10 naudingų „3D Touch“ panaudojimų

iPhone touch

Jei esate vienas iš dešimčių milijonų „iPhone 6s“ ar „iPhone 6s Plus“ vartotojų – gal rasite „3D Touch“ panaudojimų apie kuriuos lig šiol nežinojote.

„3D Touch“ technologiją iki ji pasiekė mus, „Apple“ kūrė ir tobulino penkis metus. „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ panaudota technologija leidžia išmatuoti kaip stipriai vartotojas paspaudė ekraną ir atitinkamai aktyvuoti reikiamas komandas. Tai patogus „iPhone“ funkcionalumo praplėtimas, tiesa prie jo reikia priprasti – daugeliu atveju neužmiršti juo naudotis.

Kai kurios žemiau aprašytų funkcijų daugeliui yra žinomos, tačiau gal yra tokių, kurie jų nežino arba ši informacija padės jiems apsispręsti ir įsigyti „6s“.

Pasverti daiktus

Gana įdomus projektas, kuris pradžioje buvo atskira aplikacija iki „Apple“ jos nepašalino iš „App Store“, tačiau šio projekto autoriai rado būdą, kaip apeiti „Apple“ rūstumą.

Apsilankę pltarun.github.io/scale/ svetainėje iš savo „iPhone 6s“ - galite pasverti ant telefono ekrano padėtą daiktą, kurio svoris ne didesnis nei 385 gramų.

Paslėptas „trackpad’as“

Nors kitų programuotojų sukurtos klaviatūrų aplikacijos ir gali kai kuriems vartotojams pasirodyti patogesnės ar turinčios geresnį funkcionalumą - aš naudoju „Apple“ klaviatūrą, nes kaip taisyklė trečių šalių klaviatūrų aplikacijos anksčiau ar vėliau pradeda striginėti ir, kas svarbiausia, jos nepalaiko „trackpad’o“ funkcijos, kuri iškviečiama stipriau paspaudus klaviatūrą.

Persijungimas tarp aplikacijų

Daugelis „iPhone 6s“ vartotojų, ypač tų, kam šis „iPhone“ modelis nėra pirmasis, norėdami persijungti iš vienos aplikacijos į kitą, naudoja dvigubą „Home“ mygtuko paspaudimą. Kur kas patogesnis būdas pereiti į kitą aplikaciją gali būti stiprus ekrano paspaudimas kairiame telefono krašte, prie pat ekrano pabaigos (ar pradžios - čia kaip pažiūrėsi).

Asmenukės

Stipriau spustelėjus ant „Camera“ aplikacijos piktogramos iš apsirodžiusio kontekstinio meniu galima greitai ir patogiai „paselfinti“. Nereikės nei keisti kameros iš galinės į priekinę, nei perjunginėti filmavimo/fotografavimo režimų. Kitos, to paties kontekstinio meniu parinktys leidžia greitai pradėti filmuoti ar nufotografuoti naudojant telefono nugarinėje dalyje įrengta kamera.

Jei negalite rasti kelio namo

Stipriai paspauskite ant „Maps“ aplikacijos piktogramos ir iš kontekstinio meniu pasirinkę „Directions Home“, telefono pagalba galėsite savo parsiradimu pradžiuginti namiškius, o gal ir save patį.

Savo buvimo vietos siuntimas

Tos pačios „Maps“ aplilacijos piktogramos stipresnio paspaudimo pagalba iššaukto kontekstinio meniu dėka - galite greitai draugams nusiųsti savo buvimo vietą, jei norite, kad jie Jus rastų ir pavyzdžiui parvežtų namo.

Grupinio pokalbio dalyviai

Jei pokalbių sąraše paspausite ant jo kairėje esančios piktogramos - galėsite greitai susisiekti su tuo žmogumi alternatyviu būdu, tačiau jei tai grupinis pokalbis - pamatysite visų, tame pokalbyje dalyvaujančių, žmonių sąrašą.

Greita svetainių peržiūra

Tai labai naudinga „3D Touch“ funkcija. Naršydami internete jei yra nuoroda - nebūtina pereiti į ją, kad pamatyti tą puslapį - paspauskite stipriau ant tos nuorodos ir tą puslapį pamatysite neišeidami iš to, kuriame dabar esate.

Laikmačio įjungimas

Stipriau paspaudę ant „Clock“ aplikacijos piktogramos galite greitai į/išjungti chronometrą ar laikmatį. Laikmatis bus įjungtas tam laikui, kuris buvo naudojamas paskutinis. Nors laikmačio įjungimui aš dažniausiai naudoju Siri, tačiau ši galimybė man taip pat praverčia, pvz tada jei šalia esantis žmogus kalba telefonu ir tuo metu įsivelti į debatus su Siri būtų ne visiškai mandagu.

Aplikacijų atnaujinimas

Net jei esate nurodę „iPhone“ aplikacijų atnaujinimus įdiegti automatiškai - jie ne visuomet yra įdiegiami vos tik toks atnaujinimas išleidžiamas. Paspaudę stipriau ant „App Store“ aplikacijos galite priversti „iPhone“ įdiegti aplikacijų atnaujinimus čia ir dabar.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Neatidirbu as dar su tuo aplikaciju perjungimu, nors kai pasiseka tikrai patogiau nei double clickas home mygtuko :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų