Kaip permesti telefoninį pokalbį iš iPhone į iPad ar Mac

Vienas iš didesnių „Apple“ technikos naudojimo privalumų yra kompanijos sukurta ekosistema, suteikianti galimybę „Apple“ produktams tarpusavyje bendrauti ir bendradarbiauti. „Apple“ programuotojai šios ekosistemos galimybes nenuilsdami tobulina.

„Apple“ ekosistema nėra vien tik erdvė, kurioje įrenginiai gali dalintis duomenimis, pavyzdžiui nuotraukomis. Tai kur kas sudėtingesnis „organizmas“. Neretai ši ekosistema, net leidžia vienam įrenginiui perimti kito įrenginio funkcijas. Pavyzdžiui „iPhone“ savininkai turintys „Mac“ kompiuterius, gali ne tik siųsti SMS žinutes į bet kokį mobilų telefoną, bet ir skambinti tiesiai iš savo „Mac“ kompiuterių. Kitaip tariant gali „Mac“ naudoti kaip telefoną.

„iOS 11.2“ „Apple“ programuotojai įdiegė naują galimybę, kuri gali pasirodyti naudinga eilei „iPhone“ naudotojų turinčių „iPad“ ir/ar „Mac“ kompiuterį — galimybę „permesti“ telefono skambutį pokalbio metu iš „iPhone“ į „iPad“ ar „Mac“ kompiuterį.

Ko reikia, kad pokalbio permetimas veiktų

Norint, kad galimybė permesti skambutį iš „iPhone“ į „iPad“ ar „Mac“ kompiuterį veiktų — reikia, kad:

  • „iPhone“, „iPad“ ir/ar „Mac“ būtų naudojama ta pati „iCloud“ paskyra (prisijungimui prie „Face Time“);
    Turėkite omenyje, kad tai turėtų būti @icloud.com (senesniems „Apple“ naudotojams gali būti @me.com jei sukūrėte „MobileMe“ paskyrą iki 2012 metų rugsėjo 19 ar @mac.com jei turėjote „MobileMe“ paskyrą nuo 2008 metų liepos 9) elektroninio pašto adresas. Jei „iCloud“ paskyrai naudojate kito tiekėjo elektroninį pašto adresą — telefoninio pokalbio permetimas gali neveikti.
  • Tiek „iPhone“, tiek ir įrenginys į kurį norite „permesti“ pokalbį turi būti tame pačiame Wi-Fi tinkle;
  • Abiejuose įrenginiuose („iPhone“ ir įrenginyje į kurį norite „permesti“ pokalbį turi būti įjungti Bluetooth);

Kaip permesti pokalbį į iPad ar Mac

Pokalbio permetimas labai paprastas nors gal ir nėra toks akivaizdus kokio galima būtų tikėtis iš „Apple“, na bet kompanija dažnai palieka šiek tiek erdvės mūsų išradingumui, dėmesingumui ir žingeidumui. Taigi:

  • Atsiliepkite į telefono skambutį;
  • Spauskite ant garsiakalbio piktogramos su Bluetooth simboliu (gal prieš atliekant šį veiksmą reikėtų įspėti pašnekovą, kad 1–2 sekundes skirsite telefoninei magijai ir galite negirdėti ką jis sako, pvz. jei skambutį permetate į „Mac“ ir pokalbiui tęsti reikės užsidėti ausines kurių laidas kaip tyčia užstrigo kur nors tarp kavos puodo ir pyrago lėkštės…);
  • Pasirinkite iš sąrašo įrenginį į kurį norite nukreipti pokalbį;
  • Tęsiate pokalbį kitame įrenginyje.
Kaip permesti telefoninį pokalbį iš iPhone į iPad ar Mac

Labai tikiuosi nepamatyti nei vieno einančio gatve prisidėjusio „MacBook’ą“ prie ausies kaip telefoną ir kalbančio… užtenka gatvėse tų idiotiškai atrodančių su „iPad’o“ dydžio „Android“ telefonais ir panašiomis nesąmonėmis prie ausies.

Šis metodas tinka ir kai pavyzdžiui išlipote iš automobilio, bet dar esate šalia jo ir telefonas naudoja automobilio laisvų rankų įrangą. Pradėję kalbėti telefonu suprantate, kad pokalbis vyksta automobilio viduje, o jūs jau nebe automobilyje. Aukščiau aprašytu būdu galite grąžinti skambutį į telefoną — paspaudę ant „Bluetooth“ piktogramos telefone ir iš kontekstinio meniu pasirinkę „iPhone“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų