Savaitės naujienų apžvalga: 36-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

36-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos ir naujos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Pranešama, kad sekančios kartos Apple TV bus gerokai brangesnis kainuoja dabar ir net nei būdavo anksčiau. Anksčiau Apple TV kainavo 99 €, vėliau Apple šios įrenginius atpigino iki 79 €. Neseniai pasirodžiusiuose pranešimuose internete teigiama, kad sekančios kartos Apple TV kaina gali būti 149 US$ už 8GB modelį ir 199 US$ už 16GB modelį. Jau kuris laikas laukiama naujojo Apple TV pasirodymo. Gandonešiai teigia, kad naujasis, spalio mėnesį prekyboje pasirodysiantis, modelis bus gerokai galingesnis, turės A8 procesorių - tokį koks įdiegtas dabartiniuose iPhone 6 telefonuose ir tai milžiniškas žingsnis į priekį nuo dabartiniuose Apple TV įdiegto A5. Jame bus įdiegta adaptuota iOS sistema ir jis bus nepalyginamai funkcionalesnis nei dabartiniai Apple TV įrenginiai. Tiesa, sakoma, kad Apple TV 4 nepalaikys 4K skiriamosios gebos, o jo nuotolinio valdymo pultelis bus tamsiai pilkas arba juodas ir atitiks pačio įrenginio spalvą. Panašu, kad jungčių Apple TV arsenale taip pat nepadaugės.
  • Adam Matthews nutarė padvigubinti prie jo Mac Pro prijungtų monitorių skaičių. Pradžioje, remdamasis Apple informacija, kur teigiama, kad prie Mac Pro galima pajungti iki trijų 4K monitorių jis galvojo panaudoti Sonnet Thunderbolt su AMD 7970 GPU, tačiau suprato, kad šito visiškai nereikia. Išorinę video kortą jis pajungė prie MacBook Pro ir ji puikiai susidorojo su šešiais pajungtais 4K monitoriais. Mac Pro išorinės kortos neprireikė - įdiegta video korta gali puikiausiai su užduotimi susidoroti pati. Taigi, jis pajungė šešis 4K Dell P2715Q monitorius prie Mac Pro ir gavo bendrą 50 000 pikselių skiriamąją gebą.
  • Apple paskelbė apie jos bendradarbiavimą su Cisco, kuris padės iOS įrenginiams įsitvirtinti įmonėse naudojamuose Cisco kompiuteriniuose tinkluose.
  • Gandonešiai pliurpia, kad sekančią savaitę Apple ne tik pristatys naują, ko gero, brangesnį Apple TV, bet ir apie tai jog iPhone kūrėja planuoja pati kurti Apple video turinį (serialus ir filmus) ir tokiu būdu tapti konkurente ir Netflix, Hulu, Amazon ir eilei kitų kompanijų kuriančių filmus.
  • Jei neteko matyti kaip veikia Apple Car Play paskaityti apžvalgą ir pažiūrėti video galite TechCrunch svetainėje
  • Jungtinėje Karalystėje Apple Pay limitas padidintas iki 30£.
  • Kalbama, kad dėl Force Touch panaudojimo iPhone 6s baterijos talpa, lyginant su iPhone 6, pamažės iki 2750 mAh (iPhone 6 baterijos talpa 2910 mAh).
  • Intel pristatė naują procesorių liniją „Skylake“. Daugiau informacijos apie naujus procesorius rasite Intel dokumente.
  • Rusijos teismas į kurį kreipėsi Apple dėl neteisėto jos vardo naudojimo ir prekių pardavimo, keturioms Rusijos kompanijoms ООО «Профит», ООО «Электротехпром», ООО «Арго» ir ООО «Маджеста Плюс» priteisė 1 700 000 (apie 23 200 €) sumokėti Apple. Daugiausiai sumokėti turi ООО «Маджеста Плюс» - 1 milijoną rublių. Priteistos sumos gerokai mažesnės nei reikalavo Apple. Apple iš prekybininkų siekė prisiteisti 16 milijonų 500 tūkstančių rublių (apie 225 600 €).
  • Internete vėl pasirodė informacija, kad Apple rugsėjo 9 renginio metu gali pristatyti iPad Pro.
  • Microsoft atnaujino savo iOS skirtos Skype aplikacijos versiją 6.0. Naujojoje versijoje pakeista vartotojo sąsajos išvaizda, kiek patobulintos paslaugų valdymo funkcijos ir paieškos galimybės.
  • Apple jau senokai turi App Store paskyrą Twitter socialiniame tinkle, kurioje dalinasi nuorodomis į populiarias aplikacijas. Tačiau dabar kompanija nutarė atskirti žaidimus nuo kitų aplikacijų ir sukūrė naują, tik žaidimų aplikacijoms skirtą paskyrą Twitter’yje „App Store Games“.
  • iPhone ir toliau stiprina savo pozicijas JAV, pagrinde Android vartotojų sąskaita.
    Išmaniųjų telefonų pagal OS pasiskirstymas JAV 2015 balandis - 2015 liepa.
  • Apple planuoja išleisti 21,5 colio iMac kompiuterius turinčius 4K ekraną.
  • Sakoma, kad naujųjų iPhone 6s FaceTime kamera bus 4 kartus didesnės skiriamosios gebos ir vietoje dabartiniuose iPhone modeliuose esančios 1,2 megapikselių kameros, iPhone 6s modeliuose bus 5 megapikselių jutiklis.
  • Google išleido naują Street View aplikaciją leidžiančią peržiūrėti sferinių panoramų 360˚ vaizdus.
  • iPhone 6s reklamos agentūra prisijungė prie bendros iPhone 6s laukiančios minios ir daro tai kas tokio tipo agentūrai yra natūralu - reklamą. Agentūra pasivadinusi „6S Marketing“ ragina Apple naują iPhone modelį pavadinti iPhone 7.
    Agentūra pasivadinusi „6S Marketing“ ragina Apple naują iPhone modelį pavadinti iPhone 7
    Agentūra pasivadinusi „6S Marketing“ ragina Apple naują iPhone modelį pavadinti iPhone 7
  • abc30 kanalas pranešė, kad studentų miestelyje įvykusio užpuolimo metu, vieną iš studentų nuo kulkos apsaugojo iPhone, mat ši užstrigo jo kišenėje buvusiame mobiliame telefone. Daugiau informacijos apie įvykį ir video medžiagą rasite abc30 svetainėje.
  • Pasižvalgykite po į riestainį ar skraidančią lėkštę panašų Apple miestelį.
  • Nors Apple Music gana gerai vertinama už jos grojaraštį, nemažai akmenų šios paslaugos pusėn lekia dėl vartotojų sąsajos ir muzikos bibliotekos klaidų. Kalbėdamas su The Guardian, Apple iTunes International viceprezidentas Oliver Schusser pripažįsta, kad Apple dar reikia atlikti namų darbus iki Apple Music bus išbaigtas produktas.
  • Rugsėjo 19 dieną, Briuselyje duris atvers pirmoji Belgijoje Apple Store.
  • Mozilla ruošiasi išleisti iOS įrenginiams skirtos Firefox naršyklės versiją. Šios naršyklės bandomąją versiją Mozilla jau yra išleidusi. Ties, ta versija šiuo metu yra prieinama tik iOS vartotojams iš Naujosios Zelandijos.

iOS aplikacijos

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

  • Big Mean Folder Machine 2: paprasta naudoti aplankų ir failų valdymo aplikacija galinti sudėlioti failus į aplankų hierarchiją arba sukelti į vieną aplanką. tai didelis pagalbininkas dirbantiems su dideliais failų rinkiniais: 14,99 € → 0,99 €
  • 1Password - Password Manager and Secure Wallet: populiariausia aplikacija tiems kas naudoja daug slaptažodžių arba norėtų taip apdairiai elgtis, tačiau negali visų jų prisiminti - ši aplikacija tai atliks už jus: 49,99 € → 34,99 €
  • Status bar Countdown: aplikacija - atgal skaičiuojantis laikmatis leisiantis matyti kiek liko laiko iki nurodyto įvykio, nesvarbu ar tai gimtadienis, ar atostogos ar darbo pabaiga: 0,99 € → 0,00 €
  • ProjectorManager: aplikacija, kurios pagalba galėsite valdyti: į/išjungti projektorių, atjungti garsą, pakeisti įvesties prievadus ir t.t. Ji tinka darbui su video projektoriais turinčiais PJLink®: 14,99 € → 0,00 €

nauja OS X aplikacija

  • NetNewsWire: tai naujienų skaityklė leidžianti vienoje vietoje skaityti visų jūsų pamėgtų svetainių straipsnius bei patogiai jais dalintis Instapaper, Twitter, Facebook ir t.t.: 9,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų