Ko iš Apple tikėtis 2024 metais

Po kiekvieno žymesnio etapo — „Apple“ renginio ar metų pabaigos, kompanijos įrangos gerbėjai vėl pradeda laukti, uostyti orą ir gaudyti kiekvieną gandą apie sekančius įrenginius, kuriuos planuoja išleisti kompanija. Ko tikėtis iš „Apple“ 2024 m.

2024 m. „Apple“ ir toliau leis naujas įrenginių versijas, tačiau šiais metais bus pirmas kartas, kai po „Apple Watch“ pristatymo 2015 m., Tim Cook išleis visiškai naujos kategorijos įrenginį — „Apple Vision Pro“, galbūt jau vasario mėnesį. Tai bus didelis spaudimas „Apple“, nes teks pateisinti naujo erdvinio vaizdo kompiuterio kainą — 3 500 USD. Ar tai įrenginys pakeisiantis žaidimo taisykles, kurio žmonės laukė, ar pernelyg ambicingas ir per brangus įrenginys iš ateities? Pamatysime.

Apple Vision Pro su baterija

Apple Vision Pro

„Apple Vision Pro“ yra šuolis į priekį nešiojamų prietaisų srityje. Tai gali būti ne tik geriausi VR, bet ir pažangiausios mišrios realybės akiniai. „Apple“ šią kategoriją vadina erdviniu skaičiavimu, o akiniai buvo sukurti kaip geriausias darbo ir žaidimo įrenginys.

„Apple Vision Pro“ galima naudoti žiūrėti filmus milžiniškame ekrane, atkurti nuotraukas ir vaizdo įrašus 3D erdviniame vaizdo įraše (įskaitant įrašytus „iPhone 15 Pro“), taip pat dirbti naudojant kelis priešais jus plūduriuojančius stalinius kompiuterius. Galite skambinti „FaceTime“ tiesiog akiniuose naudodami savo skaitmeninį avatarą.

Žurnalistai turėję galimybę praktiškai išbandyti „Apple Vision Pro“ buvo sužavėti gestais pagrįsta sąsaja, nes akiniai gali sekti jūsų akis ir rankas. Papildytos realybės patirtis tikrai įtraukianti. Tačiau 3 500 USD yra didelė suma akiniams – net jei jie pranoksta visa kita, o „EyeSight“ funkcija, leidžianti kitiems žmonėms per akinius matyti skaitmeninę jūsų akių kopiją, yra kelianti šiurpą.

iPhone 16 ir iPhone 16 Pro

„iPhone 16“ ir „iPhone 16 Pro“ serijos telefonai, tradiciškai, turėtų pasirodyti rugsėjį su daugybe atnaujinimų. Išmanesnis asistentas Siri ir dirbtinis intelektas (DI) gali būti pagrindinių naujovių sąrašo viršuje.

Pranešama, kad „Apple“ daug investuoja į dirbtinį intelektą 2024 ir vėlesniems metams bei rado būdą, kaip į įrenginį įsprausti LLM (large language models - didelius kalbos modelius) pokalbių robotus, tokius kaip „ChatGPT“, o ne pasikliauti kompiuteriniu debesimi. Taigi pasiruoškite „AppleGPT“.

Tuo tarpu „iPhone 16“ turėtų būti įdiegtas 3 nm procesorius, o visi keturi „iPhone 16“ modeliai galėtų turėti naują „Capture“ mygtuką, palengvinantį nuotraukų ir vaizdo įrašų užfiksavimą. „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ gali būti didesniais, 6,3 ir 6,9 colio ekranais (dabar 6,1 ir 6,7 colių).

Kalbant apie „iPhone 16“ kameras, jos gali būti išdėstytos vertikaliai, kad būtų galima užfiksuoti erdvinį „Apple Vision Pro“ skirtą vaizdo įrašą. Labai galimas dalykas, kad „iPhone 16 Pro“, ir „iPhone 16 Pro Max“ galės pasigirti 5x tetraprizmės objektyvais.

Nauji iPad

Panašu, kad „iPad“ 2024 m. gali būti „Apple“ produktų kategorija, kupina naujovių. Tikimasi, kad bendrovė pagaliau išleis pirmuosius OLED ekraną turinčius „iPad Pro“, kurie tikrai pagerintų „iPad“ ekranų vaizdo kokybę. Taip pat turėtume pamatyti greitą „Apple M3“ lustą ir didžiausią „iPad Pro“, kurio ekrano įstrižainė nuo 12,9 colio išaugtų iki 13 colių.

Naujas „iPad Pro“ taip pat galėtų būti stikliniu korpusu, kuris leistų įrenginį įkrauti naudojant belaidį „MagSafe“ įkrovimą. Taip pat tikėtina galėsime išvysti naują „Magic Keyboad“ klaviatūrą tvirtesniu aliuminio rėmu ir atnaujintą „Apple Pencil“.

Kiti pradinio lygio naujieji „iPad 11“ turės greitesnį lustą, bus suderinami su nauju „Apple Pencil“ ir, žinoma, turės USB-C jungtį. Taip pat tikėtina išvyskime ir naują „iPad Mini 7“ didesniu — 8,3 colio ekranu.

Apple Watch 10

Nors „Apple“ ir toliau dalyvauja patentų kare, ji taip pat kuria naują „Apple Watch 10“ modelį, kuriame turėtų būti pristatyti esminiai sveikatos funkcijų atnaujinimai.

Pranešama, kad naujasis „Apple Watch“ bus ne tik naujo dizaino, bet ir turės galimybę aptikti hipertenziją bei miego apnėją. Vartotojai gaus įspėjimą ir pasiūlymus dėl tolesnių tyrimų. Tačiau yra mažai vilties, kad šių metų modelyje ant riešo išvysime kraujospūdžio rodmenis.

MacBook Air

M3 lustas jau puikiai užsirekomendavo 14 ir 16 colių „MacBook Pro“ (M3 ir „M3 Max“). Tačiau „Apple“ planuoja M3 lustą naudoti ir „MacBook Air“ kompiuterių serijoje.

Numatoma, kad „Apple“ kartu su naujaisiais „iPad“ 2024 m. pradžioje pristatys naują „MacBook Air M3“. Bet tai gali įvykti vėlyvą pavasarį, o gal net ir vasarą. Taigi tikimės 13 ir 15 colių „MacBook Air“ su galingesniu M3 lustu, kuriame yra 10 GPU branduolių (vis daugiau nei 8).

Be to, pranešama, kad „Apple“ bando pigesnę „MacBook“ versiją, kuri tariamai pakeistų „MacBook Air M1“ ir geriau konkuruotų su geriausiais „Chromebook“ įrenginiais, nors „Chromebook“ lygio kainų iš „Apple“ tikėtis ko gero neverta.

AirPods ir AirPods Max

Kalbama, kad 2024 m. galime išvysti ne vieną, o du naujus „AirPods 4“ modelius. „Bloomberg“ praneša, kad „Apple“ planuoja du naujus ketvirtos kartos ne pro modelius. Numatoma, kad jie turės atnaujintą dizainą, pertvarkytus dėklus su USB-C jungtimi ir aktyviu triukšmo slopinimu, skirtu aukštesnės klasės modeliui. Taigi nereikės pirkti „AirPods Pro 2“, kad turėti galimybę naudotis triukšmo slopinimo funkcija.

Nors tai neatrodo kaip esminis atnaujinimas, pagaliau galėsime pamatyti naujų spalvų „AirPods Max 2“ su USB-C jungtimi. Taip pat yra vilties, kad ausinės kainuos pigiau, o „AirPods Max“ įkrovimo dėklas nebus toks juokingas.

HomePod

Gandų vėjai nešioja žinutę, kad „Apple“ kuria išlenktą sensorinį ekraną turinčią „HomePod“ kolonėlę. Manoma, „Apple“ pritaikys „Apple Music“ lietimui jautriam ekranui, kuriame rodomų virtualių mygtukų pagalba bus galima valdyti aplikaciją, o neryškus ekrano fonas bus animuota grojamo muzikinio kūrinio albumo viršelio versija.

Pabaigai

Žinoma, visa tai dar tik gandai ir nebūtinai jie visi pasitvirtins. Manau yra dalykų, dėl kurių dar pati „Apple“ nėra tikra, bet norisi tikėti, kad ir šiais metais kompanija ras kuo (tikėkimės maloniai) nustebinti jos technikos entuziastus.

MacBook Air
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų