Savaitės naujienų apžvalga: 23-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

23-tos 2015 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei naujos, laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Greičio palyginimas Apple iPhone 6 vs HTC One M9 Plus vs Samsung Galaxy S6 paskelbtas AndroidGameE. Android fanams mėgstantiems pasigirti parametrais: HTC One M9 Plus viduje yra aštuonių branduolių 2.2 GHz Mediatek MT6795T procesorius, PowerVR G6200 grafinė korta ir 3 GB RAM.
  • YouTube vartotojas Dom Esposito savo kanale patalpino 15″ MacBoom Pro Retina išpakavimo ir greičio testo video. Tiems kam išpakavimas neįdomus gali peršokti, maždaug apie vidurį, tiesiai prie greičio testų. Dom taip pat parodo ir 2,2GHz, 2,5GHz ir 2,8GHz procesorius turinčių MacBook Pro greičių lentelę - čia tiems, kam kyla klausimų ar verta kiek brangiau mokėti už greitesnį procesorių.
  • Buvo tokia kompanija Typo - gamino iPhone dėklus su fizinius Blackberry tipo klavišus turinčia klaviatūra ir jos nebėra. 2014 metų sausį prasidėjęs Typo ir BlackBerry teismas baigėsi. Teismo detalės neatskleidžiamos, tačiau tapo žinoma, kad Typo bylą pralaimėjo ir teismui pasižadėjo negaminti jokių klaviatūrų mobiliems įrenginiams, kurių ekrano įstrižainė mažesnė nei 7,9 coliai - o tai reiškia, kad geriausiu atveju Typo klaviatūras bus galima pamatyti planšetiniams kompiuteriams, tačiau greičiausiai - kompanijos egzistavimas baigėsi. iPhone Typo dėklas su fizine klaviatūra
  • Flash laikmenos tampa vis mažesnės. Pirmadienį SanDisk paskelbė, kad išleidžia USB 3.0 128GB SanDisk Ultra Fit™ „flash’iuką“, kurio dydis 19.1 x 15.9 x 8.8 mm. USB 3.0 128GB SanDisk Ultra Fit™ flash'iukas. Dydis 19.1 x 15.9 x 8.8 mm
  • Apple savo „Shot on iPhone“ reklaminę kampaniją papildė vartotojų nufilmuota video medžiaga.
  • Jei naudojate SMS priminimus iš Google kalendoriaus ir nesate Google for Work ar vyriausybinis bei švietimo vartotojams priskirtas klientas - nuo 2015 metų birželio 27 dienos priminimų iš Google kalendorių SMS žinute nebegausite. Informuodama apie tai Google savo vartotojams išsiuntinėjo atitinkamo turinio elektroninius laiškus. Google elektroninis laiškas informuojantis jos Calendar paslaugų vartotojus apie priminimų SMS žinutėmis paslaugos nutraukimą.
  • Intel paskelbė, kad USB Type-C jungtis galės būti suderinama ir su Thunderbolt 3. Jungtis galės būti naudojama vietoje Mini DisplayPort, yra suderinama su USB 3.1, gali perduoti iki 100W srovę reikalingą pajungtų į jungtį įrenginių maitinimui, o duomenis gali perduoti iki 40gbps greičiu.
  • Apple sako, kad kelių darbuotojų pirmadienį dirbusių Arizonoje esančiame Apple duomenų centre apsinuodijimo priežastimi tapo patalpose netyčia išsipylus aušinimo sistemoms skirtam chemikalui. Visi nukentėję darbuotojai paleisti iš gydymo įstaigų ir jau gali vėl eiti į darbą.
  • Apple užregistravo patentą, kuriame aprašoma technologija leidžianti ausinėms atskirti ar jomis naudojasi vienas asmuo, ar du - vienas paprašė paklausyti ir taip draugiškai, po vieną ausinę pas kiekvieną ausyje klausomasi. Ausinės nustatyti klausytojų skaičių gali nuo laido išsišakojimo kampo bei pačių garsiakalbių atstumo vienas nuo kito. Jei ausinės aptinka, kad jomis naudojamasi poros žmonių vienu metu - jos persijungia į mono režimą.
  • Intel išleido naujus keturių branduolių procesorius, kurie tinka/gali būti panaudoti ir 15″ MacBook Pro.
  • IT ir telekomunikacijų AB „Teo LT“ bei oficialus „Apple“ platintojas Baltijos šalyse „AVAD Baltic“ susitarė dėl bendradarbiavimo – nuo šiol JAV prekės ženklo produktus bus galima įsigyti ir iš „Teo“. Tapusi įgaliota „Apple“ produktų pardavėja („Apple Authorized Reseller“) Lietuvoje, „Teo“ galės oficialiai naudoti ir komunikuoti „Apple“ sukurtą vaizdinę medžiagą akcijoms ir rengti rinkodaros kampanijas.
  • Nors naujienų šaltiniai daugiausiai dėmesio, rašydami apie patentuojamas technologijas, skiria tokioms gigantėms kaip Apple ar Google - IBM patentiniu našumu gerokai lenkia jas abi. Ties pasakius lenkia taip, kad net sudėjus Apple ir Google patentus į vieną krūvelę - IBM vis tiek pirmautų, ir gana stipriai. Antradienį, JAV patentų ir prekės ženklų biuras paskelbė patentų rezultatus, kuriuose vidutiniškai 2015 metais, per savaitę IBM užregistruoja 152 patentus (21 patentą per dieną) kai tuo tarpi Apple - 42 per savaitę, o Google apie 64. Nežiūrint to, kad JAV patentų biuras visomis išgalėmis blokuoti įvairius patentus - IBM tenka 2% visų, 2014 metais registruotų patentų. Kaip ten bebūtų, Google patentų registravimo kreivė gana energingai šauna į viršų ir galimas dalykas, kad metų pabaigoje ji bus per 2015 užregistravusi 3 100 patentų. JAV technologinių kompanijų 2015 metais registruotų patentų skaičius JAV technologinių kompanijų patentų registravimo kreivė (patentų kiekis) Google registruotų patentų skaičiaus kreivė
  • Internete pradėjo sklandyti nauji gandai apie iPhone 6s ir iPhone 6s Plus. Sakoma, kad naujuose Apple iPhone 6s modeliuose bus 1080p ekranas, o iPhone 6s Plus - 2K (2560×1440) ekranas. Nors tai, kad tokius ženklius pakeitimus iPhone ekranuose Apple darys šiais metais, atrodo mažai tikėtina tačiau tokią informaciją skleidžia kiniečių blogas Feng.
  • Microsoft svetainėje trumpam šmėstelėjo informacija iš kurios galima daryti išvadą, kad kompanija planuoja Wi-Fi paslaugą, kuri 130-tyje šalių leis prisijungti prie 10 mln. prieigos taškų. Nebereikės pildyti formų - vieną kartą prisiregistruoji ir kur bebūtum (žinoma, jei ten yra Microsoft Wi-Fi automatiškai prisijungi prie savo Wi-Fi paslaugos tiekėjo). Microsoft Wi-Fi
  • Apple CEO Tim Cook vėl viešai pasisakė apie savo priešišką nusistatymą įvairių JAV teisėsaugos organizacijų kėslams gauti prieigą prie vartotojų duomenų. „To reikalauja Amerikos žmonės, to reikalauja Konstitucija ir to reikalauja moralė“, - sakė Tim Cook kalbėdamas EPIC žmogaus laisvės renginyje Washington D.C.
    Savo kalboje Cook kritikavo Google vykdomą duomenų rinkimą ir, manau, jis teisus - neturėtumėme taip besąlygiškai visko atiduoti Google.
  • Yellowstone nacionaliniame parke iš 1–1,5 m. bizoną fotografavęs vyras buvo jo užpultas ir rimtai, sužalotas. Associated Press rašo, kad 62 metų vyras buvo keletą kartų mestelėtas gyvūno į viršų. Žemiau ne iš to įvykio video, bet įsivaizdavimui kokie pavojingi gali būti šie kepsniukai kol dar rupšnoja žolę.
  • Sakoma, kad Apple WWDC 2015 metu neišgirsime ir apie naują Apple TV ir tai reiškia, kad WWDC metu apie TV neišgirsime nieko.
  • Gali būti, kad Apple Maps greitai atsiras ir PC bei Android platformose. Neseniai pasirodė gandai „šnabžda“, kad Apple planuoja išleisti savo internetinę Maps versiją. Šiuo metu norint naudotis Apple Maps reikia būti įdiegus iOS 6 arba OS X Mavericks 10.9 operacinių sistemų versijas.
  • Samsung išleido naujas savo Galaxy 6 reklamas, kuriose „per dantį traukia“ Apple teigdama, kad 6 > 6.
  • Apple išsaugojo savo pernai užimtą (užpernai buvo 6) 5-tą Fortune 500 kompanijų lentelės vietą.
  • Internete vėl pasirodo kovo mėnesio gandai, kad Apple pluša ties slaptu projektu kartu su Nikon.
  • Snowde’ as pasveikino Apple žingsnius žengtus iOS saugume. iOS 8 ne tik užšifruoja visus duomenis, bet net Apple nesuteikia raktų leidžiančių tuos duomenis perskaityti.
  • Kalbama, kad Apple planuoja pakeisti savo „mokesčių sistemą“, kurioje šiuo metu 30% nuo parduoto turinio atitenka Apple, o 70% kūrėjui (programuotojui, muzikantui ir t.t.) Tikimasi, kad pasikeitimai bus turinio kūrėjų naudai.
  • Internete pasirodė, neva iš vidinio Apple laiško, nutekėjusi informacija apie naujo iPhone pardavimo datą. Anot žinutę mačiusių, sekantis iPhone modelis nevadinamas nei iPhone 6s, nei iPhone 7. Vidiniame Apple pranešime jis vadinamas paprasčiausiai „the new iPhone“. Anot nutekėjusios informacijos šio naujo iPhone pardavimai turi prasidėti rugsėjo 25 dieną, o išankstiniai užsakymai startuos rugsėjo 18.

iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

  • Terminal Velocity™: supančių galaktikų atstovai staiga užpuola Žemę: 2,99 €

  • Quik downloader: aplikacija leidžianti atsisiųsti iš interneto failus tiesiai į iPhone, iPad ar iPod touch: 1,99 €

  • Google Photos: aplikacija leidžianti patogiai naudotis to paties pavadinimo Google paslauga iOS įrenginyje: 0,00 €

OS X aplikacijos

  • PDF to Word Converter - aplikacija leidžianti .pdf dokumentus išsaugoti kaip redaguojamus Word dokumentus, maksimaliai išsaugant originalų dokumento formatavimą: 39,99 € → 0,00 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Tai kad Galaxy 6 ir yra geresnis uz iphone 6. iphone 6 nieko praktiskai ir nepakeite nuo 5s. Dadejo fps suletinimo ir paliko 720p prasta rezoliucija, kuria baisu ziureti net per ipad. 5s netgi fotografuoja graziau...

    Tikras iphone megstamas ne del ekrano dydzio, jog gerai pasnigus galima butu garazo durys nusikasti su telefonu.

  2. vien tokia reklama atskleidžia, kas silpnesnis :) niekas net neįsivaizduoja, kad kupertinas pradėtų įrodinėti pranašumą prieš seulo produktus :D

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų