Kaip neleisti Mac kompiuteriui užmigti Terminal pagalba

Yra eilė situacijų, kada nenorime jog „Mac“ imtų ir užmigtų. Kaip tai užtikrinti nediegiant jokių papildomų aplikacijų.

Daugeliu atvejų norime, kad pasitraukus nuo „Mac“ kompiuterio, po kurio laiko šis „užmigtų“. Tačiau, priklausomai nuo darbo pobūdžio, gali būti situacijų, kai norime jog ir pasitraukus nuo „Mac“ kompiuterio šis išliktų budrus, pavyzdžiui paleidžiame ilgai trunkantį konvertavimą ar render’inimą, o naudojama aplikacija neturi funkcijos leidžiančios nurodyti, kad kompiuteris kol vyksta procesas neturi užmigti.

Tokioms situacijoms yra sukurta nemažai aplikacijų, taip pat galima nurodyti, kad „Mac“ neturi miegti ir „System Prerefences“ nustatymuose. Tačiau pakeitus sistemos nustatymus, neretai paprasta užmiršti apie tai ir prisiminti tik po kurio laiko, pastebėjus jog „Mac“ apniko nemiga.

Ko gero paprasčiausias būdas priversti laikinai „Mac“ išlikti buriu yra komanda įvesta „Terminal“ aplikacijoje. Šiam būdui realizuoti nereikia nieko papildomo diegti, o komanda, kurią reikia įvesti labai paprasta. Turint omenyje, kad nemaža dalis „Mac“ naudotojų ir taip visada laiko atidarytą „Terminal“ langą „po ranka“ – jis dar ir patogus.

Kas tai per komanda ir kaip ja pasinaudoti?

  1. Atidarykite Terminal aplikaciją (rasite savo kompiuterių /Applications/Utilities aplanke). Taip pat galite ją paleisti ir Spotlight pagalba, iššaukę apieškos langą ir jame įrašę Terminal
  2. Atsidarius Terminal aplikacijos langui įveskite jame komandą
    caffeinate
    ir paspauskite Enter ↲

Įvedus komandą lange nieko nevyks, tik žymeklis Terminal aplikacijos lange pasislinks eilute žemiau. Nepergyvenkite taip ir turi būti.

Neuždarykite to Terminal aplikacijos lango, nes tai nutrauks komandos vykdymą ir „Mac“ kompiuteris nukeliaus miegoti, kaip ir nurodyta sistemos nuostatose.
Paleista komanda „caffeinate“ Terminal aplikacijoje
Paleista komanda „caffeinate“ Terminal aplikacijoje

Įvedus šią komandą „Mac“ veikime nepastebėsite jokių pakitimų išskyrus tai, kad ir ilgam palikus „Mac“ kompiuterį „vieną“ – šis neužmigs ir išliks budrus.

Kai baigėte darbus, kuriems reikėjo išsaugoti „Mac“ nemiegantį ir norite grįžti prie įprasto „Mac“ „dienos režimo“ – tame pačiame Terminal aplikacijos lange nutraukite caffeinate komandos vykdymą paspausdami klavišų kombinaciją Ctrl+C

Nutraukas komandos „caffeinate“ Terminal aplikacijoje darbas
Nutraukas komandos „caffeinate“ Terminal aplikacijoje darbas

Dabar, nutraukus insomnijos būseną kompiuteris elgsis taip, kaip nurodyta sistemos nustatymuose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų