25-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

25-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „South China Morning Post“ rašo jog didžiausia „Apple“ įrenginius gaminanti partnerė „Foxconn“, prieš prasidedant „iPhone 13“ gamybai, vilioja naujus darbuotojus rekordiniais bonusais. Straipsnyje rašoma, kad “Foxconn“ pasiryžusi sumokėti iki 8 tūkstančių juanių (apie 1040€) pradinio bonuso. Pernai kompanija siūlė 5–5,5 tūkstančius juanių (apie 700€).
  • „Kantar“ paskelbė „BrandZ“ ataskaitą, kurioje pateikiami brangiausi prekiniai ženklai. Joje pirmą vietą užima „Amazon“ („brand’o“ vertė 684 mlrd. JAV dol.). „Amazon“ kaip prekinio ženklo vertė nuo pernai metų šoktelėjo net 268 mldr. JAV dol. (+64 proc). Antroje vietoje „Apple“ — 612 mlrd. JAV dol (+74 proc), o trečioje „Google“ — 458 mlrd. JAV dol. (+42 proc). Jei kam įdomu — „Samsung“ užima 42-ą vietą, o „Huawei“ — 50-tą.
  • „Motherboard“ žurnalistai gavo naują „GrayKey“ naudotojo instrukciją. „GrayKey“ aparatinė ir programinė įranga naudojama įsilaužimams į „iPhone“.
  • „SellCell“ apklausa parodė, kad net 74 proc. „iPhone“ ir „iPad“ naudotojų nenori, kad sekantis „Apple“ telefonas vadintųsi „iPhone 13“.
  • Programišius Carl Schou savo „Twitter“ paskyroje rašo, kad „iPhone“ bandantiems prisijungti prie Wi-Fi tinklo su SSID %p%s%s%s%s%n to padaryti nepavykta, o po šio bandymo „iPhone“ apskritai gali nepavykti prisijungti prie naujų Wi-Fi tinklų.
  • Per „Apple TV+“ pradėta transliuoti dokumentika „Fathom“ apie kuprotuosius banginius.
  • Programinės įrangos milžinė „Microsoft“ tapo antrąja po „Apple“ JAV bendrove, kurios rinkos vertė viršijo 2 trln. USD.
  • Remiantis atsiliepimais „App Store“, kai kurios aplikacijos „iPhone“ neveikia jei naudotojas uždraudė joms rinkti duomenis reklamai. Pavyzdžiui „eBay“ ir „Microsoft Outlook“ neleidžia autorizuotis per trečių šalių paslaugas jei sekimas neaktyvus.
  • „Apple“ išleido atnaujintą „Air Tags“ aparatinės įrangos 1.0.276 versijos variantą 1A287b. Tiesa, nėra galimybės patikrinti kokia šios aparatinės įrangos varianto versija įdiegta „Air Tags“ įrenginyje.
  • „Apple“ išleido dokumentinio serialo „Watch the Sound With Mark Ronson“ video anonsą. Serialo transliacija per „Apple TV+“ prasidės liepos 30 dieną.
  • Amerikos oro linijų „American Airlines“ CIO Maya Leibman praneša, kad kompanija planuoja jos priešakinėse linijose esantiems darbuotojams išduoti naujus „iPhone 12“ ir septintos kartos „iPad“. Šis pranešimas pasirodė praėjus dviems mėnesiams po to kai „Delta“ oro linijos paskelbė, kad visiems šių oro linijų palydovams išduodami „iPhone 12s“.
  • „Apple“ pasklebė pranešimą apie „App Store“ saugumą, o Erik Neuenschwander - kompanijos naudotojų privatumo departamento vadovas kalbėdamas su „Fast Company“ apie tai pasakė, jog visi nautotojai, kurie nori turėti galimybę įkelti aplikacijas į įrenginį iš bet kur — gali rinktis „Android“.
  • Analitikai teigia, kad „Apple“ apie „iPhone 13“ paskelbs trečią rugsėjo savaitę.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų