Savaitės naujienų apžvalga: 13-a 2017 metų savaitė

13-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pirmadienį „Apple“ pradėjo registraciją-loteriją į WWDC 2017, prasidėsiančią birželio 5 dieną, San Jose.
  • 2016 metais kiniečių kompanija „Shenzhen Baili“ apkaltino „Apple“, kad ši pažeidė dizaino patentą ir dėl šio kaltinimo Pekine net buvo pristabdytas „iPhone 6“ pardavimas. „Apple“ pavyko šį draudimą atšaukti, o praėjus 10-čiai mėnesių itelektualinės nuosavybės ginčus sprendžiantis teismas nutarė, kad „Apple“ nepažeidė „Shenzhen Baili“ priklausančių patentų. „Shenzhen Baili“ – tipiškas patentų trolis.
  • „iPhone“ palaikančių naujausią „iOS“ versiją greičių palyginimas.
  • Kiti iPhone su „iOS 10.2.1“ ir „iOS 10.3“ greičio testai.
  • Išleidusi „macOS 10.12.4" atnaujinimą, „Apple“ atnaujino ir „OS X Yosemite“ (išleisdama „Security Update 2017–001 (Yosemite)“) ir „OS X El Capitan“ (išleisdama „Security Update 2017–001 (El Capitan)“)
  • „Apple“ atšaukė „iOS 10.3“ OTA atnaujinimą skirtą „iPhone 5“ ir „iPhone 5c“. Galimybė juos atsisiųsti ir įsidiegti „be laido“ šių „iPhone“ modelių savininkams truko vos porą valandų. „iPhone 5“ ir „iPhone 5c“ savininkai „iOS 10.3“ ir toliau atnaujinimą įdiegti gali standartiniu būdu – laidu pajungę telefoną prie kompiuterio ir pasinaudoję „iTunes“ įrankiu.
  • Apple nebepatvirtina aplikacijų, kurių pavadinime yra kainos informacija.
  • Dan Scavino - Baltųjų rūmų Soc. tinklų direktorius teigia, kad JAV prezidentas D. Trump pradėjo naudoti „iPhone“. Anksčiau Trump’as naudojo „Samsung Galaxy S3“. Matyt, anksčiau Trump’o skelbtas „iPhone“ boikotas baigėsi.
  • „Apple“ išleido viešas „iOS 10.3.2“ ir „macOS 10.12.5“ beta 1 versijas. Kompanija taip pat išleido programuotojams skirtas pirmąsias „iOS 10.3.2“, „macOS Sierra 10.12.5“, „tvOS 10.2.1“ ir „watchOS 3.2.2“ beta versijas.
  • „Apple“ atnaujino savo „Apple configurator“ aplikaciją papildydama ją naujomis, naudingomis funkcijomis.
  • 6000 žmonių apklausa trijose šalyse (JAV, Meksikoje ir JAE) parodė, kad „Apple“ yra „intymiausias prekinis ženklas“ – su „Apple“ įrenginiais, jų naudotojai jaučia stipriausią emocinį ryšį. „Apple“ taip pat pirma ir apklausos: „negalėčiau be šio prekės ženklo gyventi“ skiltyje. Apklausoje po „Apple“ seka „Disney“, „Amazon“, „Harley Davidson“, „Netflix“, „Nintendo“, „Samsung“, „Whole Food“s, BMW ir „Toyota“.
    <a /n_img/mblm-apklausa–2017-intymiausias-prekes-zenklas.png">MBLM apklausa „intymiausias prekės ženklas“ 2017
  • „Apple“ įdarbino buvusį „YouTube“ ir „Spotify“ vadovą Shiva Rajaraman, kurs turės prisidėti prie kompanijos pastangų populiarinant savo paslaugas video ir muzikos sferoje, bent jau taip rašo „The Information“
  • Naujoje „iOS 10.3“ versijoje „Apple“ užtaisė saugumo spragą, kuri buvo panaudota netyčinėje 911 skambučių sistemos DDoS atakai.

iOS ir macOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

naujos macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų