Savaitės naujienų apžvalga: 47-a 2016 metų savaitė

47-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Naujoje „Apple Music“ reklamoje pavadintoje „Drake vs. Bench Press“ reperis Drake uždainavo Taylor Swift balsu.
  • Nors „Apple“ įrenginiai laikomi gana saugiais periodiškai atrandami būdai kaip apeiti kompanijos sukurtas apsaugos priemones. YouTube’ris iDeviceHelp aptiko būdą, kaip galima prieiti prie tam tikrų duomenų telefone net jei jis apsaugotas slaptažodžiu. Pagrindinė tam pasitarnaujanti priemonė yra „Siri“ įgalinimas esant užrakintam telefonui.
  • Naujų „Apple“ „MacBook Pro“ kompiuterių „Touch Bar“ tapo programišių ir entuziastų žaidimų lauku ir šį kartą tiesiogine ta žodžio prasme, nes pasirodo nors 2170x60 „Touch Bar“ skiriamoji geba nėra pati tinkamiausia žaisti žaidimams, tačiau žaidimų klasika tapusį „Doom“ suplėtši galima ir ant „Track Bar“.
  • Nors „Apple“ knyga gali išsaugoti gyvybę, geriau einant į mūšio lauką užsidėti nuo kulkų apsaugoti skirtą reklamą.
  • Internete pasirodė video galintis užlaužti „iPhone“. Tai įvyksta po 5–10 ekundžių baigus žiūrėti video. Tiesa, nieko blogo telefonui ar sistemai jis nepadaro ir po to kai jis užlūžta kvėpavimą jam grąžinti galima priverstinai jį perkrovus: „Home“ ir į/išjungimo („iPhone 7“ - į/išjungimo ir garso sumažinimo) mygtukus nuspaudus kartu ir palaikius nusaustus iki ekrane pasirodys „Apple“ logo. Jei norite pabandyti – paspauskite ant šios nuorodos į video failą.
  • Kalifornijoje jau atsirado nauji išmanūs namai. Statybinė kompanija „KB Home“ paskelbė savo planus pastatyti pirmą išmanių namų kvartalą. Kompanijos statumuose išmaniuose namuose bus penki miegamieji, du vonios kambariai ir garažas dviems automobiliams. Šių namų plotas 200 m2.
  • „Apple“ sako, kad nuo 2007 metų kai buvo išleistas „iPhone“ vien JAV ji sukūrė 2 mln. darbo vietų. Šis kaičius tai išaugęs „iOS“ programuotojų skaičius, tūkstančiai naujų tiekėjų ir gamintojų bei 400% išaugęs kompanijos darbuotojų skaičius. Pačioje „Apple“ kompanijoje dirba 80 000 žmonių.
  • „Apple“ jau išleido pirmąją šių žiemos švenčių reklamą.
  • Pamąstymai apie tai kiek kainuotų „iPhone“ jei jų gamybą perkelti į JAV, ką dar priešrinkiminės kampanijos metu sakėsi padarysiąs, dabar jau išrinktas JAV prezidentu D. Trump.
  • Galvodama apie tai, kaip kompensuoti „Note 7“ kompanijai atneštus nuostolius, „Samsung“ šovė į galvą originali mintis: gruodžio mėnesį ji išleis naujos spalvos „jet black“ „Galaxy S7“ telefoną, rašo Korėjos „The Investor“. Neišpasakytai originalu…
  • Kompanijos „Strategy Analytic“ analitikai išstudijavo trečio 2016 metų ketvirčio metu parduotų telefonų rezultatus ir padarė išvadą, kad „Apple“ uždirbo daugiausiai iš visų gamintojų. Prieš metus „Apple“ pajamos iš mobilių telefonų buvo 65% visų iš mobilių telefonų pardavimų gautų pajamų rinkoje, o 2016 metų trečiame ketvirtyje Kalifornijos gigantė susisėmė 91% (8,5 mlrd. USD) visų, už mobilių telefonų pardavimus, gautų pajamų. Antroji po „Apple“ yra „Huawei“ su 2,4% (0,2 mlrd. USD). Apple ir kitų kompanijų gautų pajamų už mobilių telefonų pardavimus trečio 2016 metų finansinio ketvirčio laikotarpiu palyginimas.
  • JAV saugaus eismo greitkeliuose administracija pasiūlė, kad telefonų gamintojai geranoriškai įdiegtų „automobilio režimą“ savo gaminamuose telefonuose, kai šie prisijungia prie automobilio sistemų, panašiai kaip „CarPlay“ ir „Android Auto“.
  • „Hon Hai Precision Industry“ kompanija geriau žinoma kaip „Foxconn Technology Group“ dabar kuria stiklo rėmą „iPhone 8“ telefonams, kurie anot KGI analitiko Ming-Chi Kuo turės ir belaidžio įkrovimo funkciją. Šiai funkcija reikalingus komponentus tieks „Pegatron“ ir galimas dalykas, nežiūrint to, kad „iPhone“ turės belaidžio įkrovimo galimybę, norint taip įkrauti telefoną reikalingą įrangą teks įsigyti atskirai.
  • „BuzzFeed“ paskelbė istoriją, kurioje 1,5 metų po vandeniu išbuvęs „iPhone 4“ puikiausiai veikia. Pensilvanijos gyventojas Michael Guntrum, žvejodamas Kyle Lake 2015 metų rugsėjį ir lenkdamasis ištraukti žuvies paskandino savo „iPhone 4“. Po metų ežerą nusausino, o dar po pusmečio metalo detektoriaus pagalba telefoną, po 15 centimetrų dumblo ir molio sluoksniu, aptiko mechanikas-inžinierius Daniel Kalgren. Žinodamas įrenginių džiovinimo ryžių pagalba būdą, rastą telefoną jis išdžiovino ir jį įjungus šis, pusantrų metų po vandeniu praleidęs „iPhone 4“… veikė. Kalgren rado Guntrum’o telefono numerį ir jam paskambino. Pradžioje Guntrum’as nepatikėjo… Kai Kalgren grąžino Guntrum’ui telefoną, šis jį atidavė savo motinai. Neaišku ar telefonas taip sėkmingai nugrimzdo dugne, ar yra iš ties atsparus, ar jam „išgyventi“ padėjo „OtterBox“ dėklas, kuriame buvo telefonas.
  • „Apple“ paskelbė savo „macOS Sierra 10.12“ žemo lygio komponentų išeitinį kodą. Duomenys yra prieinami opensource.apple.com svetainėje. Atviro kodo sistemos komponentuose „Apple“ naudoja nemokamą programinę įrangą, tokią kaip „kernel xnu“, “Darwin“ dalį, kuri nėra susijusi su GUI.
  • 25 priežastys kodėl, „iPhone 7 Plus“ yra geriau nei „Google Pixel XL“. Tiesa, panašu, kad „Google“ planuoja padaryti 24 priežastis, nes (kol kas tik Kanados „Google Pixel XL“) naudotojai jau gali naudotis „raise-to-wake“ funkcija.
  • Norintiems panaikinti užrašus po aplikacijomis (aplikacijų pavadinimus).
  • Dizaineris iš Niujorko Rafael Dymek, sukūrė išmanų veidrodį ir jame įdiegė „iOS 10“. Žiūrint šį video kyla klausimas, o kodėl dizaineris nepapasakojo daugiau apie patį veidrodį. Savo svetainėje Rafael rašo, kad tai jo asmeninis projektas ir jis negali būti naudojamas komerciniais tikslais.
  • Šiemet „Apple“ pirmą kartą nuslėpė kiek pinigų ji išleidžia savo produktų reklamai. Pateikdama finansinę ataskaitą kompanija paprasčiausiai tas išlaidas paslėpė sujungdama jas su bendra komercinių išlaidų suma. Tai gali būti susiję su gerokai agresyvesniu ir atitinkamai daugiau išlaidų reikalaujančia kompanijos reklamos politika. 2015 metais kompanija reklamai išleido dvigubai daugiau nei metais anksčiau ir beveik 400% daugiau nei prieš aštuonis metus.
  • Kai kurie naujų „MacBook Pro“ naudotojai jau susidūrė su problemomis. Jie teigia, kad „Adobe Media Encoder“, „Adobe Premier“, „Photo“ (procesas com.apple.photos.ImageConversionService) ir „iCloud Photo Library“ aplikacijose jų kompiuterių video plokštės eina iš proto. Daugelis su šia problema susidūrusių naudoja 15 colių naujuosius „Apple“ kompiuterių modelius.
  • Rusų programuotojai sukūrė aplikaciją - melo detektorių, kuris gali (bent jau taip teigia aplikacijos kūrėjai) dirbtinio intelekto pagalba atskirti kur melas, o kur tiesa. Šios aplikacijos kūrimas užtruko pusę metų ir programuotojai sako, kad „mokė ją kaip vaiką“. Aplikacija nemokama, tačiau po 11 bandymų bus pasiūlyta susimokėti už sekančius šimtą bandymų arba įsigyti neribotą bandymų skaičių. Aplikaciją atsisiųsti galite iš iTunes App Store.

iOS ir Mac aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

Mac aplikacijos

naujos Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų