gelbėjimo komandą į tą vietą kur jie pastebėjo laivą, dėl sugedusio plūduro, laivo jie vėl nerado. Vėl laivas buvo rastas kovo 18 dieną – jį aptiko Norvegijos laivas „Edda Fjord“.

Austin’o tėtis, Blu Stephanos sako, kad „“Apple” lyg ir nori mums padėti telefoną paversti veikiančiu. Tačiau tai labai sudėtingas dalykas, nes telefonas aštuonis mėnesius prabuvo sūriame vandenyje.“

Nors buvo bandymų prieiti prie Austin’o „iCloud“ duomenų, automatinė atsarginių duomenų funkcija telefone niekada nebuvo įjungta. Išgelbėti telefoną, kuris tokį ilgą laiką mirko stiprias korozijas sukeliančiame sūriame vandenyje gali būti labai sudėtinga, tačiau tai, kad įrenginys gali būti sutaisytas ir prie duomenų esančių jame bus galima prieiti – vilties yra.

Austin’o tėtis, Blu Stephanos paskelbė jo sūnaus , 8 mėnesius sūriame vandenyno vandenyje išbuvusio „iPhone 6“, nuotraukas.
Austin’o tėtis, Blu Stephanos paskelbė jo sūnaus , 8 mėnesius sūriame vandenyno vandenyje išbuvusio „iPhone 6“, nuotraukas.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų