Jei iPhone norėtumėte naudoti kaip mikrofoną Mac kompiuteryje

„iPhone“ yra galingas bendravimo įrankis, tačiau jis gali būti panaudotas ir kaip prie „Mac“ kompiuterio pajungtas mikrofonas.

Daugelis „Mac“ kompiuterių, kurie parduodami jau su „ekranu“ turi įmontuotus garsiakalbius, todėl norint kalbėti „FaceTime“, „Skype“ ar šiaip įrašyti savo balsą ir pasiųsti į beribes interneto platybes ar tik konkrečiam asmeniui, nereikia papildomos įrangos. Žinoma, jei tik tenkina kokybė. Apie garso kokybę, garso gurnamų pomėgius ir mikrofonus kainuojančius pusę „Mac“ kompiuterio šį kartą nekalbėsiu. Pakalbėsiu apie daug paprastesnius dalykus.

Jei jūsų „Mac“ neturi mikrofono, ar įrašo kokybė kai kalbama į mikrofoną iš toliau (pavyzdžiui „iMac“ atveju) netenkina, o noro specialiai tam vinetiniam atvejui pirkti mikrofono nesinori — galima kaip mikrofoną panaudoti „iPhone“ ar „iPad“.

Norint „iPhone“ panaudoti kaip mikrofoną reikės, Lightning↔USB laido (to ar tokio pat koks komplektuojamas kartu su „iPhone).

  1. Pajunkite „iPhone“ Lightning↔USB laidu prie „Mac“ kompiuterio
  2. „Mac“ kompiuteryje atidarykite aplikaciją „Audio Midi Setup“ (rasite /Applications/Utilities/ aplanke)
  3. Įrenginių sąraše pasirinkite „iPhone“ ar „iPad“ (priklausomai nuo to ką pajungėte) ir paspauskite ant Enable
Pajungus iPhone ar iPad prie Mac USB laidu,  Audio Midi Setup alikacijos įrenginių sąraše paspauskite Enable mygtuką esantį prie iOS įrenginio

Atlikus šiuos paprastus veiksmus „iPhone“ ar „iPad“ atsiras kaip įvesties įrenginys garso nustatymuose.

iPhone paruoštas būti naudoti mikrofonas Mac kompiuteryje

Tai paprastas ir greitas būdas „turėti“ mikrofoną jei įrašote podcast’ą ar panašiai. Jis taip pat leidžia išvengti papildomo rūpesčio eksportuoti įrašą iš „iPhone“ ar „iPad“ į kompiuterį.

iPhone galima pasirinkti kaip garso įvesties šaltinį Mac kompiuteryje

Šis būdas tikrai veikia „macOS High Sierra“ ir „macOS Sierra“, bet tikėtina, kad juo galima naudotis ir ankstesnėse „OS X“ versijose.

Toks „iPhone“ pajungimas prie „Mac“ kompiuterio nesuteikia galimybės įrašyti telefoninį pokalbį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų