iPhone 6 ir iOS 8 (gandai)

Temos: iOS, iPhone

Kai lieka vis mažiau laiko iki Apple paskelbs apie savo naują iOS versiją ir naują iPhone vis daugiau gandų susijusių su naujais Apple šedevrais pasiekia mūsų ausis.

Kinijos analitikai teigia, kad naujasis iPhone turės temperatūros ir drėgmės daviklius ir galės šiuos aplinkos veiksnius jausti taip kaip ir mes, o jame įdiegtas barometras leis sužinoti oro slėgį. Jei šie gandai tiesa, tai Apple bando sekti Samsung S4 pavyzdžiu. Dabar iPhone vartotojai temperatūrą ar slėgį gali sužinoti paklausę Siri, tačiau atsakymas yra priklausomas nuo trečių šalių turimų duomenų ir neretai gali neatitikti arba nepakankamai tiksliai atitikti tikrovę.

Praeitą mėnesį Sun Changxu kalbėjo apie tai, kad Apple planuoja iPhone 6 išleisti dviejų skirtingų dydžių 4,7“ ir 5,7” dydžio ekranais.

Pacific Crest analitikas Andy Hargreaves teigia, kad iPhone 6 kainuos daugiau nei įprastai kainuoja iPhone. Hargreaves mano, kad Apple neišleis 5,7" iPhone.

Sonny Dickson, žinomas savo ryšiais su Apple ir kuris neseniai savo reputaciją pagadino paskelbdamas netikras iPhone 6 nuotraukas rašo, kad naujajame iPhone modelyje Apple gali naudoti Ultra-Retina ekranus su 389 taškų colyje raiška, jame plaks 2,6GHz A8 „širdis“, o pats telefonas bus 5,5 mm storio.

Motley Fool minėdamas Apple patentą rašo, kad iPhone 6 Apple gali pradėti naudoti optinį stabilizatorių. Dabar nuotraukų vaizdo stabilizavimui naudojama programinė įranga. Jei Apple pradėtų naudoti savo patentuotą technologiją į optinį vaizdo stabilizavimą būtų pajungtas akselerometras ir giroskopas.

Analitikas Brian Marshall iš ISI Group mano, kad iPhone didesniu ekranu rinkoje sukels nemažą bruzdesį ir didelė dalis Android vartotojų pereis į Apple stovyklos pusę, taip pad didelė dalis vartotojų dabar naudojančių iPhone norės atnaujinti savo turimus modelius.

Kalbant apie iOS 8, tai paskutinė didžiausia su šia iOS versija susijusi naujiena yra Apple „Healthbook“ aplikacija ir neva internete pasorodę jos vartotojo sąsajos vaizdai. Jei tai tiesa, o ne koks nors konceptas ar šiaip „svajukų dramblionės“, „Healthbook“ aplikacijos vartotojo sąsaja kažkuo primins Apple „Passbook“ su eile virtualių kortelų. Kiekviena „Healthbook“ kortelė atstovaus skirtingas sveikatos kategorijas ir jose bus saugoma atitinkama informacija susijusi su fiziniu aktyvumu, širdies darbu, kraujo spaudimu, cukraus kiekiu kraujyje, kvėpavimu, deguonies sunaudojimu, svoriu, maitinimusi ir t.t. Šiame etape nėra aišku kokiu būdu aplikacija gaus šiuos duomenis. Dalį šioje aplikacijoje kaupiamos informacijos galima gauti jau ir dabar panaudojant iPhone 5s įdiegtą M7 judesio koprocesorių leidžiantį skaičiuoti žingsnius, nueitą kelią ir rinkti kitus su judėjimu susijusius duomenis.

Aplikacijos renkami ir analizuojami duomenys leis stebėti ir gauti informaciją ne tik apie gyvybei svarbias funkcijas, bet ir sekti kūno masės indeksą. Aplikacijos vartotojo sąsajoje nėra nėštumui ar stresui skirtų kortelių. Nors sakoma, kad Apple jau testuoja šią aplikaciją, tačiau ji gali ir neatsirasti kartu su iOS 8 ar būti pinai atidėta „geresniems“ laikams kai technologijos pasieks tokį lygį, kad reikiamai informacijai surinkti reikalingi jutikliai galės pilnai tilpti mobiliame telefone ir būti produktyviai ir tikslingai išnaudojami.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų