Live Photo nuotraukos FaceTime aplikacijoje iOS 11 ir macOS High Sierra

Šį rudenį visiems „iOS“ ir „Mac“ įrenginių naudotojams įdiegusiems „iOS 11“ ir „macOS High Sierra“ atsiras galimybė „FaceTime“ aplikacijoje fotografuoti „gyvas nuotraukas“.

Naujas „iOS 11“ ir „macOS High Sierra“ operacines sistemas „Apple“ praturtino galimybe išsaugoti „Live Photos“ (gyvas nuotraukas) pokalbio „FaceTime“ aplikacijoje metu. Tai puiki galimybė išsaugoti nestatinį savo draugų, giminių ar net augintinių vaizdą.

Kaip įgalinti „Live Photo“ funkciją „FaceTime“ aplikacijoje

Norint suteikti kitiems galimybę „FaceTime“ pokalbio metu išsaugoti jūsų gyvą nuotrauką – šią funkciją turite aktyvuoti. Pagal nutylėjimą ši galimybė yra išjungta.

Kaip įjungti „LivePhoto“ galimybę „FaceTime“ aplikacijoje „iPhone“ ir „iPad“

  1. „iOS 11“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją
  2. Paspauskite ant FaceTime
  3. FaceTime Live Photos jungiklį paslinkite į įjungimo poziciją:  → 

Kaip įjungti „LivePhoto“ galimybę „FaceTime“ aplikacijoje „macOS High Sierra“

  1. Atidarykite FaceTime aplikaciją „Mac“ kompiuteryje
  2. Aplikacijos meniu pasirinkite FaceTimePreferences arba pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-,
  3. Varnele pažymėkite Allow Live Photos to be captured during Video calls

Atlikę šiuos veiksmus įgalinote kitus „FaceTime“ aplikacijos naudotojus įdiegusius „iOS 11“ ar „macOS High Sierra“ savo mobiliuose įrenginiuose ar „Mac“ kompiuteriuose jus fotografuoti ir išsaugoti gyvas nuotraukas su jūsų atvaizdu.

Kaip fotografuoti „Live Photo“ tipo nuotraukas „FaceTime“ aplikacijoje

Jei žmogus, su kuriuo bendraujate „FaceTime“ aplikacijos pagalba yra įgalinęs „Live Photo“ funkciją savo „FaceTime“ aplikacijoje – savo „iOS“ aplikacijos lange, pokalbio metu, ekrane matysite fotografavimo mygtuką. „Mac“ kompiuteriuose norėdami tokį mygtuką pamatyti – užveskite pelės žymeklį ant „FaceTime“ aplikacijos video lango.

Kai manote, kad momentas tinkamas išsaugoti jį ateičiai – paspauskite ant fotografavimo mygtuko. Nuotrauka bus automatiškai išsaugota „Photos“ aplikacijoje, nepriklausomai nuo to ar naudojate „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“ kompiuterį. Atidarę photos aplikaciją, ją rasite peržvelgę naujausias nuotraukas – ten ją galėsite paredaguoti, jei reikia, ir išsiųsti draugams, pažįstamiems ar šeimoms nariams.

Jei baiminatės, kad žmogus su kuriuo bendraujate „FaceTime“ aplikacijoje jums nežinant „prifotografuos“ gyvų jūsų atvaizdų – nesijaudinkite – apie tai, kad pašnekovas padarė jūsų nuotrauką būsite informuoti pranešimu: „A FaceTime Live Photo of you was taken“ aplikacijos lange

Kaip išjungti „LivePhoto“ funkcionalumą „FaceTime“ aplikacijoje

Jei manote, kad „FaceTime“ pašnekovai per daug įnirtingai džiaugiasi šia nauja aplikacijos galimybe – galite šią galimybę atjungti.

Kaip išjungti „LivePhoto“ galimybę „FaceTime“ aplikacijoje „iPhone“ ir „iPad“

  1. „iOS 11“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją
  2. Paspauskite ant FaceTime
  3. FaceTime Live Photos jungiklį paslinkite į įjungimo poziciją:  → 

Kaip išjungti „LivePhoto“ galimybę „FaceTime“ aplikacijoje „macOS High Sierra“

  1. Atidarykite FaceTime aplikaciją „Mac“ kompiuteryje
  2. Aplikacijos meniu pasirinkite FaceTimePreferences arba pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-,
  3. Nuimkite varnelę šalia Allow Live Photos to be captured during Video calls

Atjungus „LivePhoto“ funkcionalumą „FaceTime“ aplikacijoje – galite būti dalinai ramūs. Nors gyvų nuotraukų jūsų pašnekovas aplikacijoje ir negalės padaryti, galimybė išsaugoti ekrano vaizdą išliks.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų