10-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

10-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ artėjančios Tarptautinės moters dienos proga paviešino filmuką pavadinimu „Behind The Mac“

    Šiame video pamatysite jauniausią Nobelio premijos laureatę Malala Yousafzai bei: Ava Duvernay, Marie Kondo, Greta Gerwig, Gloria Steinem, Lady Gaga, Megan Rapinoe ir Shannon Boxx, Olivia Wilde, Diane von Furstenberg, Elizabeth Banks, Alicia Key, Lilly Singh, Audrey Gelman, Black Mamba, Victoria Monét, Tarana Burke ir DJ Switch — 12 metų didžėją bei „DJ Switch“ fondo įkūrėją.
  • Kalbama, jog „Apple“ įspėjo savo parduotuves jog dėl koronaviruso trūksta pakeitimui skirtų „iPhone“ bei remontui reikalingų dalių. Ką čia pakaitiniai telefonai ir detalės. Kai kurių šalių „Apple Store“ nebeliko „iPad Pro“, „Apple Watch“ (3 ir 5 serijos) bei „AirPods Pro“.
  • „Apple“ atnaujino programuotojams skirtų „App Store“ taisykles ir naujoje taisyklių redakcijoje yra pakeitimai, kurie leis aplikacijų kūrėjams siųsti reklamas per push pranešimus. Žinoma, prieš tai įrenginio naudotojas turės patvirtinti jog sutinka tokias žinutes gauti.
  • Neįsivaizduoju kam to reikia, bet programuotojų komanda „Correlium“ išleido „Android“ operacinės sistemos skirtos „iOS“ įrenginiams beta versiją. Šią versiją kol kas įdiegti galima tik „iPhone 7“, „iPhone 7 Plus“ ir septintos kartos „iPod touch“. Tiesa, net patys programuotojai įspėja jog tai beta versija ir joje gali būti daug klaidų ir nėra iki galo žinoma kaip „Android“ efektyviai naudos įrenginio akumuliatorių ir kiek bus sparti. Taip pat žinoma, kad kai kurios funkcijos, tokios kaip: Bluetooth, kamera, mobilusis ryšys ir garsiakalbiai. Taip pat „Google“ paslaugos taip pat ir „Play Market“ nėra pasiekiamos įdiegus šią „Android“ versiją. Žodžiu niekas neveikia, bet jei ir veiktų — ačiū už pastangas, bet nereikia.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų: „iOS 13.4“, „iPadOS 13.4“, „macOS Catalina 10.15.4“, „tvOS 13.4“ ir „watchOS 6.2“ ketvirtas beta versijas.
  • Gana patikimas šaltinis „CoinX“ savo „Twitter“ paskyroje praneša, kad „Apple“ planuoja išleisti atnaujintas „iMac“ ir „Mac mini“ versijas. Paskutinis „iMac“ atnaujinimas buvo 2019 metų kovo mėnesį, o „Mac mini“ – 2018 metais.
  • Tuo tarpu analitikas Ming-Chi Kuo pasidalino 2020 metų prognozėmis. Jo teigimu 2020 metais „Apple“ išleis 6 naujus įrenginius su mini-LED ekranais: „iPad Pro 12.9“, „iPad 10.2“, „iPad mini 6“, „MacBook Pro 14.1“, „MacBook Pro 16“ ir „iMac 27“. Įdomiausias sąraše tikriausiai 14,1 colio ekrano įstrižainę turintis „MacBook Pro“. Analitikas taip pat teigia, kad „iPhone“ gamyba sutrikusi dėl koronaviruso neatsistatys iki antro 2020 metų ketvirčio.
  • Mados namai „Balenciaga“ pademonstravo naujas mados kryptis. Jie nutarė, kad nėra reikalo madai vengti technologijų ir… vietoje gumytės plaukams panaudojo „Apple“ Lightning laidą.
  • „Apple“ paviešino „Shot on iPhone“ konkurso nuotraukas nugalėtojas. Visos šiame konkurse dalyvavusios nuotraukos turėjo būti padarytos „iPhone“ naktiniu režimu. Nuotraukos tikrai nuostabios.
    Autorius: Ruben P. Bescós (Pamplona, Ispanija)

    Autorius: Mitsun Soni (Mumbajus, Maharaštra, Indija)

    Daugiau nuotraukų rasite paspaudę ant šios nuorodos.
  • Du skirtingi požiūriai į tą pačią situaciją, tiksliau „Apple“ sprendimą sulėtinti telefonus su senesniais, jau mažiau talpos turinčiais akumuliatoriais. Praėjusį mėnesį Prancūzijoje teismas priteisė „Apple“ sumokėti 25 milijonus eurų už telefonų lėtinimą. Teismas dėl tos pačios priežasties teismas JAV priteisė „iPhone“ gamintojai sumokėti 500 milijonų JAV dolerių. Tačiau Brazilijos vartotojų apsaugos tarnyba nusprendė, kad lėtindama telefonus su nusidėvėjusiais ir mažesnę talpą turinčiais akumuliatoriais „Apple“ pasielgė teisingai ir atmetė 350 telefonų naudotojų ieškinį.
  • Po to kai Silicio slėnyje (Santa Klara apygardoje, kur įsikūrę daug „Apple“ korporatyvinių biurų) pradėjo plisti koronavirusas, „Apple“ rekomenduoja biurų įsikūrusių Kupertino darbuotojams dirbti iš namų.
  • Pranešama, kad „Apple“ siekdama užkirsti kelią klaidingos informacijos plitimui blokuoja visus su koronavirusu susijusias aplikacijas. Išimtis daroma tik toms aplikacijoms, kurias platina sveikatos organizacijos.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Gal yra naujienu apie AMD ir ARM? Labiausiai smalsu del macbookai su arm.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų