Apple paaiškino kas nutiko pirmos Face ID demonstracijos metu

„Apple“ paaiškino kas nutiko pirmosios „iPhone X“ veido atpažinimo demonstracijos pradžioje, kuri daugeliui reginį stebėjusių pasirodė kaip sistemos klaida.

Stebėję rugsėjo 12 dieną vykusį „Apple“ renginį, kurio metu buvo pristatytas ir naujo dizaino ir galimybių „iPhone X“, pamena momentą kai Craig Federighi paėmus į rankas „iPhone X“ su tikslu parodyti kaip veikia „Face ID“ — veido atpažinimo funkcija neatrakino įrenginio ir paprašė įvesti įrenginio atrakinimo kodą.

Tiesą sakant stebint renginį, šioje vietoje mano antakiai nevalingai pakilo į viršų tiek, kiek tik galėjo. Dar neteko matyti, kad „Apple“ renginiuose, neskaitant kartą buvusios transliacijos internetu nesklandumų, būtų kas nors nutikę. „Apple“, kurios renginiai „sustyguoti“ sekundžių tikslumu įprastai vyksta be nenumatytų fokusų. Ir iš ties buvo keista matyti kai naujo kompanijos flagmano vienos pagrindinių naujovių demonstravimo metu įvyko kai kas nenumatyto.

Prisiminkime kaip tai buvo.

Pradžioje buvo iškelta teorija, kad tas „iPhone X“ buvo perkrautas ir, kaip ir „Touch ID“ atveju po įrenginio perkrovimo paprašė įvesti atrakinimo kodą. Panašiai, bet ne visai taip.

Be abejonės šio įvykio „Apple“ negalėjo palikti nuošalyje. Po to kai kompanija išanalizavo to „iPhone X“ logus — jie tiksliai žino kas įvyko: žmonės tą „iPhone X“ naudojo demonstracijos tikslais dar iki Craig Federighi jį paėmė į rankas. Jie neatkreipė dėmesio, kad „Face ID“ bando atpažinti jų veidus. Po to kai jų veidai po kelių bandymų nebuvo atpažinti, nes jie nebuvo Craig’as — „iPhone“ pasielgė taip, kaip ir buvo sukurtas pasielgti — paprašė įvesti įrenginio atrakinimo kodą. Kitaip tariant „Face ID“ veikė taip kaip buvo sukurtas, ir tai, kas galėjo pasirodyti kaip nesėkmė — buvo viena iš šios funkcijos saugumo sluoksnių.

Apmaudu, kad tai įvyko „Face ID“ ir „iPhone X“ tandemo demonstracijos metu ir Craig iš karto nesumojo kas įvyko ir neišsuko to reikalo „Face ID“ naudai.

„Face ID“, kaip ir „Touch ID“ turi nustatytą nesėkmingų bandymų limitą. „Face ID“ atveju tai yra du nesėkmingi bandymai atpažinti veidą. Jei per du kartus telefonui to padaryti nepavyko — norint jį atrakinti reikės įvesti kodą. Tai kažkuria prasme gali būti naudojama ir kaip indikatorius, kad kol jūsų telefonas „ramiai“ sau gulėjo ant stalo ir jūsų nebuvo šalia — kažkas jį buvo paėmęs į rankas :)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Na tai taip, lygiai tas pats būna kai Touch ID nesugeba nuskaityti piršto kelis kartus iš eilės :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų