Kaip iš naujo nustatyti „Notes“ slaptažodį „iOS“ jei pamiršote seną

Daug vartotojų savo užrašus „Notes“ aplikacijoje apsaugo slaptažodžiu ir, kaip taisyklė, jei yra slaptažodis – yra ir jį pamirštančių.

Galimybė „Notes“ įrašus apsaugoti slaptažodžiu yra papildomas apsaugos sluoksnis. Kadangi žinučių apsaugojimui „Notes“ aplikacijoje naudojamas atskiras slaptažodis nuo skirto „iOS“ įrenginio apsaugai, bei „Apple ID“ ir „iCloud“ paskyrų – neretai vartotojai tą slaptažodį pamiršta. Pamiršus „Notes“ slaptažodį, greičiausiai, naudotojas norės nustatyti naują.

Nustatant naują slaptažodį skirtą apsaugoti „Notes“ aplikacijos žinutėms, reikia turėti omenyje, kad anksčiau nustatytu ir pamištu slaptažodžiu apsaugotos žinutės taip ir liks apsaugotos senuoju slaptažodžiu, nebent jis bus pakeistas ar žinutės apsauga slaptažodžiu bus pašalinta. Naujo slaptažodžio nustatymas leis juo apsaugoti naujas žinutes. Teoriškai, tai sukurs situaciją, kai skirtingos „Notes“ žinutės bus apsaugotos skirtingais slaptažodžiais. Dėl šios priežasties, norint pakeisti „Notes“ aplikacijos žinučių slaptažodį geriau jį pakeisti, o ne nustatyti naują, jei žinoma senąjį prisimenate.

Kaip nustatyti naują slaptažodį „Notes“ žinutėms

Naujo slaptažodžio „Notes“ žinutėms sukūrimas leis juo apsaugoti naujas žinutes, tačiau senos, slaptažodžiu apsaugotos žinutės taip ir liks saugomos senojo, anksčiau naudoto slaptažodžio. Jei atsimenate senąjį „Notes“ slaptažodį ir norite, kad anksčiau slaptažodžiu apsaugotos žinutės naudotų naują slaptažodį, pirmiausia atrakinkite apsaugotas žinutes ir tik tada pradėkite naujo slaptažodžio kūrimo procesą „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją
  2. Paspauskite ant sąraše esančios Notes
  3. Paspauskite ant Password
  4. Pasirinkite Reset Passowrd.
    Atminkite, kad jei naudojate „ iCloud Notes“ ar „iCloud Keychain“, šis veiksmas turės įtakos ir „Mac“ kompiuteryje „Notes“ aplikacijoje sukurtoms žinutėms.
  5. Patvirtinkite slaptažodį ir jei reikia parašykite sau kokią užuominą, kuri ateityje padėtų prisiminti koks tas slaptažodis jei vėl jį pamirštumėte.

Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus, visos naujos „Notes“ sukurtos ir slaptažodžiu apsaugotos žinutės naudos apsaugą naujuoju slaptažodžiu.

Atminkite, kad slaptažodžio „nuresetinimas“ nepaveiks anksčiau sukurtų ir slaptažodžiu apsaugotų žinučių. Jei norite, kad tos žinutės būtų apsaugotos naujuoju slaptažodžiu: pradžioje turite panaikinti apsaugą slaptažodžiu nuo žinučių įvedant slaptažodį naudotą tos žinutės apsaugojimui ir jau tada arba pakeisti slaptažodį SettingsNotesPasswordChange Password arba pasinaudoti būdu aprašytu aukščiau, kuris labiau tinka tuo atveju jei senojo slaptažodžio nepamenate. Panaikinti žinučių apsaugą prieš keičiant slaptažodį ypač svarbu jei tai darote dažnai, nes priešingu atveju gali būti sunku atsekti kuri žinutė, kuriuos slaptažodžiu apsaugota.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų