Kaip „iPhone“ kontaktams priskirti individualias skambučių ir žinučių melodijas

Nors įvairių skambučių melodijų karštinė jau ne tokia didelė nei buvo prieš porą metų – skirtingos skambučių ar žinučių melodijos vis dar gali būti naudingos tam tikrais atvejais.

Kartais yra patogu priskirti individualią melodiją kai kuriems kontaktams, tai leidžia net ir nebūnant šalia „iPhone“ žinoti kas skambina ar parašė žinutę. „Apple“ vis dar neleidžia kontaktams priskirti „iTunes“ esančių muzikos kūrinių ir todėl tenka arba naudotis standartinėmis, siųstis kieno nors sukurtas ar kurti savo skambučių melodijas. Taip pat, dėl man nežinomų priežasčių, „Apple“ neleidžia kontaktų grupėms priskirti individualių skambučių ir žinučių melodijų ir tenka tai daryti kiekviename įraše „Contacts“ aplikacijoje atskirai.

Priskirti individualią skambučio ar žinutės melodiją bei vibravimo tipą kiekvienam įrašui „Contacts“ aplikacijoje yra paprasta:

  1. Atidarykite „Contacts“ aplikaciją savo „iOS“ įrenginyje
  2. Raskite kontaktą, kuriam norite priskirti individualią skambėjimo ar pranešimo apie žinutę melodiją ir atidarę įrašą spauskite ant ekrano dešiniame viršutiniame kampe esančio „Edit“ mygtuko
  3. Žemiau kontakto telefono numerių ir elektroninio pašto adresų rasite dvi grupes su užrašais: „Ringtone“ ir „Vibration“ bei „Text Tone“ ir „Vibration“
    1. Paspauskite ant „Ringtone“ ir atsidariusiame lange pasirinkite norimą melodiją bei paspauskite ant dešiniame-viršutiniame lango kampe esančio mygtuko „Done“. Taip tam kontaktui priskirsite naują skambėjimo melodiją
    2. Paspaudę ant „Vibration“ galite pasirinkti norimą priskirti tam kontaktui vibravimo režimą. Jei netenkina nei vienas iš sąraše esančių vibravimo režimų – sąrašo apačioje, „Custom„ skirsnyje paspaudę ant „Create New Vibration“ galite sukurti savo vibro-signalą.
    3. Paspaudę ant „Text Tone“ ir iš sąrašo pasirinkę melodiją, kontaktui galite priskirti kitą melodiją, kurią girdėsite kai gausite „Messages“ ar SMS žinutę nuo to žmogaus, o paspaudę ant žemiau „Text Tone“ esančio „Vibration“ užrašo, galite priskirti ir individualų vibravimo režimą informuojantį apie to žmogaus atsiųstą žinutę.

Atlikę aukščiau parašytus veiksmus, net ir nebūdami šalia „iPhone“ žinosite kas skambina ar atsiuntė žinutę. Jei individualias melodijas norite priskirti daugiau nei vienam kontaktui – aukščiau aprašytus veiksmus atlikite ir su kitais įrašais „Contacts“ aplikacijoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų