3-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

3-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kinijos Naujųjų metų proga „Apple“ išleido „iPhone 11“ nufilmuotą trumpą filmuką „Duktė“ apie tris kinių moterų kartas.
  • Honkongo policija suėmė kontrabanda iš Honkongo į Kiniją bandžiusį pravežti 25 mln. Honkongo dolerių (apie 2,89 mln €) vertės kompiuterinę techniką. Technika buvo paslėpta po automobilio sėdyne specialiai įrengtoje slėptuvėje. Tai buvo „iPhone“, „Apple Watch“, „iPad“ ir kita kompiuterinė technika. Už tokį nusikaltimą Honkonge gresia 7 metai kalėjimo ir maksimali 117 000 eurų bauda.
  • Vokiečių „Süddeutsche Zeitung“ rašo, kad „Apple“ planuoja atidaryti dar vieną biurą Vokietijoje. Šį kartą Miunchene. „Karl“ biurų pastate „Apple“ išsinuomavo 30 000 kvadratinių metrų plotą.
  • TSMC gaminanti procesorius „Apple“ paneigė gandus, kad artimiausiu metu pradės gaminti procesorius ir kitus komponentus Jungtinėse Valstijose, tačiau neatmeta galimybės, kad tai darys ateityje.
  • „Apple“ savo patentų portfelį papildė nauju patentu, kuriame aprašytas nešiojamas kompiuteris lietimui jautriu ekranu. Patente taip pat aprašomi metodai leidžiantys kompiuterį valdyti gestais, panašiai kaip ir išmaniuosius telefonus.
  • „Apple“ paviešino kovo 6 kino teatruose, o nuo kovo 20 ir „Apple TV+“ pasirodysiantį filmo „The Banker“ anonsą.
  • Visų naujų (įsigytų po rugsėjo 10 dienos) „Apple“ įrenginių pirkėjas kompanija primena apie tai, kad reikėtų aktyvuoti nemokamą „Apple TV“ prenumeratą. Tai padaryti reikėtų per 90 dienų nuo įrenginio įsigijimo, nes praėjus šiam laikotarpiui nemokamos prenumeratos aktyvavimas bus negalimas.
  • Italijos-JAV automobilių gamintoja „Fiat Chrysler“ (FCA) ir „iPhone“ telefonų surinkimu užsiimanti Taivano bendrovė „Foxconn“ ketina sukurti bendrąją įmonę, kurioje bus kuriami elektriniai automobiliai ir bus vystomi prie interneto ryšio prisijungiantys automobiliai.
  • Jason Cross iš „Macworld“ mano, kad „iPhone 12“ A14 procesorius gali būti toks pats galingas kaip ir „MacBook Pro 15“.
  • „iPhone 11“ pristatymo renginyje demonstruotas žaidimas „Pascal’s Wager“ pasirodė „App Store“.
  • „Apple“ įsigijo startuolį „Xnor.ai“, kuris specializavosi dirbtiniame intelekte be interneto.
  • „Microsoft“ oficialiai išleido „Chromium“ pagrindu sukurtą naršyklę „Edge“ skirtą „Mac“ ir „Windows“ kompiuteriams.
  • Svetainėje applearchive.org paskelbtos visi pranešimai spaudai ir reklamos nuo 1977 metų. Yra ir pirmojo „iPhone“ reklama. Svetainėje daigiau nei 15 000 failų, kurių bendra apimtis vos vos mažiau nei vienas terabaitas.
  • „Apple“ kompiuterių pardavimai krito, nors bendrai pasaulyje šio sektoriaus rinka augo. paskutinį 2019 metų ketvirtį „Apple“ kompiuteriai buvo atsiriekę 7,5 proc. pasaulinio kompiuterių rinkos pyrago riekę. Tuo pačiu laikotarpiu prieš metus kompanijos riekė buvo 0,4 proc. storesnė.
  • Savaitės pradžioje „Apple“ neigiamai atsakė į JAV teisininko General Bill Barr prašymą atrakinti Saudo Arabijos karinio oro laivyno kadeto, kuris kaltinamas nužudęs tris žmones Pensacola (Florida) karinėje bazėje, telefoną. Barr liko labai nepatenkintas ir pradėjo garsiai eskaluoti šį „Apple“ atsisakymą tuo nustebindamas net FTB atstovus, kurie mano, kad tai ne ta byla, kurioje reikėtų eskaluoti duomenų šifravimą ir pradėti kovą dėl jo, ypač kai „Apple“ suteikė pakankamą pagalbą tyrime.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų