46-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

46-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Volkswagen“ atnaujino savo „Car-Net“ aplikaciją. Atnaujintoje aplikacijos versijoje atsirado Siri integracija ir dabar balsu galima atlikti įvairias užduotis, kurias įprastai galima atlikti aplikacijos pagalba: užrakinti/atrakinti automobilį, patikrinti ar jis užrakintas, patikrinti kiek dar kilometrų galima nuvažiuoti su bake esančio kuro kiekiu arba elektromobilių atveju patikrinti kiek įkrauti akumuliatoriai bei atlikti kitus veiksmus tiesiog Siri ir „Shortcuts“ pagalba.
  • Turint omenyje kiek duomenų mes laikome savo telefonuose nenuostabu, kad teisėsaugos institucijos rodo didelį susidomėjimą tyrime dalyvaujančių įtariamųjų mobiliais įrenginiais. Niujorkietė Juelle L. Grant, kurios „iPhone X“ buvo paimtas kaip įrodymas šaudymo iš automobilio byloje, sugebėjo išspausti tyrėjų veiduose sumišimo išraišką. Ji nuotoliniu būdu ištrynė visą jos „iPhone“ buvusią informaciją, taip galimai sunaikindama įkalčius. „iOS“ naudotojai jau seniai turi galimybę nuotoliniu būdu ištrinti visą informaciją esančią jų mobiliuose įrenginiuose. Tačiau ši funkcija buvo sukurta tokiems atvejams kai įrenginys yra pamestas, pavogtas ar kitaip prarastas. Pasirodo šį funkcionalumą galima išnaudoti ir kitokiose situacijose.
  • „Intel“ išleido 5G modemą XMM 8160, kuris manoma bus naudojamas būsimuose „iPhone“.
  • „Apple“ patvirtino, kad T2 lustus turintys kompiuteriai gali būti remontuojami tik autorizuotame „Apple“ servise. Priešingu atveju, jei baigus remontą nebus paleisti atitinkama programinė įranga jie neveiks. Tokią programinę įrangą ir reikalingą prieigą prie „Apple“ serverių turi tik autorizuoti „Apple“ serviso centrai. Tai liečia ir neseniai išleistą „Mac mini“ kompiuterį.
  • „Apple“ atnaujino „Swift Playgrounds“. Naujoje versijoje lengviau rasti trečių šalių turinį, daug tiksliau veikia lietimo gestai, įdiegta sumani „What’s Next“ funkcija ir daug kitų naujovių.
  • Maskvietis nutarė įsigyti „iPhone XS“ gana neįprastu būdu. Pinigus už telefoną jis atsinešė vonioje. Vonia beveik iki viršaus buvo užpildyta vieno rublio monetomis. Pardavėjai sugaišo beveik apie porą valandų kol suskaičiavo didesnę nei 100 tūkstančių rublių sumą. Pokštininkui net du kartus buvo iškviesta policija. Galiausiai jis įsigijo 256GB „iPhone XS“ ir dar gavo vieną rublį grąžos. Žemiau esančiame video apie taip kaip viskas vyko.
  • Maskvos apylinkės arbitražo teismas 2016 metais pripažino, kad „Apple Watch“ yra paprastas laikrodis ir todėl jam turi būti taikomas 10 proc. muito mokestis. „Apple“ su tokiu teismo sprendimu nesutiko ir užsisuko teismų karuselė. Po metų aukščiausiasis teismas pripažino, kad „Apple Watch“ — sudėtingas elektroninis įrenginys. Galiausiai, 2018 metų lapkričio 13 dieną Maskvos arbitražo teismas pareikalavo, kad Šerementjevo muitinė grąžintų „Apple“ 147,2 mln. rublių (beveik du milijonus eurų) — 42,9 mln. rublių (apie 570 tūkstančių eurų) dviejų deklaracijų (iš 36) suma už sumokėtą muitą importuojant „Apple“ laikrodžius ir 104,1 mln. rublių (apie 1,38 mln. eurų) procentų. Įdomu kaip greitai muitinė sugebės Kupertino kompanijai grąžinti skolą.
  • Kalbėdamas su CNBC, vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve Wozniak sakė, kad Steve Jobs didžiuotųsi dabartine „Apple“ ir kad „Samsung“ kompanijos „smagios funkcijos“ nėra inovacijos.
  • „Apple“ išleido naują „Apple Watch“ įkroviklį. Nors naujuoju įkrovikliu kompanija jau prekiauja, kas jame naujo išlieka paslaptimi. Atskirti naująjį nuo seno galima tik pagal jo modelio numerį. Naujojo „Apple Watch“ įkroviklio modelis MU9F2AM/A, o senojo — MLDW2AM/A. Kainuoja jis kaip senesnis modelis — 79€.
  • „Apple“ išleido 70-ą „Safari technology Preview“ versiją.
  • Kaip ir buvo tikimasi, „Apple“ išleido naujas 15 colių 2,6GHz Procesorius turinčių „MacBook Pro“ kompiuterių konfigūracijas. Dabar galima šiuos kompiuterius rinktis su „Radeon Pro Vega 16“ ir „Radeon Pro Vega 20“ vaizdo plokštėmis. Abi plokštės turi po 4GB HBM2 atminties.
  • Kalbama, kad po to kai „Apple“ CEO Tim Cook išreiškė savo kritinę poziciją apie „Facebook“ su „Cambridge Analytica“ duomenimis susijusį skandalą, „Facebook“ CEO Mark Zuckerberg savo vadovų komandai nurodė naudoti tik „Android“ telefonus.
  • Du „baltakepuriai“ programišiai Richard Zhu ir Amat Cama susibūrė į komandą ir laimėjo 60 000 JAV dol. prizą po to kai aptiko „iPhone“ pažeidžiamumą, rašo „Zero Day Initiative“ interneto svetainė.
  • Sprendžiant iš naujo „Apple“ patento, kompanija planuoja įgyvendinti Siri, kuri veiktų neprisijungus prie interneto sprendimą.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „tvOS 12.1.1“, „watchOS 51.2“, „iOS 12.1.1“ ir „macOS 10.14.2“ trečias beta versijas.
  • „Apple“ atnaujino video redagavimo aplikaciją „Final Cut Pro“. 10.4.4 versija papildyta trečių šalių „workflow“ įskiepių palaikymu. Naujoje versijoje taip pat patobulintos bendrinimo, triukšmų naikinimo ir vaizdo palyginimo funkcijos. Kartu su FCPX kompanija taip pat išleido ir „Motion 5.4.2“ ir „Compressor 4.4.2“ aplikacijas.
  • Jei laužysi ar braižysi — sugadinti galima viską, na o naują „iPad Pro“ — visiškai nesunkiai.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų