12-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

12-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Respublikinės Panevėžio ligoninės medikams teko gelbėti apdegusį mažametį vaiką. Mažylio rankose užsiliepsnojo telefono baterija. Nors oficialiai nepranešama kas yra telefono gamintojas a koks telefono modelis, manoma jog tai „iPhone“. Spaudoje pateiktos įvairios įvykio versijos, tačiau panašu, kad jaunasis technikos mėgėjas telefoną (o gal net pačią bateriją) ardė ir tai tapo nelaimės priežastimi.
  • „Apple“ išleido 14.4.2 „iOS“ ir „iPadOS“ versijas bei „wtchOS“ 7.3.3. Atnaujinimai įrenginiuose įdiegs sistemos saugumo patobulinimus. Kompanija taip pat išleido „iOS“ versiją 12.5.2 skirtą senesniems įrenginiams.
  • Kalbama, kad „Apple“ kuria „Apple Watch“ modelį skirtą atletams. Ši laikrodžio versija turės visokiems išbandymams atsparų rėmelį ir laikrodis galės atlaikyti ir labai sudėtingas sąlygas. Manoma, kad šis laikrodžio modelis pasirodyti gali šiais ar 2022 metais.
  • „Apple“ kuria „MacBook Pro“ kompiuterį, kuris galėtų kilstelėti save šiek tiek kai kompiuterio temperatūra tampa aukšta ir taip pagerinti įrenginio aušinimą. Tiesa, ši technologija egzistuoja kol kas tik kompanijos patente na ir gal yra keli modeliai slaptose „Apple“ laboratorijose, bet gal vieną dieną ši kompanijos technologija ir mus pasieks kompiuteryje ir „MacBook“ galės veikti dar tyliau.
  • „Apple“ dar vienoje reklamoje pabrėžia „iPhone“ keramikinės apsaugos naudą.
  • Šią savaitę „Mac OS X“ operacinei sistemai suėjo 20 metų. Pirmosios „Mac“ kompiuteriams skirtos operacinės sistemos pavadinimas buvo „Cheetah“ (Gepardas).

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų