Savaitės naujienų apžvalga: 22-a 2017 metų savaitė

22-tos 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Aptikta „Siri“ klaida leidžianti atjungti mobiliuosius duomenis neatrakinus telefono. Jei „Siri“ pasakyti „Cellular data“ ekrane bus parodytas jungiklis leidžiantis duomenis atjungti rankinius būdu, o jei paprašyti „Siri“ atjungti mobiliuosius duomenis – jis pasakys, kad norint tai padaryti reikia pradžioje atrakinti telefoną. Ši klaida egzistuoja nuo pat „iOS 9“ ir yra net „iOS 10.3.3 beta“ versijoje. Dabar, kai apie ją tapo žinoma viešai, reikia manyti „Apple“ ją ištaisys.
  • „Apple“ kuria naują, specialų procesorių skirtą aptarnauti dirbtinio intelekto funkcijas ir bus diegiamas kompanijos įrenginiuose. Šio procesoriaus kūrimo projektas pavadintas „Apple Neural Engine“.
  • „Apple“ savo „Maps“ aplikaciją papildė 3D „Apple Park“ žemėlapiais.
  • Sociologinių ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Emor“ kartu su partnerėmis Baltijos šalyse atliktas populiariausių prekių ženklų tyrimas rodo, kad neseniai Lietuvos rinkai pristatyti ženklai „Lidl“ ir „Telia“ iš dešimtuko Lietuvoje išstūmė pasaulinių gamintojų prekės ženklus „Apple“ ir „Nike“.
    Sociologinių ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Emor“ kartu su partnerėmis Baltijos šalyse atliktas populiariausių prekių ženklų tyrimas rodo, kad neseniai Lietuvos rinkai pristatyti ženklai „Lidl“ ir „Telia“ iš dešimtuko Lietuvoje išstūmė pasaulinių gamintojų prekės ženklus „Apple“ ir „Nike“.
    Šaltinis:
  • Naujausi „iPhone 8“ paveikslėliai „plaukiojantys“ internete leidžia manyti, kad naujame „iPhone“ objektyvai bus išdėstyti vertikaliai ir suteikia vilties, kad „Touch ID“ nebus patalpintas ant telefono nugarėlės.
  • „Apple“ paviešino tris naujus „Switch to iPhone“ kampanijos video.
  • „Apple“, „Amazon ir „Best Buy“ parduotuvėse jaučiamas 15 colių „MacBook Pro“ stygius. Greičiausiai tai reiškia, kad greitai, gal net pirmą pirmadienį po WWDC 2017, pasirodys nauji „MacBook Pro“ modeliai. Apie naujus, nežinomais modelių numeriais pažymėtus „MacBook Pro“ kompanija užsimena ir „Apple“ dokumente pateiktame Eurazijos ekonomikos komisijai.
  • „Apple“ pranešė, kad rugpjūčio 8 dieną, „Apple Music“ debiutuos jos „Carpool Karaoke“. Šis „serialas“ bus prieinamas tik „Apple Music“ prenumeratoriams.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „macOS 10.12.6“, „watchOS 3.2.3“ ir „tvOS 10.2.2“ antrąsias beta versijas.
  • Ukrainos „Alfa-Bank“ vadovas teigia, kad „Apple Pay“ paslauga turėto atsirasti Ukrainoje antrą sekančių metų ketvirtį.
  • „Apple“ išleido 31-ą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • Savo WWDC 2017 dedikuotame pranešime spaudai, „Apple“ rašo, kad nuo „App Store“ debiuto praėjo devyneri metai ir ji išmokėjo 70 milijardų JAV dolerių aplikacijų kūrėjams.
  • Amerikos teismai jau ne pirmą kartą nubaudžia išmanių telefonų naudotojus jei šie nepateikia jų atrakinimo kodų ar slaptažodžių. „Miami Herald“ pasakoja apie du tokius atvejus. 41-erių Hollywood’o gyventojas Christopher Wheeler kaltinamas grubiu elgesiu su vaikais, už tai, kad atsisakė atrakinti savo „iPhone“ ar pateikti jo atrakinimo kodą, buvo nuteistas pusei metų kalėjimo.
  • Generalinės Jutos (Utah) valstijos prokuratūra atmetė buvusios karinio prokuroro Chris Sevier ieškinį, kuriame jis skundžiasi, kad jam neleista vesti jo „MacBook“ kompiuterio. Tai ne pirmas nesėkmingas Savier bandymas vesti savo kompiuterį. Dar 2014 metais, protestuodamas prieš įteisintas tos pačios lyties žmonių santuokas jis bandė vesti savo „Mac’ą“ teigdamas, kad jei tos pačios lyties žmonės gali kurti šeimas, tai turi būti suteikta teisė vesti ir savo kompiuterius. Utah valstijos prokuratūra teigia, kad: „Santuoka su nešiojamu kompiuteriu ar keliais partneriais nėra Konstitucijoje numatyta. Be to, net jei tai ir būtų numatyta – to daryti nebūtų leidžiama, jei kompiuteris nėra 15 metų ar vyresnis. Vadovaujantis Utah valstijos įstatymais – jis (kompiuteris) per jaunas vesti/ištekėti“ Dabar, po kelių nesėkmingų bandymų sukurti laimingą šeimą su savo „MacBook“, padavė ieškinius Jutos, Floridos ir Teksaso valstijų teismams ir žada bylinėtis su valstijų gubernatoriais, teisėjais ir valstijos sekretoriumi.
  • 22-23 birželio, Niujorke vyks „JailbreakersUnite“ konferencija, kurioje dalyvaus keletas „iOS“ saugumo spragų ieškančių ir jas išnaudojančių specialistų. Bilieto į konferenciją kaina viso labo 15 USD.
    Tarp dabar jau žinomų konferencijos dalyvių pasirodysiančių scenoje:
    • William Vabrinskas iš „ModMyi“
    • ClevrPwn – saugumo ekspertas, „jaibreak’erių“ bendruomenės narys
    • Logan O’Connell – jailbreakų kūrėjas sukūręs tokius jailbreak tweak’us kaip „Falcon“
    • Matt Clarke – jailbreak tweak’ų programuotojas.

Laikinai pigiau ar nemokamai platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų