26-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

26-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Europos komisijos vykdančioji viceprezidentė Margrethe Vestager įspėjo „Apple“ nenaudoti privatumo ir saugumo politikos pateisinant savo antikonkurencinius veiksmus.
  • Naujasis „Qualcomm“ CEO Cristiano Amon kurpia planus kaip konkuruoti su „Apple“ nešiojamų kompiuterių spartumo srityje. Kalbėdamas su „Reuters“ jis sakė jog tiki, kad gali sukurti geriausią pasaulyje procesorių, kuris būtų geresnis nei „Apple“ M1. Tokias Amon ambicijas kompanijai įgyvendinti gali padėti buvę „Apple“ darbuotojai, kuriuos „Qualcomm“ gavo šiais metais už 1,4 mlrd. JAV dol. įsigijusi „Nuvia“ - poros metų senumo startuolį įkurtą buvusių „Apple“ inžinierių.
  • Naujas trumpas „Apple“ filmukas, kuriame galima pasidairyti po „AppleTV+“ serialo “Lisey’s Story“, sukurto Stephen King’o knugos motyvais, užkulisius.
  • „Apple“ išleido 127-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Nikkei“ duomenimis „Apple“ ir „Intel“ testuoja 3nm procesorius. Kompanijos gali pirmos savo produktus pristatyti jau 2022 metais. „Intel“ naujuosius procesorius planuoja naudoti nešiojamuose kompiuteriuose ir duomenų apdorojimo centruose. „Apple“ gali išleisti „iPad Pro“ su 3nm procesoriumi. TSMC abiem kompanijom skirtų procesorių gamybą planuoja pradėti jau kitais metais. Šiuo metu TSMC tiekia 5nm procesorius skirtus „iPhone 12“. Manoma, kad naujoji technologija 10–15 proc. paspartins įrenginių našumą. “Nikkei“ turima informacija leidžia manyti, kad „iPhone 14“ bus diegiami 4nm procesoriai.
  • „Apple“ reklamuoja savo naujas „Beats Studio Buds“ ausines su „Samsung Galaxy S21“. Tai kiek keistas ir nebūdingas „Apple“ žingsnis siekiant įtikinti jog ausinės visiems.
  • „Apple“ išleido „macOS Monterey“, „iOS 15“, „iPadOS 15“, “tvOS 15“ ir „watchOS 8“ viešas beta vesijas.
  • Kalbama, kad jau šių metų rugsėjį „Apple“ gali parodyti „MacBook Pro 14“ ir 16 su Mini LED ekranais.
  • Iki 2021 metų pabaigos, dalį pelno gauto iš PRODUCT (RED) padavimų „Apple“ skirs kovai su COVID–19.
  • Liepos 27 dieną „Apple“ paskelbs 2021 3-o ketvirčio finansinius rezultatus.
  • „Apple“ paviešino muzikinio serialo „Schmigadoon!“ video anonsą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų