Nedidelis priedas „MacBook“ kompiuteriams padarantis juos universalesniais

Tema: MacBook
MacBook kompiuteriams skirtas Satechi gamybos Type-C hub'as turintis 3 x USB, 1 x microSD ir 1 x SD kortelių skaitytuvą.

Naujausias „Apple“ sukurtas nešiojamas „MacBook“ kompiuteris daugeliui vartotojų gali būti šiek tiek per modernus, tačiau yra būdas jį padaryti patrauklesniu ir senesnių technologijų šalininkams.

Naujasis „MacBook“ kompiuteris išties puikus, tačiau jis turi „one more thing“, kurį daug kompiuterių vartotojų įvertintų kaip „minusą“ - jis neturi tradicinių USB jungčių ir dėl tos priežasties prie jo nėra galimybės tiesiogiai pajungti išorinių diskų ar kitų įrenginių, kuriuos įprastai jungiame prie kompiuterio naudodami USB.

Apple „USB-C Digital AV Multiport Adapter“

Naujame „MacBook“ kompiuteryje „Apple“ įrengė naują jungtį vadinamą „USB-C“, kuri naudojama kompiuterio akumuliatoriaus įkrovimui, išoriniam monitoriui bei kitiems priedams pajungti. Tiems kas nori prie naujo „MacBook“ kompiuterio pajungti senesnius įrenginius - „Apple“ turi sprendimą: po to kai už „MacBook“ kompiuterį sumokėjote pusantro tūkstančio eurų ar daugiau - norėdami prie jo pajungti išorinį diską dar turėtumėte įsigyti ir „USB-C Digital AV Multiport Adapter’į“ kainuojantį 89 €. Nors netolimoje ateityje daugelis įrenginių naudos USB-C, dabar „Apple“ nori, kad „MacBook“ kompiuterių vartotojai pirktų papildomą priedą turintį vieną papildomą USB ir vieną HDMI jungtį.

Satechi gamybos Type-C hub'as turintis 3 x USB, 1 x microSD ir 1 x SD kortelių skaitytuvą.

Nors USB-C ateitis dar ir netolima, bet tai vis dar ateitis. „Satechi“ sukūrė gana elegantišką sprendimą ir ne tokį brangų, kaip „Apple“ ir, mano galva, daug geresnį nei tas, kurį siūlo kupertino kompanija. Jis ypač patogus užsiimantiems fotografija, nes be trijų klasikinių USB jungčių šis „hub’as“ turi ir SD bei microSD kortelių skaitytuvą. Paties priedo kaina 34,99 USD,tiesa pigiausias atsiuntimas į Lietuvą kainuos papildomai 18,95 USD, tačiau net pasirinkus „Priority Mail International“ pristatymą kainuojantį 47,50 USD - šis priedas kainuos pigiau nei „Apple“ variantas. Šį „Satechi“ adapterį jau galima įsigyti ir Lietuvoje, „iDeal“ salonuose. Adapterio kaina 49,95 €.

Žinoma, priklausomai nuo poreikio, kai kam patrauklesnis gali pasirodyti „Apple“ „USB-C Digital AV Multiport Adapter’is“, nes jame yra HDMI jungtis leidžianti „MacBook“ pajungti prie televizoriaus ar išorinio monitoriaus bei norint pajungti kompiuterį krautis nereikės atjunginėti „hub’o“ ką tektų daryti įsigijus Satechi gamybos „MacBook“ priedą.

Bet kuriuo atveju smagu, kad yra alternatyva „Apple“ „USB-C Digital AV Multiport Adapter’iui“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. krovimui jungtį tai pamiršo...

    • Kaip ir rašiau, nei vienas iš jų nėra idealus ir kurį rinktis priklauso nuo poreikių. Asmeniškai man nereikėtų nei vieno iš jų, nes išoriniai įrenginiai sutvarkyti taip, kad prie jų prieigą turiu ne tik jų nejungdamas tiesiogiai, bet prie kai kurių iš jų galiu prieiti net ir tada kai mus skiria tūkstančiai kilometrų.

  2. Jei domina, Satechi jau gamina hub'ą ir su įkrovimui skirta USB Type-C jungtimi „Satechi® Type-C Pass Through USB Hub with USB-C Charging Port“.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų