9-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

9-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Jei dėl klastingos ir nepagydomos ligos 2011 m. spalio 5 d. Steve Jobs nebūtų miręs, 2024 m. vasario 24 dieną jam būtų sukakę 69 metai.
  • „Jamf“ kibernetinio saugumo tyrimų ataskaitoje „Security 360“ pažymima, kad kibernetinė higiena organizacijose yra „netinkama“, o daug mobilių įrenginių naudojami su žinomai pažeidžiamumais juose.
    Ataskaitoje, pagrįstoje duomenimis, surinktais iš 15 mln. stalinių kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų 90 šalių ir platformų („Windows“, „Apple“ ekosistemos, „Android“), nustatyta, kad už kibernetinį saugumą atsakingi įmonių darbuotojai blogai atlieka savo infrastruktūros ir darbuotojų duomenų apsaugos darbą.
    Mobiliosios platformos yra ypač pažeidžiamos – du iš penkių (40 proc.) mobiliųjų įrenginių naudotojų ir panašus procentas organizacijų (39 proc.) naudoja įrenginius su žinomomis saugumo spragomis. „macOS“ platforma, dažniausiai ne tokia populiari tarp įsilaužėlių kaip „Windows“, vis dar turi mažiausiai 300 aktyvių kenkėjiškų programų šeimų. Vien per 2023 m. atsirado dar 21 nauja kenkėjų šeima skirta „Mac“ kompiuteriams. Visą „Jamf“ ataskaitą rasite kompanijos svetainėje.
  • Remiantis praėjusios savaitės pabaigoje viešai paskelbta „Google“ antimonopolinės bylos prieš JAV teisingumo departamentą teismo dokumento informacija , 2009, 2013, 2015, 2016, 2018 ir 2020 m. „Microsoft“ siūlė „Bing“ padaryti numatytuoju paieškos varikliu „Apple“ „Safari“ naršyklėje, tačiau kiekvieną kartą „Apple“ atsakydavo „ne“, nurodydama „Bing“ kokybės problemas, teigiama šį mėnesį vykusio teismo posėdžio metu.
  • „Omdia“ apskaičiavo, kad „Vision Pro“ aparatinės įrangos komponentai „Apple“ kainuoja 1 542 USD. Brangiausias komponentas yra 1,25 colio mikro-OLED ekranas, kurių kiekvienas „Vision Pro“ įrenginys naudoja du — akinių viduje po vieną kiekvienai naudotojo akiai. Anot „Omdia“, „Apple“ moka po 228 USD už kiekvieną iš šių „Sony“ ekranų, todėl vieniems akiniams jie bendrai kainuoja 456 USD.
    Antri brangiausi „Vision Pro“ komponentai po ekranų yra du lustai – M2 ir visiškai naujas R1. „Apple“ teigia, kad R1 lustas yra specialiai skirtas apdoroti įvestį iš kamerų, jutiklių ir mikrofonų ir perduodantis vaizdus į ekranus per 12 milisekundžių.
  • „Apple“ laikinai leidžia nebandžiusiems ir neturintiems aktyvios „Apple TV+“ paslaugos prenumeratos, 2 mėn. nemokamai išbandyti šią paslaugą, be kokių nors įsipareigojimų. Šią akciją kompanija pradėjo naujo dokumentinio filmo „Messi's World Cup: The rise of a legend“ premjeros proga. Norėdami išbandyti šią paslaugą 2 mėnesius nemokamai — spauskite ant šitos nuorodos. Pasiūlymas galioja iki kovo 8 dienos.
  • Rusijos „Kommersant“ rašo, kad per 2023 m. Rusijoje elektronika vidutiniškai pabrango 10-15 proc. Labiausiai pabrango „Apple“ technika — 37 proc.
  • „MacRumors“ rašo, kad „Apple“ išleisdama „iPhone 16“ panaikins nelygybę egzistuojančią tarp „Pro“ ir „Pro Max“ serijų „iPhone“ naudotojų ir abiejuose šiuose modeliuose įdiegs vienodas kameras.
  • Apie naujuosius „Apple“ „FineWoven“ „iPhone“ dėklus internete galima rasti nemažai pastų atsiliepimų. Dabar savo nuomonę X socialiniame tinkle apie šį dėklą išsakė ir WSJ apžvalgininkės Joanna Stern. Ji apie savo „iPhone 15 Pro FineWoven“ dėklą pasakė: „Kraštai nusilupę, audinys subraižytas kaip senas kompaktinis diskas ir jis ruduoja kaip supuvęs bananas“…
    Stern sakė, kad šis dėklas yra nieko gero.
    Po jos įrašu X socialiniame tinkle nemažai komentarų su ne tokių jau ir „Fine“ „Apple“ dėklų nuotraukomis.
  • „Financial Times“ rašo, kad Europos Komisija svarsto galimybę ištirti „Apple“ sprendimą ES išjungti „Home Screen“ žiniatinklio programėles (Galimybę interneto svetainę išsaugoti kaip atskirą aplikaciją ir naršyti tos svetainės ribose.) Šis interneto naršyklių funkcionalumo ES apribojimas išaiškėjo kompanijai išleidus antrąją „iOS 17.4“ beta versiją. Kritikai teigia, kad šis „Apple“ žingsnis kenkia žiniatinklio programų, kaip perspektyvių alternatyvų vietinėms „iOS“ aplikacijoms, vaidmeniui.
    ES konkurencijos reguliavimo institucijos praėjusią savaitę išsiuntinėjo klausimus kūrėjams, siekdamos nustatyti šio pakeitimo poveikį tam, kas, matyt, yra nuodugnaus tyrimo pirmtakas. Europos Komisija „Financial Times“ patvirtino savo patikrinimą:
    Mes iš tikrųjų žiūrime į visų prieigos valdytojų (angl. gatekeepers), įskaitant „Apple“, atitikties paketus. Šiame kontekste ypač nagrinėjame progresyvių žiniatinklio programų problemą ir galime patvirtinti informacijos užklausų siuntimą „Apple“ ir programinės įrangos kūrėjams, kurie gali suteikti naudingos informacijos mūsų vertinimui.
    „Apple“ teigia, kad turėjo pakeisti žiniatinklio programėlių veikimą „iOS“, kad atitiktų ES Skaitmeninių rinkų aktą (SRA), teigdama, kad su žiniatinklio programomis Europoje naudojamos trečiųjų šalių naršyklės gali kelti naudotojams neteisėtas saugos ir privatumo rizikas. Manoma, kad pakeitimai paveiks tik nedidelį naudotojų skaičių.
    Galimas žiniatinklio programų tyrimas gali prasidėti po kovo 6 d., po kurios „Apple“ privalės laikytis SRA, tačiau oficialių procedūrų būtų galima išvengti, jei „Apple“ darys daugiau nuolaidų.
  • mobilegamer.biz rašo, kad žaidimų kūrėjų manymu „Apple Arcade“ greitai „mirs“, nes „Apple“ mieliau investuoja į filmus ir muziką, o dėl žaidimų beveik nesuka galvos. „Apple Arcade“ išmokos, kaip avansinės taip ir „bonusai“ nuo 2020 m. spalio pradėjo ženkliai mažėti, o „Apple“ nuo atsakymo į užklausas kokia metodologija šios išmokos apskaičiuojamos — išsisukinėja. Kai kurie žaidimų kūrėjai teigia, kad „Apple“ po kurio laiko tiesiog nustoja atsakinėti į laiškus.
  • „Google“ atnaujino „iPhone“ ir „iPad“ skirtą savo „Calendar“ aplikaciją papildydama jos funkcionalumą trimis patogiais užrakinto ekrano valdikliais (widgets).
  • Vykdydama naujojo superflagmano „Xiaomi 14 Ultra“ reklamos kampaniją, kompanija nusprendė pasamdyti Adam Bernstein („Better Call Saul“, „Fargo“, „Shameless“, „Californication“, „Breaking Bad“ ir t.t.) nufilmuoti trumpametražį filmą „Roman Noir: Triple Jeopardy“. Jau tapo tradicija konkurentams kopijuoti „Apple“ (o kas belieka kai pas pačius fantazijos yra tik kopijavimui), tad filmas buvo nufilmuotas Xiaomi MasterCinema režimu (10 bitų HDR vaizdo įrašas Rec. 2020). Paskutinis Adam Bernstein darbas buvo serialas „Silo“, kurį „AppleTV“ prenumeratoriai galėjo pažiūrėti jau praėjusiais metais.

    Kaip filmas buvo kuriamas galite pažiūrėti čia.
  • Panašu, kad „Netflix“, jos paslaugą prenumeruojantiems per „Apple“, pradėjo šias paslaugas nutraukinėti ir reikalauja naudotojų prenumeruoti paslaugą tiesiogiai „Netflix“ svetainėje arba jos atsisakyti. Panašu, kad „Netflix“ prenumeratos kainos Lietuvoje nepakito. Planai: Paprastas (1 įrenginys, HD) — 7,99 €; Standartinis (2 įrenginiai, Full HD) — 9,99 €; Premium (4 įrenginiai, Ultra HD) — 11,99 € mėnesiui. Pastaruoju metu „Netflix“ pradėjo griežtinti prenumeratos sąlygas. Pavyzdžiui neseniai „Netflix“ sugriežtino „namų ūkio“ sąvoką ir dabar visi besidalinantys ta pačia „Netflix“ prenumerata privalo jungtis prie paslaugos naudodami tą patį maršrutizatorių.
  • „Apple“ ir vėl padavė į teismą USPTO (JAV patentų biurą) po to, kai biuras atsisakė leisti žymėti prekės ženklu tokius terminus kaip „Reality Composer“. Anksčiau „Apple“ yra padavusi USPTO į teismą dėl tokių prekių ženklų kaip „Smart Keyboard“, tačiau tai padarė tik po kelerių metų, praleistų nagrinėjant apeliacijas. Neaišku, kada „Apple“ pirmą kartą pateikė paraišką dėl prekių ženklų „Reality Composer“ ir „Reality Converter“, tačiau iki 2020 m. ji yra išleidusi aplikacijas tokiais pavadinimais.
    Anot „Reuters“, kai „Apple“ iš pradžių pateikė paraišką dėl prekių ženklų, Turkijos įmonė „ZeroDensity“ užginčijo paraišką. Bendrovė kuria vaizdinius efektus, ir jos argumentas buvo tas, kad terminai gali sukelti painiavą su jos pačios „Reality“ prekių ženklais, taip pat kad „Apple“ terminai tiesiog apibūdina tai, ką daro „Apple“ programinė įranga.
    Naujajame „Apple“ ieškinyje daugiausia dėmesio skiriama pastarajam teiginiui ir bandoma jį paneigti. Šie pavadinimai, kaip teigiama visapusiškame teismo dokumente, „yra „Apple“ sugalvoti terminai, kurie neaprašo pagrindinių programinės įrangos kūrimo įrankių, kuriuose „Apple“ naudoja šiuos prekių ženklus“.
    „Apple“ naudoja pavyzdžius tokius kaip „Burger King“ yra greito maisto grandinė, o ne tikras monarchas. Dviejų nesuderinamų terminų sujungimas į vieną ženklą, kurie kartu reikalauja vaizduotės, kad būtų praktiškai prasmingi, yra įtaigių ženklų požymiai. Priešingai, – tęsia „Apple“, – aprašomieji terminai, tokie kaip „Raisin Bran“ (sėlenos su razinomis) arba aviakompanijos, įsikūrusios Amerikoje pavadinimas „American Airlines“, tiesiogiai apibūdina prekes ir paslaugas, siūlomas su prekės ženklu.“
  • Iki kovo pabaigos laukiama pasirodant naujų „iPad Pro“ su OLED ekranais, dviejų „iPad Air“ modelių ir „MacBook Air“ su M3 procesoriumi.
  • „Apple“ mano, negana matyti skaitmeninį pasaulį per „Vision Pro“, juos reikia ir jausti. „Mac Arena“ jau ne kartą rašė apie „Apple“ išmanių žiedų patentus. Tačiau, panašu, kad naujasis ant pirštų montuojamo įrenginio patentas, aprašo technologijas kurios yra ne tiek skirtos kažką to įrenginio pagalba padaryti skaitmeniniame pasaulyje kiek labiau naudotoją įtraukti į tą virtualią realybę. Šio ant pirštų maunamo įrenginio pagalba galima ne tik valdyti virtualų pasaulį, bet ir įvairių pavibravimų pagalba leisti kai kuriuos prisilietimus prie virtualių elementų pajusti.
    Apple patentas, ant pirštų dėvima elektronika
  • Taip vadinamus „ProMotion“ ekranus su 120 Hz atnaujinimo dažniu „Apple“ pristatė prieš kelias „iPhone“ kartas, tačiau dar teks palaukti kol šie aukščiausios kokybės ekranai taps pigesnių „iPhone“ dalimi. Tai jau kurį laiką yra naudotojų skundų priežastis.
    Remiantis naujausia tiekimo grandinės paskelbta informacija, „Apple“ planuoja išleisti „iPhone 17“ ir „17 Plus“ su 120 Hz ekranais ir visada įjungtų ekranų funkcija 2025 m., o tai reiškia, kad „iPhone 17“ ir „17 Plus“ taps pirmaisiais LTPO OLED ekranus turinčiais „iPhone“. Kadangi LTPO skydelis leidžia tiksliai valdyti atnaujinimo dažnį, įgalinant „ProMotion“ funkciją ir atnaujinimo dažnio žeminimą iki iki 1 Hz, Apple pagaliau visada įjungto ekrano funkciją įdiegs į pigesnius „iPhone“ modelius.
  • Pasirodė informacija, kad „Apple“ per prognozuoja atleidimus bei slapto ir daug išteklių pareikalavusio autonominio elektrinio automobilio projekto, žinomo „Project Titan“ pavadinimu baigtį. Projektas per pastarąjį dešimtmetį sunaudojo didžiulius išteklius, anot „The New York Times“ daugiau nei 10 milijardų USD. Remiantis pranešimais, bendrovės vadovai netikėtą pranešimą paskelbė per vidinį komandos posėdį antradienį, prognozuodami atleidimus ir sakydami darbuotojams, kad daugelis jų pereis prie darbo su generatyviu dirbtiniu intelektu. Prie šio projekto dirbo apie 2000 darbuotojų.
    Tai nėra pirmas kartas, kai pasigirsta gandų apie „Project Titan“ baigtį, tačiau šį kartą, panašu jog tai tiesa, nes informaciją patvirtino ir du aukšti „Apple“ pareigūnai. Atrodo ši naujiena nenuliūdino „Apple“ akcininkų, nes po šios naujienos paskelbimo kompanijos akcijos (AAPL) šoktelėjo į viršų.
    Šio projekto nutraukimas gali būti ir geras ženklas, pavyzdžiui „CarPlay“ vystymui. Jau netrukus turėtų pasirodyti „Aston Martin“ ir „Porsche“ automobiliai su naujos kartos „CarPlay“, kuris yra milžiniškas atnaujinimas ir jo laukiama nuo pat WWDC 2022.
    Tačiau ne visos su „CarPlay“ susijusios naujienos yra geros. GM nebesiūlo „CarPlay“ jokiuose savo elektromobiliuose – tai idiotiškas sprendimas, prasidėjęs GM labai nesėkmingai. „Tesla“ ir „Rivian“ taip pat aiškiai parodė, kad neketina palaikyti „CarPlay“. Manau pats laikas „Apple“ susiimti ir atgauti prarandamas pozicijas.
  • Nesusijusi su „Apple“ informacija, bet kadangi nemažai naudotojų savo namuose ar biuruose naudoja „Ubiquiti EdgeRouter“ maršrutizatorius, nutariau parašyti jog Federalinis tyrimų biuras (FTB), Nacionalinė saugumo agentūra (NSA), JAV kibernetinė vadovybė ir tarptautiniai partneriai paskelbė informaciją, siekdami perspėti, kad su Rusija susiję grėsmių veikėjai naudoja pažeistus „Ubiquiti EdgeRouter“ maršrutizatorius, kad išvengtų aptikimo jų vykdomose kibernetinėse operacijose visame pasaulyje.
    JAV agentūros ir tarptautiniai partneriai (bendradarbiai iš Belgijos, Brazilijos, Prancūzijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Lenkijos, Pietų Korėjos ir Jungtinės Karalystės) stebėjo daugybę su Rusija susijusių grėsmių veikėjų: Rusijos generalinio štabo vyriausiojo žvalgybos direktorato (GRU), 85-aojo pagrindinio specialiųjų paslaugų centro (GTsSS), taip pat žinomo kaip APT28, „Fancy Bear“ ir „Forest Blizzard“ („Strontium“) naudojant pažeistų „EdgeRouters“ įrenginių robotų tinklą, pavadintą „Moobot“, visame pasaulyje kredencialams, NTLMv2 santraukoms rinkti, tarpinio serverio tinklo srautui organizuoti ir priglobti specialius įrankius bei interneto puslapius skirtus sukčiavimui. Daugiau informacijos rasite čia.
  • Jei turite „AirPods Max“ ausines ir nenorite laukti kol „Apple“ išleis naujas su USB-C jungtimi ar tiesiog neplanuojate išleisti nemažos pinigų sumos vien dėl naujos jungties — inžinierius Ken Pillonel ir vėl aplenkė „Apple“ ir turi sprendimą, detalią instrukciją bei jo sukurtą plokštę kurią galite įsigyti.
  • Anot gandų (paskelbtų X tinkle Aaron Perris ir dabar jau pašalintų) „iOS 18“ palaikys visus „iPhone“ modelius, kuriuose gali būti įdiegta „iOS 17“. Su „iPad“, anot Perris, situacija kiek kitokia. Juose teigiama, kad „Apple“ naujoje „iPadOS“ versijoje nebepalaikys „iPad“ su „A10X Fusion“ lustais. Tai reiškia, kad „iPadOS 18“ nebus suderinama su pirmosios kartos 10,5 colio „iPad Pro“ ir antrosios kartos 12,9 colio „iPad Pro“ modeliais. Taip pat tikėtina, kad „iPadOS 18“ nebus suderinama su visais „iPad“ modeliais, kuriuose naudojamas įprastas „A10 Fusion“ lustas, įskaitant šeštosios ir septintosios kartos „iPad“.
  • „Apple TV+“ išleido naujo dokumentinio filmo „The Bloody Hundreth“ („Kruvina šimtoji“) anonsą. Tai tikra istorija apie lėktuvų įgulas, pavaizduotas seriale „Masters of the Air“.
    Dokumentinis filmas „AppleTV+“ bus pradėtas rodyti 2024 m. kovo 15 d. – tą pačią dieną, kai pasirodys paskutinė „Masters of the Air“ serija. Naujasis, režisieriaus Mark Herzog dokumentinis filmas yra valandos trukmės ir pasakoją apie gyvenimus, kurie įkvėpė dramą („Masters of the Air“) pasakoja Tom Hanks.
    „Kruvina šimtoji“ yra naujas dokumentinis filmas, skirtas pagerbti tikrus 100-osios bombų grupės herojus“, – sako „Apple“. „Nuo Perl Harboro šoko iki pergalės Europoje dienos džiaugsmo – tai rekordas, ką ištvėrė ir pasiekė grupė jaunų amerikiečių, kai jų šaliai ir pasauliui jų labiausiai reikėjo“.
  • Kovo 21 d. visame pasaulyje pasirodys „Call of Duty: Warzone Mobile“ — nemokamas žaidimas su Verdansk ir Rebirth Island žemėlapiais bei bendru progresu su „Call of Duty: Modern Warfare III“ ir „Call of Duty: Warzone“ PC ir konsolėje. Žaidimas bus prieinamas „iOS“ ir „Android“ įrenginių naudotojams.
  • „Apple“ trečiadienį surengė metinį akcininkų susirinkimą, o jo metu „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook dar kartą pakomentavo „Apple“ dirbtinio intelekto (DI) planus. Cook teigė, kad 2024 m. bendrovė „išties naują kelią“ generuojamojo dirbtinio intelekto srityje. „Manome, kad tai atvers mūsų vartotojams transformacines galimybes“, – sakė „Apple“ vadovas.
    Cook padarė keletą pareiškimų dėl „Apple“ dirbtinio intelekto ambicijų pastaraisiais mėnesiais. Dar praėjusių metų lapkritį jis sakė, kad „Apple“ „daug investuoja“ į dirbtinį intelektą, o vasarį jis teigė, kad bendrovė DI skiria „milžiniškus laiko ir pastangų resursus“, o daugiau informacijos bus pateikta vėliau šiais metais.
  • Dar viena mokslinės fantastikos adaptacija atkeliauja į „AppleTV+“. Transliuotojas paskelbė, kad William Gibson kiberpanko romaną „Neuromancer“ pavers 10 serijų serialu. Graham Roland („Lost“, Džek Ryan) bus laidų vedėjas, o JD Dillard („Utopia“) režisuos pirmąjį epizodą. Abu taip pat bus serialo vykdomieji prodiuseriai. Kol kas apie būsimą serialą žinoma tik tiek.
  • Panašu, kad „Apple“ ruošiasi iš esmės pakeisti gerai žinomą „Apple ID“ prekės ženklą ir planuoja jį pervadinti „Apple Account“. „MacRumors“ šaltiniai sakė, kad „Apple“ eksperimentuoja su naujuoju „Apple“ paskyros pavadinimu ir gali jį pristatyti jau šiais metais.
  • 2022 m. startavusią „Self Service Repair“ („Savitarnos taisymo“) programą dabar planuojama papildyti ir „Mac“ kompiuteriais su M3 lustais. Reikalingų įrankių ir Dalių sąrašas bei detalios instrukcijos jau prieinamos, bet oficialaus pranešimo dar nėra.
  • „Apple“ pasidalijo dviem naujais vaizdo įrašais su tikromis istorijomis, kuriose „Apple Watch“ širdies stebėjimo ir avarijų aptikimo funkcijos išgelbėjo naudotojo gyvybę.
  • Vasario 28 dieną sukako 18 metų vienam neįprasčiausių „Apple“ įrenginių – nešiojamai garso sistemai „iPod Hi-Fi“. Garso sistema buvo itin siauro panaudojimo – skirta tik „iPod“, kainavo beveik tiek pat, kiek ir pats „iPod“, matyt, todėl įrenginys ir „mirė jaunas“.
    iPod Hi-Fi
  • „MacPaw“ paskelbė, kad „Setapp“ kaip alternatyvi „iPhone“ programėlių prekyvietė ES bus prieinama nuo balandžio mėn. Norintys išbandyti beta versiją gali prisijungti prie laukiančiųjų sąrašo, o platforma susidomėję kūrėjai gali pateikti paraišką šiame puslapyje.
  • CIRP skelbia, kad perėjūnai iš „Android“, kurie sudaro 10–15 proc. „iPhone“ pirkėjų, dažniausiai perka senesnius, taigi ir pigesnius „iPhone“ modelius. Per 12 mėnesių, pasibaigusių 2023 m. gruodžio mėn., 29 proc. „Android“ perėjūnų įsigijo senus SE, 12 arba 13 modelius, iš kurių 13 buvo baziniai ir mini modeliai. Palyginimui, vieną iš šių modelių įsigijo 21 proc. „iPhone“ savininkų.
    Ir atvirkščiai, „Android“ perėjūnai rečiau pirko „iPhone 14“ modelius, įskaitant 14, „14 Plus“, „14 Pro“ ir „14 Pro Max“, kurie tris ketvirtadalius metų buvo naujausios kartos telefonai. Šiek tiek mažesnis procentas „Android“ perėjūnų, lyginant su „iPhone“ savininkais, įsigijo naujausius „iPhone 15“ serijos modelius („iPhone 15“, „15 Plus“, „15 Pro“ ir „15 Pro Max“).
    Įdomu ir tai, kaip „Android“ savininkai perka brangesnes dabartinių modelių versijas. „Android“ savininkus ne taip traukė aukščiausios kokybės modeliai, tačiau vis tiek nemaža dalis juos įsigijo. 2023 m. CIRP išanalizavo „Pro“ ir „Pro Max“ pirkimus, tiek „iPhone 14“, tiek „iPhone 15“. 37 proc. „Android“ perėjūnų įsigijo vieną iš šių „iPhone“ modelių, palyginimui — juos įsigijo 43 proc. „iPhone“ savininkų.
  • „Apple“ tiekėjas „ams-OSRAM“ paskelbė apie netikėtą kertinio „microLED“ projekto atšaukimą. Manoma, kad šis projektas buvo sukurti „microLED“ ekrano plokštes būsimam „Apple Watch“ modeliui. „Ams OSRAM AG“ valdyba nusprendė iš naujo įvertinti įmonės „microLED“ strategiją po to, kai buvo informuota apie netikėtą „microLED“ programos kertinio projekto atšaukimą. Vyksta diskusijos su susijusiu klientu. Skubios konferencijos metu generalinis direktorius Aldo Kamper teigė, kad dėl staigaus atšaukimo bendrovė patyrė šoką.
    Panašu, kad „Apple Watch Ultra“ su „microLED“ ekranu artimiausiu metu nebus.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų