Savaitės naujienų apžvalga: 15-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

15-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Vienas amerikietis vaikinas nutarė savo išrinktajai pasipiršti originaliau, per „FaceTime“ užsiropžtęs į 177 metrų aukščio Morro kalną, tačiau išgirdęs ilgai lauktą išrinktosios „taip“ suprato, kad savarankiškai žemyn nenulips ir teko kviesti gelbėtojus. Šis pasipiršimas jaunuoliui kainuos nemažai, nes jam pažeidusiam taisykles teks sumokėti už malūnsparnį ir gelbėtojų paslaugas.
    Po sėkmingų piršlybų per „FaceTime“ jaunuolis suprato, kad savarankiškai nuo 177 metrų aukščio Morro kalno viršūnės nenulips ir išsikvietė gelbėtojus.
  • „Apple“ išleido naują „Apple TV“ reklamą pavadintą „Father Time“.
  • „iPhone SE“ vs „iPhone 6s“ vs „iPhone 6s Plus“ kankinimų video.
  • Internate pasirodė gandų, kad sekančios kartos „Apple Watch 2“ bus 20–40% plonesnis.
  • Pranešama, kad naujas „Apple“ tyrimų ir vystymo centras Jokohomoje (Japonijoje) gali atsidaryti vėliau nei buvo planuojama. Pradžioje centro atidarymas buvo planuotas 2016 metų pabaigoje, tačiau dabar, panašu, jis duris atvers tik 2017 metų kovą.
  • Naujų, trumpų – 15 sekundžių trukmės „Apple Watch“ reklamų serija:
  • Kai kurie „iPhone SE“ jau spėję įsigyti vartotojai skundžiasi, kad naudojant Bluetooth įrangą skambinant šiuo telefonu prastai perduodamas garsas. Greičiausiai tai programinės įrangos klaida, nes muzika „per Bluetooth“ groja gerai.
  • „Facebook“ sukurtoje „Messenger“ aplikacijoje skirtoje „iOS“ atsirado galimybė dalintis failais tiesiai iš „Dropbox“.
  • „Skype“ vartotojams, kurie prenumeruoja „Office 365“, „Microsoft“ išleido „iOS“ ir „Android“ aplikacijos atnaujinimą leidžiantį bendrinti ekraną bei naudoti duomenų srautą jei Wi-Fi susijungimas nepatikimas ar visai dingo.
  • Nežiūrint į Londono Metropoliteno policijos planus įsigyti 15 000–20 000 „iPad“, panašu, kad bent jau artimiausiu meto toks pirkimas neįvyks ir bus naudojamo 641 „iPad“, kurie dalyvavo projekto testavime.
  • Analitikai prognozuoja globalios išmanių telefono rinkos augimo sulėtėjimą. Manoma, kad paskutinio 2015 metų ketvirčio išmanių telefonų augimo tempai pažymėti dviženkliu skaičiumi yra aukščiausias pasiektas augimo tempų taškas ir dabar tempų kreivė pamažu pradės leistis.
  • „Piper Jaffray“ vykdė paauglių apklausą, kurios metu domėjosi kokį mobilų telefoną jie dabar naudoja ir koks bus jų sekantis telefonas. 69% paauglių teigė, kad dabar naudoja „iPhone“, o 75% paauglių sakė, kad sekantis jų telefonas bus „iPhone“. Apklausos metu buvo apklausta 6500 paauglių, kurių amžiaus vidurkis 16,5 metų. Tai, kad sekantis telefonas bus „Android“ pareiškė 19% paauglių.
  • Nors manoma, kad „San Bernardino bylos“ „iPhone 5c“ dėl kurio kilo nemažai triukšmo atrakinti padėjo Izraelio kompanija „Cellebrite“, tačiau WSJ rašo, kad jų duomenimis FTB pasinaudojo laisvai samdomų „pilkakepurių“ programišių grupelės paslaugomis, kurie už vienkartinį mokestį sutiko federalams atskleisti vieną, iki šiol viešai nežinotą, „iPhone“ apsaugos spragą.
  • Dabar pastebima mada, bent jau Londone, kad daug moterų savo plaukus dažo „rausvo aukso“ spalva. Matyt, kad geriau derėtų su tokios pačios spalvos jų naudojamu „iPhone“.
  • Į portalo „Tech Times“ žurnalistų rankas neseniai pakliuvo dalis „iPhone 7“ techninių specifikacijų. Iš jų matyti, kad „iPhone 7“ bus ploniausias iki šiol pagamintas telefonas pasaulyje. Teigiama, kad „iPhone 7“ ir „7 Plus“ bus 6–6,5 mm storio („iPhone 6s“ yra 7,1 mm storio, o „iPhone 6s Plus“ – 7,3 mm).
  • „Apple“ išleido pirmąjį savo „Safari Technology Preview“ naršyklės atnaujinimą. Daugiau informacijos apie atnaujinimą rasite „Apple“ svetainėje.
  • Vakar išleisdama „Chrome“ naršyklės 50-tą versiją, „Google“ ištesėjo savo, praėjusių metų pabaigoje, pažadą duotą nutraukti „Chrome“ naršyklės palaikymą senesnėse nei „OS X Mavericks 10.9“ operacinės sistemos versijose. Savo pareiškime „Google“ rašo:
    Šiandien mes pranešame apie „Chrome“ naršyklės palaikymo nutraukimą „Windows XP“, „Windows Vista“ ir „Mac OS X“ 10.6, 10.7 ir 10.8, nes šios operacinių sistemų versijos nėra aktyviai palaikomos „Microsoft“ ir „Apple“. Nuo 2016 metų balandžio, „Chrome“ ir toliau veiks šiose šiose platformose, tačiau negaus atnaujinimų ir saugumą pagerinančių pataisymų.
  • Panašu, kad kompanijos „GoPro“ padangėje pagaliau suspindo sėkmės saulė. Kompanijos akcijos šoktelėjo 19% į viršų ir į kompaniją atėjo dirbti vienas pagrindinių „Apple“ dizainerių Daniel Coster – naujoje darbovietėje jis užims kompanijos viceprezidento postą. Coster „Apple“ išdirbo beveik 20 metų.
  • Internete pasirodė informacija, kurioje teigiama, kad „Apple“ gali pradėti leisti programuotojams už pinigus reklamuoti savo aplikacijas „App Store“.
  • „Apple“ praneša, kad mažina „iPhone“ gamybos apimtis bei sumažino kai užsakymų kiekius iš kai kurių tiekėjų tiekiančių komponentus „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“.
  • Panašu, kad „Apple“ ir iš rūpinimosi aplinka sugeba išspausti naudos. Ketvirtadienį paskelbtoje aplinkosaugos ataskaitoje „Apple“ rašo, kad išardžiusi savo senus įrenginius, pernai metais kompanija surinko 2 204 svarus aukso, 6 612 svarų sidabro, 44 000 svarus švino, virš 4 milijonų svarų aliuminio ir daugiau nei 23 milijonus svarų plieno. Dabartinėmis kainomis Trojos uncija aukso kainuoja 1229,8 USD, tad „Apple“ saugodama planetą gavo virš 40 milijonų JAV dolerių vien už iš senų įrenginių išgautą auksą.
    „Apple“ 2015 metais iš senų įrenginių išgautas metalų kiekis.
  • „Trend Micro“ saugumo ekspertai paskelbė, kad aptiko dvi kritines klaidas „Windows“ operacinei sistemai skirtoje „QuickTime“ aplikacijoje. Nors „Trend Micro“ nėra žinomas nei vienas iš bandymų pasinaudoti šiomis saugumo spragomis – „Apple“ greičiausiai jų netaisys, nes neptvirtintais duomenimis „iPhone“ gamintoja planuoja nutraukti „QuickTime“ palaikymą „Windows“ platformai.
  • Panamos „mokesčių rojaus“ triukšmo fone galima pasižvalgyti po tai kokios JAV technologinės kompanijos, kiek pinigų ir keliose ofšorinėse kompanijose turi.
    JAV technologinės kompanijos saugančios daugiausiai pinigų ofšoruose.
    Mėlyna spalva: milijardai JAV dolerių. Žali apskritimai parodo naudojamų ofšorinių kompanijų skaičių.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos ir žaidimai

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauji „iOS“ žaidimai

„OS X“ aplikacijos

naujas „OS X“ žaidimas

  • XCOM 2 : Prieš pirkdami paskaitykite aprašymą ir įsitikinkite, kad Mac atitinka reikalavimus49,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. apie ploniausia telefona pasaulyje, tai siektiek pagrazinta:) http://www.gsmarena.com/…

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų