Apple iOS 8 ruošiasi integruoti dainų atpažinimo funkciją (gandai)

Apple savo naujoje iOS 8 versijoje planuoja įdiegti funkciją leidžiančią mikrofono pagalba atpažinti muzikinius kūrinius ir jų atlikėjus iPhone ir iPad įrenginiuose.

Naujienų agentūra Bloomberg gavo informaciją, kurioje teigiama, kad iOS 8 turės naują funkciją - galimybę įrenginio mikrofono pagalba atpažinti muzikinius kūrinius ir dėl šios funkcijos integravimo savo mobiliems įrenginiams skirtoje operacinėje sistemoje bendradarbiauja su vienu iš šios srities lyderių - Shazam Entertainment Ltd.

Nors Apple yra didžiausia pasaulyje muzikos pardavėja, vartotojai muzikos dažniausiai klausosi naudodami kitų Internetu muziką platinančių kompanijų paslaugas, tokių kaip YouTube, Spotify Ltd. ar Pandora Media Inc. Amerikoje.

Sumažėjus muzikinių kūrinių atsisiuntimui, Apple stengiasi išsaugoti savo aukštus reitingus (ir dideles pajamas) šioje verslo srityje. Tikėtina, kad nauja iOS funkcija leis ne tik atpažinti muzikinius kūrinius, bet ir pateiks nuorodas į juos iTunes Store, kur norintys galės juos įsigyti. Greičiausiai, kaip ir Twitter bei Facebook ši funkcija taps iOS dalimi ir leis naudotis jos funkcionalumu be specialios aplikacijos atsisiuntimo. Reikia tikėtis, kad su šia funkcija draugaus ir Siri.

Shazam, Londono kompanijos turinčios daugiau nei 90 milijonų aktyvių vartotojų per mėnesį ir atvedusios milijonus vartotojų į iTunes Store įsigyti patikusių muzikinių kūrinių, spaudos atstovė Sarah Hudson - šiuos gandus komentuoti atsisakė.

Tikimasi, kad savo naujos mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos, vadinamos iOS 8, galimybes Apple apžvelgs savo kasmetinėje konferencijoje vyksiančioje San Franciske ir prasidėsiančioje 2014 metų birželio 2 dieną.

Taip pat skaitykite:
iPhone 6 ir iOS 8 (gandai)
iCloud ir naujos aplikacijos iOS 8 (gandai)
Internete pasirodė iPhone 6 nuotraukos
Kiek kainuos ir ką sugebės Apple iWatch

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų