31-os 2017 metų savaitės naujienų apžvalga

31-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Reuters“ rašo, kad teisėja Lucy Koh kolektyvinėje byloje, kurioje „Apple“ kaltinama tyčia sugadinusi „FaceTime“ paslaugą senesniuose „iPhone“ modeliuose, atmetė „Apple“ argumentą jog „nukentėjusieji“ nepatyrė jokių finansinių nuostolių, nes paslauga yra nemokama ir uždegė žalią šviesą tolesniam bylos tyrinėjimui. Daugelis „iPhone“ ir „iPad“ jau naudojo „iOS 7“ kai „FaceTime“ nustojo veikti įrenginiuose su „iOS 6“. Nežiūrint to, kad dauguma naudojo naujesnę „iOS“ versiją, matyt dėl suderinamumo ar įrenginių darbo našumo, su senesne „iOS“ versija liko 11 procentų „iPhone“ ir „iPad“ naudotojų.
  • Artimiausiu metu „Microsoft“ pašalins savo klaviatūros aplikaciją „Word Flow“ iš „App Store“. Ši aplikacija buvo skirta palengvinti spausdinimą viena ranka. Tiesa, aplikacija palaikė tik anglų kalbą todėl jos išnykimą iš „App Store“ vargu ar galima pavadinti netektimi. „Microsoft“ rekomenduoja „iOS“ įrenginių naudotojams atsisiųsti ir naudoti „SwifKey“ aplikaciją, kurią įsigijo pernai.
  • „Apple“ išleido dar tik gruodžio mėnesį pasirodysiančio sumanaus garsiakalbio „HomePod“ aparatinės įrangos atnaujinimą. Informacija esanti šio atnaujinimo kode leidžia manyti, kad „iPhone 8“ turės infraraudonųjų spindulių principu veikiančią veidų atpažinimo funkciją ir berėmį dizainą.
  • „Apple“ iš Kinijos rinkai skirtos „App Store“ išėmė produktus, kuriais galima apeiti Kinijos interneto cenzūrą. Manoma, kad iš viso iš „App Store“ per savaitgalį pašalinta apie 60 virtualaus privataus tinklo (angl. virtual private network, VPN) aplikacijų. Tai nėra pirmas kartas kada „Apple“ tenkina Kinijos valdžios „užgaidas“.
  • „Spotify“ yra aiškus lyderis srautinės muzikos paslaugų sferoje. Pirmadienį švedų „Spotify“ pranešė, kad turi 60 milijonų mokančių prenumeratorių. WWDC metu „Apple“ skelbė, kad turi 27 milijonus už paslaugą mokančių „Apple Music“ prenumeratorių.
  • Antradienį profesionaliomis video kameras gaminanti kompanija „Red Digital Cinema“ paskelbė, kad „Apple“ bus išskirtinas teises turintis 15 000 USD kainuojančio „Red Raven kit“ rinkinio pardavėjas.
  • Antradienį „Apple“ paskelbė, kad iki 2017 metų pabaigos „Apple Pay“ paslauga pradės veikti Danijoje, Švedijoje, Suomijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Kai tai nutiks, „Apple Pay“ jau galės naudotis 20-ties valstybių gyventojai.
  • Susitikimo su investuotojais metu, „Apple“ CEO Tim Cook sakė, kad autonominių sistemų panaudojimas automobiliuose yra tik viena iš daugelio sričių, kur jos gali būti panaudotos. Tačiau, į platesnę diskusiją šia tema Tim nesileido. Iš to galima spręsti, kad „Apple“ inžinieriai dirba ne tik su ganduose girdimais autonominiais „Apple“ automobiliais, bet ir ruošiasi tokias sistemas panaudoti kitose srityse.
  • „Skype“ paskelbė, kad dabar aplikacijos naudotojai gali pasiųsti pinigus (paslauga vadinasi „Send Money“) naudodamiesi „PayPal“ paslauga.
  • „Google Earth“ aplikacija skirta „iOS“ atnaujinta ir dabar ji yra 64-bitų ir suderinama su „iOS 11“.
  • Vis dažniau į viešumą iškyla atvejų, kai blizgūs dėkliukai sužaloja mobiliųjų telefonų savininkus. Iš aksesuaro išbėgantis skystis nudegina ir palieka randus. Nesvarbu, ar tai prabangūs „Victoria’s Secret“ dėkliukai ar pigūs, internetinėse parduotuvėse užsisakyti dėkliukai, pavojus išlieka toks pats. Tokių dėkliukai gali sukelti ir 2-o laipsnio nudegimus.
  • Drake mėgstamiausias rūbų brand’as „Stone Island“ savo rudens/žiemos kolekcijos rūbuose naudos specialias kišenėles skirtas „AirPods“ ausinėms
    megztinio kaina 370 USD
    kepurės kaina 115 USD
  • „DEFCON“ saugumo konferencijos metu FBI suėmė Marcus Hutchins’ą – saugumo ekspertą padėjusį sustabdyti „WannaCry“ ransomware plitimą. Jis kaltinamas sąsaja su „Kronos“ – kenkėjišku kodu leidžiančiu rašyti ir prekiauti tamsiojo interneto (dark web) forumuose.
  • Internete pasirodė „iPhone X Edition“ dėžutė. Atrodo, kaip tikra, o kiek tikra yra iš tikro — sunku pasakyti.
  • „Apple“ paskelbė savo „Carpool Karaoke“ laidos anonsą su Will Smith ir James Corden. Visą šių dviejų vyrukų pasivažinėjimą ir paskraidymą rugpjūčio 8 dieną galės pažiūrėti „Apple Music“ prenumeratoriai.
  • „Yahoo Finance“ rašo, kad 73% „Android“ naudotojų greičiausiai nepereis prie „iPhone“ ir dėl vienos paprastos priežasties – naujuose „iPhone“ nėra 3,5mm ausinių lizdo. Panašu, kad šis drąsus „Apple“ žingsnis taps kliūtimi privilioti daugiau žmonių į savo stovyklą. „Yahoo Finance“ apklausė 7741 žmogų. 71% „iPhone“ naudotojų taip pat pareiškė, kad ausinių lizdo panaikinimas nebuvo geras „Apple“ sprendimas.
  • Ko gero aukščiausiai persiųsta nuotrauka „AirDrop“ pagalba.
  • Saugumo ekspertas Ian Beer išplatino kodą leidžiantį iOS 10.3.2 gauti prieigą prie visų procesų išskyrus kernelio. Tai saugumo spraga pažymėta CVE–2017–7047 numeriu. Klaidos libxpc dėka kenkėjiškų žinučių siuntėjai gali pasiųsti xpc_data objektus. Ši sistemos saugumo spraga egzistavo „iOS“ 10.0–10.3.2 versijose ir „iOS 10.3.3“ ji yra užlopyta.
  • „HomePod“ aparatinė įranga slepia gerokai daugiau paslapčių nei buvo galima manyti. Viena iš tokių paslapčių susijusi su abiem „iPhone 8“ kameromis – pasirodo abi jos galės filmuoti 4K formato video 60 kadrų per sekundę režimu. Kitos „HomePod“ aparatinės įrangos kode aptiktos su „iPhone 8“ susijusios paslaptys yra: naujame „iPhone“ skiriamoji geba išaugs pusantro karto ir bus 1125х2436 („iPhone 7“ – 1334x750) ir ta, kad naujo „iPhone“ turės atskirus scenų nustatymus fotografuojant įvairiomis sąlygomis.
  • Nežiūrint masinių gandų apie tai, kad „Apple“ šiais metais vėluos su naujų „iPhone“ debiutu, pasirodė informacija, kad kompanija jau pradėjo naujų savo telefono modelių gamybą.
  • Jei laimingo šūduko emoji jums nepakanka savo emocijoms išreikšti — Unicode 11, kurio debiutas turėtų įvykti 2018 metais nors dar nėra oficialiai išleista ir Unicode 10 versija, yra ir liūdnos šūdų krūvos paveikslėlis. Tai nėra vienintelė naujovė. 11-oje versijoje bus ir besišypsantis snukelis su trimis širdutėmis, pamėlęs su nukarusiais varvekliais baisuoklis, išsišiepęs snukis su OK užrašu ant kaktos ir t.t.
  • Londono policijos vykdomo prekybos standartų reido metu buvo konfiskuota „Apple“ įrenginių (įkroviklių, akumuliatorių ir t.t.) falsifikatų už 1,49 mln. eurų.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų