Savaitės naujienų apžvalga (2014/10/20-24)

Tema: Naujienos

Praėjus mėnesiui po iPhone 6 pasirodymo, eilės prie App Store Niujorke netrumpėja; Apple nelabai domisi galimybe kurti kompiuterius su lietimui jautriais ekranais; profesionalaus fotografo patarimai fotografuojantiems iPhone; apie užlūžtančius iPhone 6 ir kitas savaitės naujienas, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Sakoma, kad Microsoft, per artimiausias kelias savaites planuoja paskelbti ir išleisti savo išmanaus laikrodžio versiją. Kalbama, kad šis Microsoft laikrodis be to, kad gali aplenkti Apple Watch debiutuodamas anksčiau, bus suderinamas ne tik su Windows Phone, bet ir su iOS bei Android.
  • Sakoma, kad Kinijos vyriausybė renka iCloud vartotojų duomenis. iCloud yra tik viena iš daugelio, kurios vartotojų duomenis Kinijos valdžia stengiasi surinkti milžiniškos „phishing“ akcijos metu. Pasinaudodamos institucijų ugniasienėmis, vartotojams jungiantis prie iCloud juos sujungia su lygiai taip pat atrodančia, bet padirbta svetaine, kurioje suvedami prisijungimo duomenys yra persiunčiami tiems, kas šiuos duomenis „kolekcionuoja“.
  • Praėjus net mėnesiui po iPhone 6 pasirodymo eilės prie 5-toje aveniu esančios Apple Store tokios, jog atrodo, kad šiandien yra pirmoji iPhone pardavimų diena.
    Nuotrauka: Walter Piecyk
  • Apple paskelbė, kad nuo 2015 vasario 1 dienos iš programuotojų į App Store priims tik 64-bit architektūrą palaikančias aplikacijas sukurtas naudojant iOS 8 SDK.
  • Appleseed programos nariams išsiųstame laiške Apple dėkoja už dalyvavimą testuojant OS X Yosemite ir sako, kad tęs šią programą.
  • Apple atnaujino programuotojams skirto iTunes Connect portalo iOS 8 aplikaciją.
  • Praėjus porai dienų po to kai tariamai Kinijos vyriausybė pradėjo savo iCloud ir kitų paslaugų vartotojų duomenų rinkimą pasinaudodama savo galimybėmis, Tim Cook išvyko į Kiniją, kur susitiko su premjeru Ma Kai. Nėra aišku ar šio vizito priežastis iCloud vartotojų duomenų rinkimas ar tai anksčiau suplanuotas vizitas. Apple apie ataką sužinojo gana greitai ir ėmėsi saugumo priemonių ir iš savo pusės nukreipdama iCloud lankytojus iš Kinijos į kitą IP.
  • Apple turi patentą kuriame aprašoma technologija, kaip iPhone paversti automobilio nuotolinio valdymo pulteliu. Tiesa, automobilis turėtų turėti „iOS in The Car“ sistemą, kurią diegia automobilių gamintojai.
  • MasterCard išleido savo pirmąsias Apple Pay reklamas:

  • Pasirodė iOS 8 jailbreak’as.
  • Aš gal liksiu prie iPhone, kadangi neturiu tokių „distrofiškai ilgų“ pirštų, kuriuos Samsung pripiešusi modeliui bando dirbtinai „sumažinti“ savo plytą melagingai teigdama, kad pastaroji gali „tilpti delne“.

    Originaliai, šią nuotrauką galite pažiūrėti Samsung svetainėje.
  • Po rugsėjo 16 dienos renginio Apple programinės įrangos departamento vadas Craig Federighi CNET interviu sakė, kad Apple nelabai domina galimybė kurti kompiuterius su lietimui jautriais ekranais, nes tokie kompiuteriai nebūtų patogūs naudoti, nes visą laiką reikėtų tiesti ranką link ekrano.
  • Phillip Lechter iš Phoenix taigia, kad jo iPhone 6 pradegino skylę jo kelnėse, o jis pats gavo 1 ir antro laipsnio nudegimus. Phillip mano, kad telefonas užsidegė kai sulinko jo kišenėje. Aš nežinau kokio dydžio Philip, bet kad kišenėje sulenkti telefoną taip kaip sulinko jam reikia būti tikrai nemenkam.
  • Profesionalus fotografas Chris Vultaggio parašė puikią instrukciją fotografuojantiems iPhone ir norintiems iš kadro „išspausti visas sultis“.
  • iFixIt išardė iPad Air 2 ir nustatė, kad naujasis iPad turi mažesnės talpos bateriją: 7340mAh (ankstesnis modelis turi 8827mAh), A8X procesorių ir 2GB Elpida RAM (2 moduliai po 1GB RAM). iFixIt šiam iPad Air modeliui suteikė gana sunkiai remontuojamo įrenginio statusą, jis surinko 2 balus iš 10.
  • Mac kompiuterio garsas girdimas jį įjungiant ne visada buvo toks pats. Pradžioje jis buvo tikrai erzinantis. Toks garsas kurį girdime dabar atsirado po to kai senesnį modifikavo Apple darbuotojo sūnus Jim Reekes. Vėliau Apple vadovybė norėjo jį pakeisti, bet į Apple grįžo Steve Jobs, išgirdo garsą ir uždraudė bet kokius šio garso pakeitimus. Garsas, kurį girdime įjungdami savo Mac kompiuterius dabar debiutavo dar Macintosh Quadra 700.
  • Florian Borno Modulares Interface B.A paverčia lietimui jautrų iPad ekraną surenkamos konfigūracijos mygtukų, jungiklių, slankiklių ir kitokių -iklių įrenginiu.
  • Aukcione Niujorke už vieną pirmųjų „Apple“ kompiuterių buvo sumokėta 905 000 JAV$ (748 000 €) sumą. Šį kompiuterį įsigijo Henry Ford muziejus. Iki šiol brangiausiai parduoto „Apple–1“ kompiuterio kaina buvo 516 461 € (parduotas 2013 metų gegužę Vokietijoje).
  • Ketvirtadienį Apple iPod suėjo 13 metų.
  • Šią savaitę Apple išleido Apple TV 7.0.1 atnaujinimą ir išleido QuickTime 7.7.6 skirtą Windows 7, Vista, XP SP2 ir naujesniems PC
  • Internete pasirodė nemažai besiskundžiančių, kad jų iPhone 6 „crash’ina“. Tie kas kreipėsi į Apple Store, jiems buvo pakeisti telefonai. Telefonai dažnai užlūžta net be jokio vartotojo įsikišimo. Nors tikroji priežastis nėra žinoma, tačiau panašu, kad dažniausiai užlūžta 128GB talpos iPhone 6 Plus, kuriuose įdiegta 700 ir daugiau aplikacijų.
  • Praėjus vienai savaitei po OS X Yosemite išleidimo, JAV ir Kanadoje ši operacinė sistema įdiegta 13% visų Mac kompiuterių. Prieš metus panašiais tempais buvo diegiama ir OS X Mavericks.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų