iOS 17, iPadOS 17 nepalaikys iPhone X, pirmųjų iPad Pro ir kitų senesnių įrenginių

„Apple“ kartais išleidžia naujas operacines sistemas nekeisdama įrenginiams keliamų reikalavimų, tačiau šie metai nėra vieni iš Tų metų.

Keliuose senesniuose telefonų, kuriuose šiuo metu gali veikti „iOS 16“: 2017 m. „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ bei „iPhone X“, modeliuose negalės būti įdiegta „iOS 17“. „Apple“ sistemos reikalavimuose išvardyti „iPhone XS“ ir naujesni „iPhone X“ stiliaus „iPhone XR“ bei 2-osios ir 3-iosios kartos „iPhone SE“.

„iPadOS 17“ naujinys taip pat panaikina daugelio iki 2018 m. išleistų įrenginių, kurie vis dar palaiko „iPadOS 16“, įskaitant 5-osios kartos „iPad“ ir pačius pirmuosius 12,9 ir 9,7 colių „iPad Pro“ išleistus 2015 ir 2016 m., palaikymą. Visi kiti „iPad Pro“, trečiosios kartos ir naujesnė „iPad Air“ versijos bei 5-osios kartos ir naujesniuose „iPad mini“ veiks „iPadOS 17“, nors kuo senesnis įrenginys, tuo didesnė tikimybė, kad jame neveiks kelios naujesnės funkcijos (pvz. „Stage Manager“).

Įrenginiai, kurie palaikys iOS 17 i iPadOS 17

Daugumoje palaikomų „iPhone“ ir „iPad“ įrenginių yra įdiegtas „Apple A12 Bionic“ arba naujesnis lustas (arba M1 arba M2 procesoriai naujesniuose „iPad Pro“). 6-osios kartos „iPad“ ir jo A10 lustas yra vienintelė išimtis – siekiant sumažinti kainą šiuose pigesniuose „iPad“ įrenginiuose paprastai naudojama kelių kartų senumo aparatinė įranga.

Kalbant apie kitas su „iOS“ susijusias „Apple“ platformas, „watchOS 10“ sistemos reikalavimai beveik nesikeičia. Ji vis tiek veiks su bet kokiu 4 serijos ar naujesniu „Apple Watch“ laikrodžio. Tačiau yra vienas „bet“: norint senesniame „Apple Watch“ įdiegti „watchOS 10“, reikia, kad su juo susietame telefone būtų įdiegta „iOS 17“. Kitaip tariant, jei turite senesnį telefoną, kuriame negalima įdiegti „iOS 17“ ir naujesnį laikrodį — negalėsite laikrodyje įdiegti „watchOS 10“, net jei laikrodžio techninė įranga atitinka reikalavimus. Čia gali būti ir problemų senesnių „iPhone“ naudotojams, kurie nutars įsigyti naują „Apple“ laikrodį, kuriame jau bus įdiegta „watchOS 10“ — šis tandemas ko gero neveiks (žinoma, galiu ir klysti).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Įdomu, ką Apple darys su savo naujaisiais Studio Display. Po kelių metų juose esantys procesoriai irgi bus pasenę.

    • Manau tą patį, ką ir su kitais savo ekranais - nutrauks palaikymą po kokių 5 metų ir viskas. Taip kaip su:
      Apple Thunderbolt Display - išleistas 2011, palaikymas nutrauktas 2016. Tiesa, jei kompas turi Thunderbolt jungtį — jį naudoti galima ir dabar pasitelkus Thunderbolt 3-to-2 adapterį.
      Ilgiausiai palaikomi buvo ko gero Apple Cinema Display išleisti 1999 metais. Jų palaikymas nutrauktas po 12 metų 2011-ais.
      Apple Pro Display XDR išleistas 2019 dar kaip ir palaikomas.
      Na ir, žinoma, palaikomas 2022 metų Apple Studio Display.
      Šiaip tai kaip taisyklė „Apple“ savo techniką palaiko ~5 metus, su retomis išimtimis. Paskui palaikymas nutraukiamas, bet tai nereiškia, kad tie daiktai netinka naudojimui, ypač kalbant apie monitorius. Svarbu, kad jungtys tiktų (tiesiogiai ar per adapterius).
      Jei neklystu Dediu kažkada buvo paskaičiavęs „Apple“ įrenginių (įskaitant mobilius ir kitus) vidutinišką palaikymo laiką. Gavosi 4 metai ir 3 mėnesiai. Bet čia kaip pasiseks. Pvz. 2014 metų iPad Apple palaikė beveik 8 metus, 2017-ais išleistą iPhone X palaiko iki šiol, bet jo palaikymas baigsis šiemet rudenį. Žiūrint ko tikimasi iš to palaikymo. Kaip taisyklė Apple nutraukus įrenginio palaikymą, trečių šalių aplikacijų kūrėjai dar porą metų palaiko Apple jau nebepalaikomas sistemas ir atnaujina savo aplikacijas.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų