46-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

46-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple iPhone X“ ir „Google Pixel 2 XL“ telefonų palyginimas.
  • „iPhone X“ fotografavimo portreto režimu pabandymas natūralioje ir studijinėje šviesoje.
  • Sakoma, kad dėl milžiniško „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ modelių populiarumo „Apple“ stipriai mažina „iPhone 8“ gamybos apimtis. „KGI Securities“ analitiko Ming-Chi Kuo sėjimais, 2018 metų pirmą ketvirtį „iPhone 8“ užsakymai ir atitinkamai gamyba mažės 50–60 procentų. Tuo tarpu tikimasi, kad „iPhone X“ gamybos mastai išaugs 45 proc.
    „Canalys“ remadamasi statistiniais duomenimis teigia, kad „iPhone 8 Plus“ yra pirmasis „Plus“ modelis, kurio pardavimai didesni nei jo mažesniojo 4,7 colio ekrano įstrižainę turinčio brolio.
  • Savo paskutinės kelionės kelionės į Indiją metu „Microsoft“ vadas Satya Nadella pastebėjęs du žurnalistus, kurių rankose buvo „iPad“, paprašė jų padėti „iPad“ į šoną ir pradėti naudotis tikrais kompiuteriais. Greičiausiai taip savo skausmą dėl nesėkmingų planšetinių kompiuterių pardavimų rezultatų ir mobilios „Microsft“ platformos kracho išreikšdamas kompanijos CEO norėjo pasakyti, kad „iPad“ negali pakeisti kompiuterio. Aš su juo sutinku — vis dar yra sričių kur reikalingas įprastas kompiuteris, o ne „iPad“. Tačiau turiu pripažinti, kad labai daugelio naudotojų rankose esantis kompiuteris yra nereikalingas ir jiems visiškai užtektų „iPad“.
  • „Apple“ išlošė 120 mln. USD bylą, kurioje „Samsung“ kaltino „Apple“ nukopijavus iš jos „Slide to Unlock“ ir specialių nuorodų (kai paspaudus nuorodą su telefono numeriu atidaroma speciali aplikacija ir panašiai) technologijas.
  • Praėjo vos pora savaičių po „iPhone X“ pasirodymo, kaip pasigirdo gandų apie sekančių metų „iPhone“. „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad sekančiais metais „Apple“ planuoja išleisti tris naujus „iPhone“ modelius: 6,1 colio TFT-LCD ekraną turintį „iPhone“. Sakoma, kad naujasis „iPhone“ turės „iPhone X“ tipo (padidintus) išmatavimus ir kuprą. Jo ekranas bus 320 ar 330ppi. Šio įrenginio kaina turėtų būti žemesnė nei „iPhone X“, manoma apie 649–749 JAV dol. Kiti du telefonai tai didesnis nauja „iPhone X“ versija ir didesnis jo brolis – 6,5 colio OLED ekraną turintis monstras (baisu net pagalvoti kiek jis kainuos, jei „Apple“ išlaikys savo grobuonišką kainų politiką). Taip pat pasirodė informacija, kad „Apple“ planuoja 2019 metų modeliuose įdiegti 3D jutiklių sistemą susietą ir su galinėmis telefono kameromis.
  • Matyt „Google“ programuotojams nusibodo klausytis „iPhone X“ naudotojų bumbėjimo ir jie išleido „YouTube“ aplikacijos atnaujinimą. Atnaujinta aplikacija daugiau nebeėda kaip koks besotis monstras telefono akumuliatoriaus energijos.
  • Savaitės pradžioje „Apple“ išplatino programuotojams skirtas: „macOS High Sierra 10.3.2“, „tvOS 11.2“, „iOS 11.2“ ir „watchOS 4.2“ beta 3. Ketvirtadienį „Apple“ išplatino programuotojams skirtų „macOS High Sierra 10.13.2“, „iOS 11.2“, „tvOS 11.2“ ir „watchOS 4.2“ beta 4 versijas.
  • Palyginus visai neseniai „Apple“ išleido „Apple Watch“ LTE, kuriam nebūtina, kad „iPhone“ būtų šalia ir šis laikrodis jau pradėjo gelbėti gyvybes. „Daily Mail“ rašo istoriją apie kaituotoją, kurį nuo ryklių išgelbėjo „Apple Watch“ ir jo funkcionalumas leidžiantis paskambinti.
  • Vizažistė nutarė susirungti su „Face ID“.
  • „Canalys“ praneša, kad „Apple“ susigrąžino didžiausios dėvimos elektronikos pardavėjos vardą, 2017 metų trečiame ketvirtyje aplenkusi „Xiaomi“ ir atsiriekusi 23 proc. dydžio dėvimos elektronikos rinkos pyrago dalį.
  • „Deadline“ rašo, kad Steven Soderbergh slapta nufilmavo siaubo filmą „Unsane“. pastaruosius mėnesius mus pasiekia vis daugiau žinių apie šį filmą ir viena naujausių yra ta, kad jis visas nufilmuotas „iPhone“ pagalba.
  • Naujas „iOS“ „Kontrolės centro“ piktogramų funkcionalumas sukėlė nemažas bangas. „iOS 11.2“ beta 3 „Apple“ papildė paaiškinamaisiais langais, kurie pasirodo išjungus Wi-Fi ar „Bluetooth“ ir nesusipratusiems ar nesidomintiems paaiškina ką konkrečiai atlieka šios piktogramos. Labai tikiuosi, kad tai bus laikinas sprendimas ir tie langai nešokinės kas kartą palietus tas piktigramas.
    iOS 11.2 Apple Control Center paaiškina kas nutinka atjungus Bluetooth ir Wi-Fi
  • Prieš pora mėnesių „Mozilla“ pradėjo erzinti „Chrome“ teigdama, kad išleis naršyklę, kuri veiks 30 procentų greičiau nei „Google Chrome“. Lapkričio 14 diena yra ta diena kurią „Mozilla“ iškasė karo kirvį ir išleidusi naršyklę pavadintą „Firefox Quantum“ paskelbė karą „Google Chrome“.
  • Internete įnirtingai skelbiama, kad 2019 metais „Apple“ išleis papildomos realybės akinius.
  • Pavyzdys to, kas gali nutikti jei kolega/draugas/pažįstamas paprašys pasinaudoti/pažiūrėti/išbandyti jūsų „iPhone X“, jam į jį bežiūrint „Face ID“ paprašys įvesti kodą (nes neatpažins jo) ir jūs jį jam atrakinsite ne savo veido, o kodo pagalba (pasakydami jį ar tiesiog atsainiai ištiesę ranką ir jį įvedę). Nors video (žemiau) pavadinime teigiama, kad tai „bug“, manau, kad tai yra taip kaip sistema „mokosi“ atpažinti savininką, o jei jis leidžia savo telefonu naudotis bet kam — kodėl gi sistemai to neprisiminus.
  • Pamokanti istorija parduodantiems „iPhone“ ar kitą „Apple“ (nors nebūtinai „Apple“) įrangą iš rankų.
  • „Apple“ aplenkė ASUS ir tapo 2017 trečiame ketvirtyje tapo ketvirta didžiausia nešiojamų kompiuterių pardavėja pasaulyje.
  • 2018 metų antros kartos „iPad Pro“ gali turėti super-greitą aštuonių branduolių „A11X Bionic“ procesorių.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 44 versiją.
  • Kiek kainuoja pagaminti „iPhone“.
    Infographic: Kiek kainuoja pagaminti „iPhone“ | StatistaDaugiau statistikos rasite Statista svetainėje
  • „Apple“ išleido 51,4MB sveriantį, „iPhone X“ skirtą „iOS 11.1.2“ atnaujinimą, kuriame ištaisyta klaida dėl kurios „iPhone X“ ekranas staigiai patekus į šaltą aplinką gali laikinai nustoti reaguoti į prisilietimus ir klaida dėl kurios „iPhone X“ padarytos „Live Photos“ galėjo būti su vaizdo iškraipymais. Jei naudojate ne „iPhone X“, o kito modelio „iPhone“ ir dar nesate įdiegę „iOS 11.1.2“ atnaujinimo, gal susilaikykite. Pirma: jis nieko naujo jums neduos. Antra: internete yra atsiliepimų, kad įdiegus šį atnaujinimą sustiprėja „iPhone“ poreikis akumuliatoriaus energijai. Ypač šiuo atnaujinimu skundžiasi „iPhone 6“ naudotojai, kuriems ir akumuliatorius vis 4 valandas atlaiko ir „Messages“ lūžta… Aišku taip yra ne visiems net „iPhone 6“ ir nežinau nuo ko tai priklauso, jei turite marias laiko, „iPhone 6“ ir norą pabandyti — galite bandyti, kol dar yra galimybė grįžti atgal. Kaip bebūtų keista, tačiau „Apple“ vis dar pasirašo: „iOS 11.0.1“, „iOS 11.0.2“, „iOS 11.0.3“, „iOS 11.1“ ir „iOS 11.1.1“. Šiuo atnaujinimu nusiskundė ir pora „iPhone X“ naudotojų. Jų nusiskundimas, kad telefonas jį atnaujinant tapo plyta, tačiau tokią problemą įvardijusių skaičius bendroje masėje toks menkas, kad nemanau jog į jį verta kreipti dėmesį.
  • „Apple“ išleido naujas „iPad Pro“ galimybes akcentuojančia reklamą „What’s a computer“ („Kas yra kompiuteris?“
  • „Apple“ ragina atnaujinti jų „Apple Watch“ skirtas aplikacijas pritaikant jas „Apple Watch Series 3“ ir „watchOS 4“. Savo raginime „Apple“ mini, kad nuo 2018 metų balandžio 1 dienos nebebus priimami atnaujinimai „wtchOS 1“ aplikacijoms ir atnaujinimai turės būti sukurti naudojant „watchOS 2 SDK“ ar naujesnę versiją.
  • Maskvoje, Centriniuose menininkų namuose (Центральный Дом Художников) atidaryta paroda vienijanti meną ir technologijas. Šį kartą tai re:Store skaitmeninio meno projekto paroda, kurioje demonstruojami žinomo fotografo Nikolajaus Biriukovo fotografiniai pamąstymai apie virtualius padėjėjus tame tape ir Siri. Antroje parodos dalyje pristatyta 100 mėgėjiškų fotografijų „re:Store Awards 2016“ konkurso finalisčių. Šios nuotraukos nufotografuotos išskirtinai naudojant „iPhone“. Jei lapkričio 15–22 dieną būsite Maskvoje užsukite į Центральный дом художника. Крымский Вал, 10, apsilankymas parodoje nemokamas, paroda veikia nuo 11:00 iki 20:00.

    A post shared by Mick Sid (@mickmaster) on

  • Kreivarankiai „Facebook“ programuotojai eilinį kartą kažką priprogramavo. Ir vėl FB „iOS“ aplikacija nepaklūsta sistemos nustatymams neveikti fone ir grauždama akumuliatorių kiek tik jai leidžia jėgos nors tuo metu aplikacija nesinaudojama, o foniniame režime jos prašoma neveikti.
    iOS Facebook aplikacija, kuri eilinį kartą nepaklūsta sistemos nustatymams nurodantiems jai neveikti foniniame režime
  • CNBC praneša, kad „Apple“ nukėlė savo išmanios garso kolonėlės „HomePod“ pardavimų startą į 2018 metų pradžią. WWDC pristatydama „HomePod“ kompanija žadėjo, kad pradės prekybą šia kolonėle 2017 metų pabaigoje. Numatoma jos kaina JAV 349 USD.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja pratęsti 13 ir 15 colių 2013 ir 2015 metų „MacBook Pro Retina“ kompiuteriams taikomą keitimo programos galiojimo laiką dar vieneriais metais. Šioje programoje kompanija nemokamai keičia ekranus tiems „MacBook Pro“ kompiuteriams nuo kurių ekranų pradėjo luptis apsauginė ekrano blizgesį mažinanti plėvelė.

Laikinai nemokamai ir pigiau platinamos bei naujos iOS, macOS, tvOS ir watchOS aplikacijos

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

naujos Mac aplikacijos

  • Mirror for Philips TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) „Philips“ televizoriuje 10,99 €
  • Mirror for Sony TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) „Sony“ televizoriuje 10,99 €
  • Mirror for Panasonic TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) „Panasonic“ televizoriuje 10,99 €
  • Mirror for LG TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) LG televizoriuje 10,99 €
  • Mirror for Samsung TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) „Samsung“ televizoriuje 10,99 €
  • Mirror for Android TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) televizoriuje su „Android“ operacine sistema 10,99 €
  • Mirror for Roku — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) Roku grotuve, streaming stick’e ar „Roku TV“ 10,99 €
  • Mirror for Fire TV — aplikacija skirta „Mac“ ekraną atvaizduoti (mirror) „Amazon Fire TV“ 10,99 €

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Firefox Quantum man labai patinka, o ir bendrai jau prieš metus vėl gryžau prie firefoxo, super daiktas, nežinau ka jie ten padarė, bet sukasi tikrai dabar guviau nei chromas:)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų