Belkin ir mophie įkrovikliai iPhone 8 ir iPhone X

„Belkin“ (kairėje) ir „mophie“ (dešinėje) belaidžiai „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ įkrovikliai

Nauji „Apple“ telefonai palaiko belaidį krovimą — tai daugelio „iPhone“ fanų laukta funkcija, tačiau ji kainuos papildomai. Papildomai kainuos ir galimybė „iPhone 8“ ar „iPhone X“ įkrauti greičiau.

Naujieji rugsėjo 12 dieną pristatyti „Apple“ telefonai „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ palaiko belaidį krovimą. Tačiau, įsigiję šiuos telefonus įrenginio dėžutėje nerasite belaidžio įkrovimo įrenginio ir jį (o greičiausiai juos, nes patogu bus juos turėti bent dviejose vietose namie) teks įsigyti atskirai.

Renginio metu kompanija trumpai paminėjo ir jos kuriamą belaidžio įkrovimo įrenginį „AirPower“, kurį bus patogu naudoti labiau su „Apple“ eko-sistema susijusiems „Apple“ įrenginių naudotojams. „AirPower“ bus galima vienu metu beilaidžiu būdu krauti vieną iš tokį įkrovimo būdą palaikančių „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ar „iPhone X“ ir „Apple Watch“ bei specialiame dėkle patalpintas „AirPods“ ausines ir žinoma patį ausinių dėklą.

Bėda ta, kad kaip viliojančiai neatrodytų „AirPower“ įkrovimo kilimėlis, jo debiutas įvyks tik sekančiais metais, o ir kaina gali būti aukštoka kaip tokiam įrenginiui.

Gera žinia ta, kad laukti „Apple AirPower“ nereikės ir jau dabar galima įsigyti belaidžiui „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ įkrovimui tinkančius padėklus/kilimėlius/lėkštes — net nežinau kaip juos pavadinti, nes skirtingų gamintojų įrenginiai kelias skirtingas asociacijas. Rinkoje belaidžiam įkrovimui skirtų priedų pasirinkimas tikrai platus, nuo paprastų — skirtų dėti ant stalo iki skirtų įrenginius krauti automobiliuose.

„iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ įkrovimui „Apple“ naudoja „Qi“ standartą. Tai leidžia naudoti ir kitų gamintojų belaidžiam įkrovimui skirtus įrenginius. Tiesa, „Apple“ savo įrenginiuose gali įdiegti kontrolės svertus ir su kai kuriais, net „Qi“ standartą naudojančiais įkrovikliais, „iPhone“ gali ir „nedraugauti“.

Garsūs elektronikos priedų gamintojai „Belkin“ ir „mophie“ jau dabar prekiauja naujiems „iPhone“ tinkančiais belaidžio įkrovimo įrenginiais.

Tai, kad šiuos belaidžio įkrovimo įrenginius galima rasti ir „Apple“ parduotuvėse rodo, kad su belaidį įkrovimą palaikančiais naujaisiais telefonais jie tikrai veiks. Tiesa, nei vienas šių gamintojų tarp palaikomų įrenginių nemini „Apple Watch“. Tai nėra rodiklis, kad laikrodžio įkrauti naudojant šiuos įkroviklius nepavyks, bet „Apple“ laikrodžių savininkams reikėtų pasitikrinti ir įsitikinti, kad planuojamas įsigyti „Qi“ standarto įkroviklis yra (sertifikuotas MFi[1]) ir veiks su „Apple Watch“.

Belkin

„Belkin“ kompanijos „Boost Up Wireless Charging Pad“ belaidžio įkrovimo įrenginys „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“

„Belkin“ gamybos „Boost Up Wireless Charging Pad“ yra baltos spalvos belaidžio įkrovimo įrenginys. „Apple“ parduotuvėse jis kainuos 64,95€ („Apple“ parduotuvėse juos bus galima įsigyti nuo rugsėjo 15 dienos), o pati „Belkin“ jį parduoda kiek brangiau — už 69,99€.

„Belkin“ įkroviklis palaiko „Qi“ įkrovimo standartą ir gali tiekti iki 7,5W elektros energiją. Kompanija teigia, kad jei „iPhone“ dėklas yra ne storesnis nei 3mm — įkrauti galima ir telefoną su tokiu dėklu. Įrenginys turi ir LED indikuojantį, kad įrenginys padėtas ant „Boost Up Wireless Charging Pad“ paviršiaus kraunamas.

Be trijų metų garantijos įrenginiui, „Belkin“ suteikia iki 2 500 JAV dolerių siekiančią garantiją tam atvejui jei įrenginys, kuris kraunamas ant teisingai prie „Boost Up Wireless Charging Pad“ įkroviklio yra sugadintas dėl įkroviklio kaltės.

mophie

„mophie“ kompanijos „Boost Up Wireless Charging Pad“ belaidžio įkrovimo įrenginys „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“

„mophie“ įkroviklis yra kiek mažesnis nei aukščiau aprašytas „Belkin“ gamybos belaidžio įkrovimo įrenginys. Jo spalva juoda, o paviršius padengtas specialia neslidžia danga apsaugančia įkraunamą įrenginį nuo nuslydimo ir subraižymų.

„mophie“ įkroviklio kaina „Apple“ parduotuvėse 64,95€, o įsigyti jį bus galima nuo rugsėjo 20 dienos. Pačios „mophie“ svetainėje šis, 97mm pločio ir 11,5mm aukščio apvalus įkroviklis įkainotas 59,95€.

„mophie“ įkroviklis tiekia iki 7,5W elektros energiją ir atitinka „Qi“ standarto reikalavimus.

Šio įkroviklio palaikomų įrenginių sąraše „Apple Watch“ taip pat nėra.

Greitas iPhone 8 ir iPhone X įkrovimas

„Apple“ 29W įkroviklis „USB-C Power Adapter“

Kalbant apie „iPhone 8“ ir „iPhone X“ įkrovimą, norint telefono akumuliatorių įkrauti iki žadėtų 50% per 30 minučių — su telefonu komplektuojamu įkrovikliu to padaryti nepavyks ir reikės įsigyti 29W, 61W ar 87W įkroviklį suderinamą su „USB Power Delivery“ (USB-PD) standartu. Leidžiantys „iPhone“ greičiau įkrauti „Apple“ gamybos adapteriai yra: A1540 (59€), A1718 (79€) ir A1719 (89€), tačiau gali tikti ir kitų gamintojų ekvivalentai.

Jei nežinote kokio galingumo įkroviklį turite, jei pirkote jį ne tabore — ant jo turėtumėte rasti visą reikalingą informaciją.
29w usb-c įkroviklio specifikacija


  1. MFi Programa (Made for iPhone/iPod/iPad) tai „Apple“ leicencijavimo programa skirta programuotojams ir įrangos gamintojams. Gaminiai praėję „MFi“ serifikavimą įprastai pažymimi „Made for iPod“, „Made for iPhone“ arba tiesiog „MFi“ logotipu. Tai reiškia, kad šie priedai yra tinkami naudoti su „Apple“ įranga. Aišku rinkoje pasitaiko ir tokių gamintojų, įprastai siunčiantis prekes iš Kinijos, kurie pažymi gaminį kaip „MFi“ sertifikuotą, tačiau jis toks nėra ir yra didelė tikimybė, kad vieną dieną „Apple“ įrenginys tiesiog pareikš, kad šis priedas nėra palaikomas.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Lietuvoje tikriausiai bus labai populiarūs IKEA sprendimai: http://www.ikea.com/lt/.../wireless_charging/

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų